Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Sağlık

Bir fitness kulübünün yazılı olmayan kuralları

Sokağa çıkma yasaklarının kalkması ve fitness salonlarının açılması nedeniyle eminim birçok kişi spor salonuna dönmek için kayıt yaptırmıştır. İşte size ve başkalarına rahatsızlık vermemek için uymanız gereken spor salonunun yazılı olmayan kuralları.

Hazırlıkta makyajınızı temizleyin

Engellenmiyor ama desteklenmiyor. Kendinizi rahatsız ve sağlıksız hissetmenize neden olacaktır. Tabii ki, egzersiz yaptığınızda terlersiniz. Boyalı bir yüz üzerinde terlemenin nasıl bir şey olduğunu hayal edebiliyor musunuz? Yoğun egzersiz, cildi de etkileyen vücudun metabolizmasını uyarır. Kan dolaşımı hızlanır, ter bezleri aktif hale gelir ve gözenekler açılır. Antrenmandan önce cildinizi temizlemezseniz makyaj gözeneklere nüfuz eder.

Hazırlamadan önce parfüm uygulayın

Tabii ki değil. Yukarıda bahsedildiği gibi egzersiz sırasında metabolizmanız hızlanır ve çok terlersiniz, bu nedenle sıcak vücudunuzda ve ıslak teninizde parfüm kokusunun değişip daha da rahatsız edici hale gelme olasılığı yüksektir. Ayrıca, yakınınızda egzersiz yapan kişinin güçlü kokulara ve parfümlere alerjisi olabileceğinden, soyunma odasında bile keskin kokulu kozmetiklerin kullanılmasından kaçınılması önerilir.

Spor salonunda cep telefonunuzu kullanmayın

Engellenmiyor ama desteklenmiyor. Cep telefonunuz egzersiz sürecine tam olarak konsantre olmanızı engeller. Bir koçla antrenman yapıyorsanız, bir çağrı alıp mesajınızı kontrol etmeye çalışmak daha da kabalık olur. Ancak 7/24 telefona ihtiyacınız varsa, en azından bir fitness kulübünün eşiğini geçer geçmez telefonu kapatın. Bu kural soyunma odası için de geçerlidir.

Egzersiz sırasında su için

Bu, egzersiz sırasında uyulması gereken bir kuraldır. Su soğutur, kaybedilen sıvıları yeniler, metabolizmayı uyarır ve laktik asidi kaslardan uzaklaştırır. Özel bir su şişesi almayı alışkanlık haline getirin ve spor salonuna getirin.

Cihazları nemli bir bez veya dezenfektanla silin

Yapılmalıdır. Egzersiz ekipmanı kullandıktan sonra silme her zaman medeni bir özellik olarak kabul edilirken, 2020 bunu zorunlu bir kural haline getirdi. Bu nedenle, cihazları kullanmadan önce ve sonra sildiğinizden emin olun.

Kullanılmış ekipman ve eşyaları imha edin

Takip edilmeli. Yeni başlayanlar genellikle bu kuralın farkında değildir. Kullanılmış dambılların, kauçuk altlıkların ve diğer eşyaların uygun yerlerinde saklanması gerektiğini unutmayın. Halter diskleri de müşteri tarafından toplanmalıdır.

Eğitime geç kalmak

Engellenmiyor ama desteklenmiyor. Sonuçta, bu sadece kültürle ilgili değil. Antrenmana geç kalmak sadece koçun ve diğer danışanların dikkatini dağıtmakla kalmaz, aynı zamanda antrenman sürecini de engeller. Her egzersizin kendi katı dizisi vardır. Germe egzersizleri, göz ardı edilemeyecek önemli bir rol oynar.

Germe, sinir sistemini yüke hazırlar, vücudu ısıtır, kasları ve eklemleri hazırlar. Grup derslerine geç kalmanız, bu önemli hazırlık sürecini atlamanıza neden olacaktır. Kişisel bir antrenör ile antrenman yaparken, geç kalmanın sadece zamanınızı değil, aynı zamanda zamanınızı ve paranızı da boşa harcadığını anlamanız gerekir.

Antrenörünüzü birçok kez değiştirin

Desteklenmiyor. En etkili ve güncel egzersiz programının bile ayarlanması için zamana ihtiyacı vardır. Programınızın en az %75’inde oturmadıysanız, sonuçlar hakkında konuşmanın bir anlamı yoktur. Bu nedenle, ağrı veya rahatsızlık hissetmediğiniz sürece egzersiz stratejinizi birçok kez değiştirmeniz önerilmez.

Bu kural kişisel antrenör seçimi için de geçerlidir. Bir koç profesyonel olsa da sizi daha iyi tanımak ve yaşam tarzınızı, fiziksel durumunuzu, istenen sonuçları ve egzersiz tekniklerini değerlendirmek için zamana ihtiyacı vardır. Ancak tüm bu bilgileri toplayarak sizin için en etkili programı seçebilirsiniz. İdeal olarak, önce bir spor doktoruna danışmanız, teşhis koymanız ve ardından test sonuçlarınızı antrenörünüze götürmeniz gerekir. Bunu gördükten sonra koçunuz tam size göre bir program geliştirmeli.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir