Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Kültür Sanat

Afyonkarahisar, geçmişten günümüze birçok medeniyete ev sahipliği yapıyor!

MEHMET TAYTAK (Afyonkarahisar) -Afyonkarahisar’ımız arkeolojik kalıntılarıyla, milyonlarca yılda oluşmuş mağaralarıyla, termal zenginlikleriyle, tabiat güzellikleriyle ve Kurtuluş Savaşı’mızdaki önemiyle hem zaferin hem de Anadolu’nun kilididir. Afyonkarahisar, Anadolu’nun kilididir ama kapıları herkese açıktır. Afyonkarahisar, geçmişten günümüze birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır; zafere giden yolda Türk topçusunun ilk ateşi attığı Kocatepe’si, Bizans ve Selçuklular zamanında önemli çarpışmalara sahne olan Karahisar Kalesi, Anadolu Selçuklular döneminin eşsiz eseri Ulu Cami’si, İhsaniye ilçemizdeki Frig Vadisi, Ayazini ve Döğer Ören Yeri, tarihî kervansarayları, coğrafyamızın tarihî köprülerinin başında gelen Kırkgöz Köprüsü, Zafer Müzesi, Arkeoloji Müzesi, Mevlevi kültürünü yaşayacağımız Sultan Divani Mevlevihanesi, Osmanlı mimarisinin çok güzel örneklerinden olan Taş Medrese’si, mimarisi ve tarihe tanıklığıyla Eğerli Kaya Kilisesi, Zafer Anıtı, Gümüş Vadisi, Kaya Mezarları, Yedikapılar Manastırı’yla tarihi yeniden yaşayacağınız gizemli bir şehrimizdir.

Afyonkarahisar, ayrıca, termal sektörünün oldukça zengin kaynaklarına ve tesislerine sahiptir. Sandıklı, İhsaniye, Gazlıgöl, Bolvadin ve il merkezinde bulunan şifalı termal kaynaklarıyla “sağlık turizmi” denilince akla ilk gelen yer Afyonkarahisar’dır. Afyonkarahisar muhteşem bir doğaya ve zengin yer altı kaynaklarına sahiptir. Döğer Emre Gölü, Bolvadin Eber Gölü, Sandıklı Kocayayla, Sultandağı Buzluk Mağarası, Dinar Suçıkan, 26 Ağustos Tabiat Parkı, Acıgöl Kuş Cenneti’yle şehrimize gelen ziyaretçileri doğal güzellikler ve mesire alanları da beklemektedir.

Kurtuluşun sağlam temeli Kocatepe hâlen savaşın izlerini taşımaktadır. Kocatepe, Anadolu ve Türk milletinin kurtuluşunun, bağımsızlığının en önemli dönüm noktasıdır. Çanakkale Savaşı’nda milletçe verdiğimiz varoluş mücadelesi Kocatepe’de taarruza ve istiklale dönüşmüştür. Türk milleti Tınaztepe’de, Belentepe’de, Çiğiltepe’de vatan uğruna korkusuzca şehadete yürümüştür. Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Paşa “Ordular! İlk hedefiniz Akdeniz’dir, ileri!” emrini yine bu topraklarda vermiştir.

Ben, Afyonkarahisar Milletvekili olarak Büyük Taarruz’un 100’üncü yıl dönümüne yaklaşırken Türk milletimizi ve tüm milletimizi bu özel şehre bekliyorum; tarihi, termali ve Millî Mücadele’nin ruhunu yaşamaya davete ediyorum. Ayrıca, sekiz bin yıllık lezzet mirasıyla 2019 yılında “UNESCO Gastronomi Şehri” unvanı alan Afyonkarahisar’ımız, sucuğuyla, kaymağıyla, lokumuyla ve tandırıyla sizleri bekliyor. Afyonkarahisar Valiliğimizin himayelerinde tüm ilçelerimizde bulunan kadın kültürevlerimizde üretimi yapılan yöresel ve kültürel ürünlerimizle, Afyonkarahisar Eğitim Vakfı ve Ticaret Odasının kurmuş olduğu e-ticaret sitesi “albikere.com”da 644 firma, 12.541 ürünle sizlere hizmet sunmaktadır. Şehirler arası yolculuklarda sadece mola vermeye değil, Afyonkarahisar’da konaklayıp güzide insanlarımızın misafirperverliğine şahit olun istiyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir