Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Ekonomi

Türkiye hedeflerin çok gerisinde kaldı! İlk 20’den düşüp 21’inci sıraya iniyoruz!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, bugün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Türkiye ekonomisinin geldiği noktaya ilişkin bazı değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin 2021 yılı için öngörülen gelir bütçesi üzerinden ekonominin geldiği noktayı eleştiren Faik Öztrak, vaat edilen 2023 hedeflerinin çok gerisinde olduğumuzu hatta Türkiye’nin ilk 20 büyük ekonomi liginden düşerek 21’inci sıraya yerleştiğini söyledi.

Dolar kuru ve kişi başına düşen gelir ile ilgili AK Parti yönetiminin vaat ettiklerini hatırlatan Öztrak, ‘’Bir hedef vardı: Ülkeyi dünyada 2023 yılında ilk 10 ekonomi arasına sokacağız deniyordu. Uluslararası kuruluşların yaptıkları en son tahminlere göre 2021’de bırakın bu ülkeyi ilk 10’a sokmayı -daha 2021 yılında ilk 10’a sokmayı- ülke, ilk 20 büyük ekonomi liginden düşecek. 80 milyon nüfuslu bir ülkeyiz, 2021’de yerimizi Tayvan’a bırakacağız. Nüfus kaç? 24 milyon. Uzun zamandır ilk 20’den düşmemiştik ilk defa bu yönetim sayesinde ilk 20’den düşüp 21’inci sıraya iniyoruz’’ dedi.

Dolar kurunun 8,15 TL’yi geçtiğini hatırlatan Öztrak şunları dedi;

‘’Bu döviz kurunu neden tutamıyorsunuz ya da niye mümkün olmuyor? Çünkü 2018’de tek adam parti devleti rejimine geçildiğinden bu yana ülkede çok ciddi bir güven bunalımı yaşanıyor, hukuk devleti devamlı erozyona uğruyor, hukukun üstünlüğü erozyona uğruyor, demokrasi giderek yıpranıyor. Demokrasiyle ilgili dünyadaki sıralamalara baktığımızda buralarda iki yıl içinde oldukça önemli gerilemeler yaşadığımız görülüyor. Örneğin; İnsani Özgürlük Endeksi’nde Türkiye 2017’de 84’üncü sıradaymış, 2019’da 122’nci sıraya gerilemiş. Bunun gibi bütün endekslerde çok ciddi aşağıya doğru gidiş var.’’

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir