Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
EkonomiSON DAKİKA

Elektriğe, Doğalgaz ve mutfak tüpüne zamlar yağmur gibi yağıyor!

NURHAYAT ALTACA KAYIŞOĞLU (Bursa Milletvekili) -Zamlar yağmur gibi yağıyor. Gıdada resmî rakamlara göre artış yüzde 40, mutfak tüpüne zam yüzde 42, elektriğe 3 kez, doğal gaza 9 kez zam yapıldı. Eski Türkiye’de 5-10 lira olan bir plastik kova bile 80-90 lira olmuş; buna karşın asgari ücret hâlâ 2.825 lira, açlık sınırı 3.093 lira. Emeklilerin çoğu asgari ücretin altında maaş alıyor. Bu millet nasıl geçinecek?

Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun çağrısına kulak verin diye sesleniyorum iktidara. Bir an önce “kara kış fonu”nu kurun ve asgari ücreti açlık sınırının üzerine çıkarın, en düşük emekli maaşını da asgari ücretin altına düşürmeyin.

ERKAN AYDIN (Bursa) – bir süreden beri “Bu kış kara olacak, bir kara kış fonu kurun.” diyor ancak iktidarın -kara kışı daha da karartmak için- önlem alacağına tek yaptığı iş, zamlarla vatandaşa kışı daha da kötü geçirtmek. Dün doğal gaza sanayide yüzde 48 zam geldi, elektrik üretimine yüzde 46. Ayrıca sanayide üretim yapan bazı sektörlerde, petrokimya, petrol, gübre, metal gibi sektörlerde ise ilk dokuz ay kullanım yüzde 60’ı geçerse ilave yüzde 50 zam daha yaptı. Bakın, gübre fiyatları zaten yüzde 300 zam almış durumda bir yılda. Burada, adam üretirse daha fazla doğal gaz fiyatı ödeyecek. Siz, halka, hane halkına zam yapmıyorsunuz, üreticiye yapıyorsunuz ancak onların ürettiği zamlardan hane halkı çok daha fazla etkilenecek ve kara kış onlar için daha da zor olacak. Bir an önce bu yanlıştan dönün ve kara kış fonunu kurun diyorum.