Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Genel

Norveç, olası Afgan sığınmacı akını için hazırlandı

Norveç Göçmenlik Müdürlüğü (UDI), NATO’nun Afganistan’dan çekilmesinin ardından başlayan Afgan sığınmacı akınına karşı hazırlıklarını tamamladıklarını bildirdi.

Taliban, son zamanlarda Afgan hükümet güçlerine karşı birkaç saldırı başlattı. Yabancı güçlerin geri çekilmesine aldırış etmediler ve bir dizi ilçe, sınır kapısı ve çevrelenmiş il başkentlerinin kontrolünü ele geçirdiler.

Bu, hükümet askerlerinin firar etmesine ve sivillerin ülke dışına çıkmak için pasaport almak için saatlerce kuyrukta beklemesine yol açtı. Diğerleri ülkeyi kendi başlarına terk edip batıya, özellikle de Avrupa’ya açılan kapı olan Türkiye’ye doğru kaçıyorlar.

UDI’nin bölge ve resepsiyon departmanında müdür vekili Knut Berntsen, Vårt Land’e UDI’nin bunu fark ettiğini söylüyor .

– Bu nedenle, UDI şimdi 2015’teki akın sonrasında yapılan acil durum planını geri aldı, diyor.

Ardından bir milyondan fazla mülteci ve göçmen Avrupa’ya geldi, 30.000’den fazla kişi Norveç’e sığınma başvurusunda bulundu.

– Daha önce tüm UDI bölgelerinde temel alım konusunda anlaşmalar imzalamıştık ve yakında tedarikçilerle alım konusunda kısa sürede kullanılabilecek yeni anlaşmalara gireceğiz. Buna ek olarak, acil servislerde, çadır kamplarında ve ihtiyaç duyulursa gemilerde konaklama imkanı sağlama planlarımız var, diyor Berntsen.