Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Genel

Bakanlık Akdeniz meyve sineğiyle ilgili acil bir mücadele eylem planı hazırlaması gerekiyor!

CENGİZ GÖKÇEL (Mersin) – Olumsuz hava şartları ve kuraklık nedeniyle Mersin ve Çukurova’da meyve bahçelerinde rekolte kaybı çok yüksek. Bunun yanında, Akdeniz meyve sineği de bölgede yetişen meyvelere büyük zararlar veriyor. Çiftçimiz, Akdeniz meyve sineğiyle mücadelede tek başına başarılı olamıyor, Tarım ve Orman Bakanlığı olarak bununla ilgili toplu mücadele yapılması gerekli. Bakanlık tarafından Akdeniz meyve sineğiyle ilgili acil bir mücadele eylem planı hazırlanmalıdır.

Sert çekirdekli meyvelerde, özellikle Toroslarda, Aladağ, Çandır, Çağlarca, Değirmendere, Kayrakgeçti, Kurudere, Musalı, Yavca, Yeniköy; Mezitli’de Pelitkoyağı, Takanlı, Demirışık, Yüksekoluk, Zeybekler, Kocayer, Tepeköy ve daha birçok köyde yüzde 50’yi bulan kayıplar mevcut, çiftçiler mağdur. Mutlaka çiftçilerimize mağduriyetinin giderilmesi için hibe destekleri acil olarak verilmeli.