Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Genel

İsrail Lübnan’ın güneyine hava saldırısı düzenledi

İsrail savaş uçakları , sınırın ötesinden ikinci bir roket atışının ardından komşu Lübnan'a hava saldırıları düzenledi. İsrail hava kuvvetleri, "Bugünün erken saatlerinde [Perşembe], Lübnan'dan İsrail topraklarına roketler ateşlendi" dedi. savaş uçakları, roketlerin fırlatıldığı Lübnan'da terör için kullanılan fırlatma alanlarını ve altyapıyı vurdu.

İsrail’in YNet TV’sine konuşan Savunma Bakanı Benny Gantz, Lübnan’a hava saldırı düzenlediklerini açıkladı. Gantz, “Bu bir mesaj gönderme amaçlı bir saldırıydı… Açıkça çok daha fazlasını yapabilirdik ve umarız buna mecbur bırakılmayız” dedi.

Gantz, Filistinli bir gurubun İsrail’e ara sıra ateş açtığını belirterek, yapılan son saldırınında Lübnan’da bulunan aynı Filistinli tarafından yapıldığını iddia etti.

İsrail hava kuvvetleri, Gazze’deki Filistinli silahlı grupları rutin olarak hedef alıyor ve Suriye’deki Hizbullah veya İran hedeflerinden şüpheleniliyor, ancak hava kuvvetleri 2014’ten bu yana ilk kez Lübnan’daki hedefleri vurduklarını doğruladı. Daha önce kabul edilen askeri eylemler, çoğunlukla topçu bombardımanı içeriyordu.

Lübnan Cumhurbaşkanı Michel Aoun, İsrail’in hava saldırılarının 2006’dan bu yana Lübnan köylerini hedef alan ilk hava saldırısı olduğunu ve ülkesine yönelik “saldırgan niyetinin” tırmandığını gösterdiğini söyledi.

Aoun ayrıca bir tweet’te grevlerin güney Lübnan’ın güvenliği ve istikrarı için doğrudan bir tehdit olduğunu ve BM Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal ettiğini söyledi.

İsrail, güney Lübnan’daki baskın güç olan İran destekli Hizbullah’a karşı 2006’da savaştı. O zamandan beri sınır çoğunlukla sessizdi.

Lübnan’ın Hizbullah tarafından yönetilen Al-Manar televizyonu, İsrail uçaklarının sınırdan yaklaşık 11 km (yedi mil) uzaklıkta bulunan Mahmudiya kasabası dışında yaklaşık 12:40’ta (21:45 GMT) iki hava saldırısı düzenlediğini söyledi.

Lübnan’ın resmi Ulusal Haber Ajansı da saldırıları bildirdi ancak çok az ayrıntı verdi.

İsrail’in Lübnan’dan roket atışı bildirdiği üst üste ikinci gündü.

Çarşamba günü, ikisi İsrail’e ulaşan ve dört kişinin “stres semptomları” nedeniyle tedavi gördüğü kuzeydeki Kiryat Shmona kasabası yakınlarında vurulan üç roket ateşlendi.

İsrail ordusu, misillemede üç tur topçu ateşi düzenleyerek karşılık verdiğini söyledi. Lübnan ordusu, Çarşamba günü roket ateşinin ardından İsrail tarafından ateşlenen 92 top mermisinin güney Lübnan’a indiğini söyledi.

Kavurucu kuru koşullarda birden fazla çalı yangınını tetikledi, ancak can kaybı bildirilmedi.

Roketleri kimin ateşlediği hemen belli değildi ve Lübnan ordusu soruşturmanın sürdüğünü söyledi.