Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Ekonomi

Dolar ve Euro kuru haftaya sert düşüşlerle başladı!

ABD’nin yeni başkanı seçildi. Türkiye’de Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak istifa etti. Tüm bu gelişmeler karşında ise en çok merak edilen konu piyasaların vereceği tepki oldu. Dolar kuru tüm bu gelişmeler çerçevesinde bu haftaya düşüşle başladı. Sabah saatlerinde Dolar kuru 31 kuruş birden düşerek 8,19 TL’ye gerilerken Euro 24 kuruş birden inerek serbest piyasada 9,76 lira oldu. Albayrak’ın istifası piyasalara olumlu etki yaptı ve dolar saat 15:42 itibari ile 8,06 TL’ye kadar gerilerdi.

DOLAR VE EURO SATIŞI

An itibari ile serbest piyasalarda dolar satışı 8,06 Euro satışı ise 9,58 liradan alıcı gördü. Merkez Bankası’nın değişmesi ve sonrasında TCMB yeni Başkanı’nın yaptığı açıklamalar, piyasalara olumlu yönde etki etti. Döviz kurundaki aşağı yöndeki hareketliliği gün başlangıcından beri devam etti. Uzmanlar kurun gün sonuna kadar dahada aşağı gelebileceğini düşünüyorlar…

BELİRSİZLİKLER DEVAM EDİYOR

Önümüzdeki günlerde Yeni Ekonomi Bakanının kim olacağına, orta ve uzun vadede atılacak adımlara bakılarak döviz kurunda ki hareketliliğin devam edeceğini öngören uzman ekonomistler, belirsizliklerin devam ettiğine işaret ediyor. Ekonomist Ali Ağaoğlu; ”16 ayda iki Merkez Başkanı değişmesi de hoş bir durum değil. Ne yapacağı konusunda gerçekten ipuçları henüz daha yok, nasıl bir gönüllendirme veya tercihle oraya gittiğine dair de yok. Şu an göründüğü kadarıyla Cuma gününe göre daha iyi bir piyasa var. Türk Lirası’nın değer kaybı yavaş yavaş durmuş görünüyor.” dedi.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir