Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Teknoloji

En iyi denilen 7 yazıcıyı sizler için test ettik! En iyi çok işlevli yazıcılar

Güncellenen testimizde, Epson Çok İşlevli WorkForce Pro WP-4545 testin en iyisi. Makul fiyatlı ve çok iyi. Canon ve HP, yazıcıyı ne için kullandığınıza bağlı olarak da iyi satın almalardır. Çoğu yazıcı kablosuzdur ve masaüstü veya dizüstü bilgisayarlardan yazdırmayı kolaylaştırır. İlginç bir eğilim, fiyatları önemli ölçüde düşen yarı profesyonel A3 fotoğraf yazıcılarıdır ve bu sayede artık sıradan tüketicilere ulaşabilmektedir. Neredeyse inanılmaz derecede yüksek baskı kalitesiyle hem Epson’u hem de Canon’u etkiliyor.

Uzmanlarımız Anders ve Kristin, hem işte hem de evde her gün baskı ve kullanıcı yazıcıları üzerinde çalışıyor. Hem lazer hem de mürekkep püskürtmeli yazıcıları test etmelerine izin verdik. Bu tekniklerin hem avantajları hem de dezavantajları vardır, aralarındaki fark, aşağıdaki tüketici blogunu okuyabilirsiniz. Tarayıcı, fotokopi ve yazıcı olarak çalışırken hepsi bir arada yazıcı olarak da bilinen çok işlevli bir yazıcıyı da test ettik.

Bu test, kalitenin son yıllarda hem hız hem de kalite olarak önemli ölçüde arttığını göstermektedir. Beş yaşında bir çoklu yazıcınız varsa, teste dahil olanlardan birini satın alabilirseniz çok şaşıracaksınız. Yazıcıların çoğu çevrimiçi olarak 1000 SEK ile 3000 SEK arasında bulunabilir ve hem Windows hem de Apple OSX ile çalışır, Linux kullanıyorsanız sürücüleri indirmeniz gerekebilir.

1. HP Envy Photo 7134 Hepsi Bir Arada

– TEST YAZICILARININ EN İYİSİ

Geniş bir kitle için sessiz, kullanıcı dostu, modern bir yazıcı

Yazıcı Tipi : Fotoğraf Yazıcısı (Inkjet) Baskı Hızı * 1 : Metin: 6 ppm; Fotoğraf: 0,5 sayfa / dak Ses seviyesi : Metin: yakl. 28.2 dB Fotoğraf: ca. 27,9 dB Genişlik (Boyutlar) : 454 mm Yükseklik (Boyutlar) : 159 mm Derinlik : 410 mm Ağırlık : 6,7 kg Bağlantılar : 1 USB 2.0 istemci, 1 Wi-Fi 802.11b/g/n, çift bant Wi-Fi 2.4 / 5 Ghz, BLE, SD kart yuvası Dubleks * 3 : Var Besleme alanı : 125 yaprak İşletim Sistemi : Windows, Mac OS X, Apple Airprint, Google Cloud Print, HP Smart Monitör : Evet

HP Envy Photo 7134 All-in-one, hem iyi yapılandırılmış, hem de kullanımı kolay ve çok sessiz olduğu için testteki en iyisidir.

Kurulum sıfır iletişimde gerçekleştirilir. Güç kablosunu bağlayıp yazıcının ev ağına bağlandığından ve yazıcının kullanıma hazır olduğundan emin olun. Ancak, HP Smart uygulamasını da indirmenizi öneririz. Bugün sık sık mobil kamerayla fotoğraf çekiyoruz ve birçoğu da fotoğrafları sosyal medyaya yüklüyor. Bu nedenle, tek bir uygulamada sadece iki tıklamayla görüntüleri yazıcıda basabilmek çok uygundur.

Hem sosyal medya hesaplarınıza hem de telefonunuzdaki fotoğraf rulosuna erişebilirsiniz. Ne yazık ki, her sosyal medya hizmeti için yalnızca bir hesabınız olabilir, bu nedenle örneğin birden fazla Instagram hesabınız varsa en çok kullandığınızı seçmeniz gerekecektir.

Ayrıca, uygulama üzerinden tarama yapabilirsiniz. Kağıdı tarayıcıya yükleyin ve uygulamada Tarayıcı’yı seçin ve işlemi tamamlayın.

Yazıcının ve uygulamanın bu kadar kullanıcı dostu olması, Envy Photo 7134’ün en büyük avantajlarından biri. Ancak hala iyileştirilmesi gereken bazı küçük şeyler var.

Görüntüleri hızlı yazdırır

Mürekkep tüketimi, bu tür bir mürekkep sistemine sahip bu boyut sınıfındaki diğer yazıcılara kıyasla iyidir, ancak HP’nin hem çevre hem de müşteriler için daha büyük yeniden doldurma kapları geliştirdiğini görmek isterdik. Ayrıca mürekkep kartuşlarının dolum seviyesini uygulama üzerinden daha detaylı takip edebilmeyi çok isterdik. Artık sadece kutupları görüyorsunuz. Onlara basıp bir yüzde değeri alabilseydiniz daha bilgilendirici olurdu.

Görüntü kalitesinde bir sorun yok. Envy Photo 7134, fiyat aralığı için hem siyah beyaz hem de renkli görüntüleri çok yüksek ayrıntı ve reprodüksiyon hassasiyetiyle basar. Doğru kağıtla, biraz karanlık olsalar bile mükemmel kalitede renkli fotoğraf baskıları elde edersiniz. Fiyat açısından çok iyi iş çıkarıyor.

Hem siyah beyaz belgeleri hem de renkli görüntüleri yazdırmak hızlıdır. Ne yazık ki uygulamada yazdırma işlemini göremezsiniz, bu nedenle yazmanın devam edip etmediğini göremezsiniz ve yerleşik böyle bir sistem olmadığı için belgeleri sıraya koyamazsınız. Ancak, metin transkriptlerinde biraz daha hızlı olabilirdi.

Geniş bir hedef kitle için uygundur

Yazıcı yüksek bir yapı kalitesine sahiptir. Yazıcı çok ağır olmamasına rağmen tüm hareketli parçalarda sallanmadan stabildir.

HP Envy Photo 7134 Hepsi Bir Arada, cazip fiyatı, kullanım kolaylığı, modern uygulaması ve olağanüstü güvenilirliği sayesinde yüksek puanlar alıyor. Evet, mürekkep açısından daha iyi yazıcılar var – yeniden doldurma modelleri gibi – ve fotoğraf baskısında daha iyi olan yazıcılar da var. Ancak bu kompakt ve çok yönlü yazıcıdan çok daha pahalıya mal oluyorlar.

Envy Photo 7134 Hepsi Bir Arada, sessiz, kompakt ve kullanımı kolay çok yönlü bir yazıcı isteyen sizin için uygundur.

+Sessiz, hızlı fotoğraf baskıları, yüksek yapım kalitesi, hızlı kurulum, iyi uygulama
-Uygulama, biraz daha küçük kartuşlarla daha ayrıntılı bilgi alabilirdi

2. Epson Ecotank ET-7700

Ekonomik dolum özellikli kompakt kaliteli yazıcı

Yazıcı Tipi : Fotoğraf Yazıcısı (Inkjet) Baskı Hızı * 1 : Fotoğraf: 0,33 ppm Ses Seviyesi : Metin: Yaklaşık. 45 dB Fotoğraf: ca. 49 dB Genişlik (Boyutlar) : 425 mm Yükseklik (Boyutlar) : 359 mm Derinlik : 161 mm Ağırlık : 8 kg Bağlantılar : WiFi, USB, Ethernet, hafıza kartı, Wi-Fi Direct, USB, Pictbridge Dubleks * 3 : Var Giriş alanı : 100 yapraklık İşletim Sistemi : Windows, Mac OS X, Apple Airprint, Google Cloud Print, Epson Connect Fotoğraf Görüntüleme :Evet

Epson Ecotank ET-7700

Epson Ecotank ET-7700, rekabeti çok aşan kompakt bir mürekkep püskürtmeli yazıcıdır. Küçük bir kapak açıp deliğe doğru baş aşağı bir şişe yerleştirerek kabın içindeki mürekkebi kendiniz doldurduğunuz bir çözümü var. Bu basittir ve sıçrama yapmaz. Bunun en büyük avantajı, kısmen çok fazla mürekkep sığdırabilmeniz ve kısmen de ne kadar mürekkep kaldığını her zaman yazıcının dışından görebilmenizdir. Genel olarak, bu gelecekte standart hale geleceğini umduğumuz harika bir çözüm. Çok daha az sıklıkta doldurabilirsiniz ve mürekkep daha ucuz olacaktır. Yazıcının kurulumu çok karmaşık değil, ancak uzun zaman alıyor. Siz kapları doldurduktan sonra mürekkebin makinenin kendisini doldurması 5-10 dakika sürer. Ardından, önce bir dizi sayfa yazdırarak bir program aracılığıyla görüntü kalitesini ayarlamanız gerekir. Sonuç olarak, kurulum ve konfigürasyon yaklaşık olarak sürer. 40-50 dakika. Ayrıca, sürücülerin bir bilgisayara yüklenmesi gerekir. Ancak sonunda, çabanızın karşılığını harika bir baskı kalitesi şeklinde alırsınız.

Epson ET-7700, çok ince ayrıntılara ve net, güzel renklere sahip görüntüler sağlar. Nispeten hızlı yazdırır, ancak birinci sınıf yazıcılar arasında öne çıkacak kadar hızlı değildir. Yazıcının bir dezavantajı yapısıdır. Örneğin, çıktı tepsisi açıkken kağıt tepsisine ulaşmak biraz zor. İki numaralı kağıt tepsisi o kadar kaymaya meyillidir ki, onu tutmak hiç de zor değildir. Fiyatı göz önünde bulundurursak, çıktı tepsisini elektronik olarak içeri ve dışarı katlamanın mümkün olduğunu görmek isteriz, böylece yanlışlıkla katladığınızda yazıcıya ulaşmak zorunda kalmazsınız. Yazıcıdaki görüntü ayrıntılı görünüyor, ancak dil zayıf. Kelimeler kısaltılır ve cümleler her zaman bağlantılı değildir. O kadar kötü ki bazen ne kastedildiğini anlamak zor. Bununla birlikte, bir cep telefonundan yazdırmanın çok kolay olduğunu bir artı veriyoruz. Günümüzde pek çok kişi cep telefonunu kamera olarak kullandığından, bu fiyat aralığındaki bir yazıcının cep telefonlarında iyi çalışması önemlidir – ve çalışır! İşlem, hem Android mobil hem de iPhone ile sorunsuz ve hızlıdır. Genel olarak, ET-7700 çok iyi bir yazıcıdır. Yapılandırmak için zaman ayırır ve tüm özelliklerini öğrenirseniz, çok uzun ömürlü mürekkepler, harika resimler ve hızlı baskılar gibi birçok olumlu özellik elde edersiniz.

+Kompakt boyut, geniş ve net ekran, ucuz mürekkep doldurma, uzun garanti, esnek mobil baskı
-Uzun kurulum, zayıf kağıt tepsisi çözümü

3. CANON Pixma TS 8350

hızlı, yetkin ve kurulumu kolay

Yazıcı Tipi : Fotoğraf Yazıcısı (Inkjet) Baskı Hızı * 1 : Metin: 10 ppm; Fotoğraf: 2.12 sayfa / dak; Ses seviyesi : Metin: yakl. 51,7 dB Fotoğraf: yaklaşık 61 dB Genişlik (Boyutlar) : 349 mm Yükseklik (Boyutlar) : 142 mm Derinlik : 340 mm Ağırlık : 6,6 kg Bağlantılar : USB, WiFi, BLUETOOTH, OS : Windows, Mac OS X, IOS , Android Feed Cep : 100 yaprak Monitör : Var

CANON Pixma TS 8350

Dakikada 10 sayfa ortalama baskı hızıyla Canon Pixma TS 8350, test ettiğimiz en hızlı inkjet yazıcılardan biridir. Ancak bu yazıcıda her şey göze çarpmıyor.

TS8350 aynı zamanda kullanıcı dostudur, bu nedenle uzun ömürlüdür. Başlamak çok kolay. Kurulum, Canon web sitesine verilen bağlantı aracılığıyla yapılır. Web sitesindeki kurulum menüsü o kadar net ki Canon yazıcı kurulumunu hem kolay hem de zaman açısından verimli hale getirmeyi başarıyor.

Pixma TS 8350, bir mürekkep püskürtmeli yazıcıdır ve elbette mürekkep kartuşlarıyla çalışır. Mürekkep doldurma kolaydır ve sistem Canon’un standart tasarımına sahiptir. Ancak, renk aktarıldıktan sonra şişeyi çıkarırken biraz dikkatli olunmalıdır; eğer şanssızsanız, zemine damlayabilecek renk ve benzerleri kalmış olabilir.

İnanılmaz fotoğraf baskıları

Siyah ve gümüş detaylarıyla TS 8350 şık bir makinedir. Gezinmek için uygun olan 10.8 inç dokunmatik ekrana sahiptir. Ancak ekran biraz plastik gibi bir his veriyor ve yukarı doğru çevirebildiğiniz için bastığınızda kararsız bir his veriyor.

Yazıcı ayrıca bir bonus olan bir SD kart yuvasına sahiptir.

TS 8350’nin dakikada yaklaşık 10 sayfa metin yazdırması, özellikle rekabete kıyasla inanılmaz derecede etkileyici. Ancak TS 8350’nin gerçekten parladığı yer, fotoğraf kağıdına yapılan fotoğraf baskılarıdır. Renkler zengin, derin ve otantik ve bununla örneğin kırmızının kırmızı ve mavinin mavi olduğunu kastediyoruz. Başka bir deyişle, orijinaliyle eşleşen fotoğraflar elde edersiniz.

En yüksek kaliteli fotoğraf kağıdına eksiksiz bir A4 fotoğrafı yazdırmak 2,12 dakikada geçer. Düz kağıtla 1,23 dakika sürer. Oldukça hızlı, ama etkilendiğimizden değil.

Ancak bir dezavantajı, çok fazla ses yaymasıdır, bu nedenle parazit olmayacağı bir odaya yerleştirmek en iyisidir. Diğer bir dezavantajı, mürekkebi oldukça hızlı tüketmesi ve kartuşların nispeten pahalı olmasıdır.

Canon Pixma TS 8350, bazen evde mümkün olan en iyi kalitede fotoğraf basabilecek veya büyük miktarda metni hızla basabilecek, sizin için uygun bir yazıcıdır. Hem evde hem de ev ofiste sığar.

+Gerçek fotoğraf baskıları, hızlı baskı (metin), küçük boyutlu
-Kararsız ekran, nispeten gürültülü, oldukça pahalı baskılar

4. Epson İfade Fotoğrafı XP-8505

Yüksek kaliteli hızlı fotoğraf yazıcısı

Yazıcı tipi : Fotoğraf yazıcısı (mürekkep püskürtmeli) Baskı hızı * 1 : Metin: 8 ppm, Fotoğraf: 0,6 ppm; Ses seviyesi : Metin: yakl. 59,8 dB (sessiz mod: 47,6 dB) Fotoğraf: yakl. 59,3 dB (sessiz mod: 59,2 dB) Genişlik (Boyutlar) : 349 mm Yükseklik (Boyutlar) : 142 mm Derinlik : 340 mm Ağırlık : 6,7 kg Bağlantılar : USB, Wi-Fi, Hafıza kartı, Pictbridge Dubleks * 3 : Var Besleme alanı : 100 yaprak İşletim Sistemi : Windows, Mac OS X, IOS, Android

Epson İfade Fotoğrafı XP-8505

Epson Expression Photo XP-8505, doğru şekilde yapılandırmanız koşuluyla üstün baskı kalitesi sağlayan, kullanıcı dostu ve kompakt bir yazıcıdır. Fotoğraf baskıları çok net ve doğal renklidir ve siyah renk derindir. Çıktılar da hemen kurur. Ancak kurulum süreci hem zaman hem de uzmanlık gerektirir. İlk olarak, yakl. 8 dakika. Ardından, sonucu manuel olarak değerlendireceğiniz ve dokunmatik ekrana gireceğiniz bir dizi deneme baskısı yapacaksınız. Prosedür çok kullanıcı dostu değildir ve daha sonra fotoğraf baskı kalitesinin düşmesine neden olan önemli bir hata riski içerir. Ancak, tüm seçimler yazıcının dokunmatik ekranında kolayca yapılır. Bilgisayarınızdaki yazılım yüklemesi yavaş, ve yazıcının konfigürasyonu da dahil olmak üzere, başlamamız ve onu kullanabilmemiz toplam 40 dakika sürer. Ancak, çabaya değer. Bir kez kurulduktan sonra, XP-8505 tek bir sıkışma olmadan örnek teşkil edecek şekilde çalışır. Kağıt ve kağıt tutucuların yerleştirilmesi konusunda özensiz olduğumuzda bile. Bu şanstır, çünkü kılavuz hem dağınık hem de yetersizdir. Tek olay, bir fotoğraf çıktısı sırasında yazıcı yanlışlıkla fotoğraf kağıdıyla birlikte düz A4 kağıdı aldığında meydana gelir.

XP-8505, ses seviyesini düşürmek için yazdırmanın daha uzun sürdüğü bir sessiz moda sahiptir. Ortalama olarak, baskı süresi iki katına çıkarken, ses seviyesi birkaç desibel azalır. Ancak, ses düzeyi yalnızca metin belgelerini yazdırırken azalır; görüntüler için böyle bir fark ölçmüyoruz. Yazıcı zaten çok hızlı, yani sessiz mod kullanmak istiyorsanız çok fazla yazdırmadığınız sürece sorun yok. XP-8505, gezinmesi kolay bir dokunmatik ekrana sahiptir. Her iki cihazın da ağa bağlı olması koşuluyla, kablosuz ağınız üzerinden cep telefonunuzdan da kolayca yazdırabilirsiniz. Yazıcı ayrıca kağıt tutucuyu her çektiğinizde yanıt verir. Yeniden yüklediğinizde, doğru ayarlarla yazdırılması için yüklediğiniz kağıdın türünü ekranda seçebilirsiniz.

XP-8505 sağlamdır ve anında yanıt verir, hem yazılımı ayarlarken hem de yazıcının ayrıntılarını ayarlarken. Küçük bir itme yeterlidir, ardından baskı kağıdını alan tutucuyu otomatik olarak çeker. Ayrıca, bu yazıcının plastik gibi hissettirmeyen hafif malzemelerle iyi bir yapı kalitesine sahip olduğunu deneyimliyoruz. Kalite için para ödemeye hazırsanız, bu çok iyi bir fotoğraf yazıcısıdır. Fotoğrafları evde kendiniz basmak istiyorsanız, bu çok iyi bir seçimdir.

+Olağanüstü baskı kalitesi, hızlı, renkler hemen kurur, iyi yapı kalitesi
-Zaman alıcı kurulum, yetersiz kılavuz

5. Canon Pixma G6050

Metin için hızlı yazma

Yazıcı türü : Multimedya yazıcısı (inkjet) Baskı hızı * 1 : Metin: 9 ppm; Fotoğraf: 2.35 sayfa / dak; Ses seviyesi : Metin: yakl. 56.6 dB Fotoğraf: ca. 64 dB Genişlik (Boyutlar) : 403 mm Yükseklik (Boyutlar) : 195 mm Derinlik : 369 mm Ağırlık : 8,1 kg Bağlantılar : USB, WiFi, BLUETOOTH OS : Windows, Mac OS X, IOS, Android Giriş cebi : 350 yaprak Monitör : Analog ekran

Canon Pixma G6050

Canon G6050 multimedya yazıcı, taramak, kopyalamak veya yazdırmak istediğinizde çoğu şeyi yapan büyük ölçüde klasik bir modeldir. G6050 aynı zamanda çok ekonomik bir yazıcıdır ve yalnızca 3 büyük siyah kutuyu kullanırsanız 18.000 sayfaya kadar veya renk tabanlı kaplarla ikinci düzeni kullanırsanız yaklaşık 7.700 sayfaya kadar yazdırabilirsiniz, ki bu etkileyicidir.

Tasarım açısından G6050 oldukça basittir. Özellikle yenilikçi değildir ve kalite optimal olmaktan uzaktır. Örneğin, ekran oldukça küçük ve siyah beyaz ve maalesef yanmıyor. Ayrıca, kontrast sınırlıdır. Ekranın etrafı karanlıksa bir el feneri veya cep telefonu kullanmalısınız.

Ayrıca yazıcı oldukça ağır ve büyük.

Bununla birlikte, ekranın etrafındaki düğmeler basit ve işlevseldir – çoğu yazıcı düğmesinin yapma eğiliminde olduğu gibi titrek veya esnek hissetmezler.

Yazdırma söz konusu olduğunda, bu yazıcı işini yapar. Nispeten gürültülü, ancak buna tahammül edebiliyorsanız, iyi tarayan ve metni çok hızlı yazdıran bir yazıcınız var. G6050, dakikada yaklaşık 9 sayfa ile bu testteki en hızlı yazıcılardan biridir.

Ayrıca mürekkep verimlidir, ev ofis veya çok fazla metin yazdıran ve ayrıca projelerde veya ev ödevlerinde tarama yapması gereken öğrenciler için uygun bir yazıcıdır.

Bir fotoğraf yazıcısı arıyorsanız, biraz daha fazlasını isteyebilirsiniz. Daha derin bir siyah renk isterdik ve kontrastın bu kadar büyük olduğu yerlerde az çok parlaklaşır, renkler bulanıklaşır ve fotoğraf derinliğini kaybeder. İyi fotoğraflar elde ediyorsunuz, ancak örneğin Pixma TS8350 ile karşılaştırıldığında, Pixma G6050 kendini göstermekte zorlanıyor.

Canon G6050, metin yazdırmak için hızlı bir yazıcı isteyenler için harika bir yazıcıdır.

+Baskı başına düşük maliyet, çok yönlü
-Kullanışsız, modası geçmiş ekran

6. Epson Ecotank ET-2720

Yerden tasarruf ve metin üzerinde hızlı

Yazıcı Tipi : Fotoğraf Yazıcısı (Inkjet) Baskı Hızı * 1 : Metin: 7 ppm; Fotoğraf: 0,25 ppm Genişlik (Boyutlar) : 375 mm Yükseklik (Boyutlar) : 179 mm Derinlik : 347 mm Ağırlık : 4 kg Bağlantılar : USB, WiFi, Wi-Fi Direct Pictbridge Duplex * 3 : Var OS : Windows, Mac OS X, Epson Connect (iPrint, Email Print, Remote Print Driver), Apple AirPrint, Google Cloud Print Besleme Cebi : 100 yaprak Monitör : Evet

Epson Ecotank ET-2720

Epson Ecotank ET-2720, masaüstünde nispeten az yer kaplar – tasarımı şık ve yapısı iyi düşünülmüş. Üst kısmı güzel desenli.

Ekranın okunması kolaydır, ancak belki de en azından iyi bir kullanıcı deneyimi sağlamak için tasarlanmıştır. Düğmeler yumuşak ve kabarcıklı hissediyor, bu nedenle bu noktada yazıcı oldukça pahalı olmasına rağmen bütçe izlenimi veriyor. Arayüz de biraz dağınık.

Ancak çok baskı yapan biriyseniz, sizin için en önemli olan şey butonlar değil, mürekkep tüketimi ve baskı kalitesi olabilir. Ecotank ET-2720, inanılmaz derecede mürekkep verimli olduğu için daha güçlü hale gelir. Bir şişede (65 mililitre) 4.500 sayfaya kadar yazdırabilir, bu da en hafif tabiriyle etkileyicidir.

Ecotank ET-2720 ile biraz farklı olan şey, kartuş takmak yerine mürekkebi tercih etmenizdir. Sistem iyi tasarlanmıştır, bu nedenle mürekkebi dökmeden doldurmak kolaydır. Şişe sıkıca kapanır. Şişede mürekkep kalmışsa, yazıcı mürekkebin bir kısmını kullandığında şişeyi kapatabilir ve yeniden doldurabilirsiniz.

Kurulumu kolay

Kurulum nispeten basitti. Yazıcıyı yaklaşık 30 dakika içinde paketinden çıkardık, kurduk ve WiFi’ye bağladık. Bu test bir Macbook Pro ile yapıldığında, web sitesi üzerinden sürücüleri indirmek zorunda kaldığımız için biraz fazladan zaman aldı. Ne yazık ki, ET2720’nin sürücüleri bir USB çubuğu yerine CD biçiminde gelir. Günümüzde pek çok bilgisayarda CD okuyucu yoktur. Ancak, sürücüleri Epson’un web sitesinde bulmak büyük bir sorun değildi.

Metni yazdırdığınızda, hızlıdır ve net bir şekilde fiyatına uygundur. En yüksek kalitede görüntüler ise uzun zaman alır. Baskı kalitesini düşürürseniz daha hızlı olur ama aynı zamanda daha kötü görüntüler elde edersiniz. En hızlı modda, görüntü şeritlidir. Ayrıca yazıcı, görüntüleri yazdırırken biraz can sıkıcı olabilen düşük monoton bir gıcırtı sesi yayar.

Yüksek kaliteli fotoğraf baskıları da genellikle büyük beğeni topluyor. Tüm renkler doğaldır, ancak görüntülere parlaklık veren daha açık renkler söz konusu olduğunda, onu takip etmek daha zor olur ve sonuçta belli bir doymamış yüzey elde edilir. Keskinlik ise tıpkı siyahın işlenmesi gibi kanondur.

Bu yazıcı, daha büyük bir aile veya çok ve sık baskı yapan öğrenciler için mükemmeldir – sadece uzun vadede mürekkep kartuşlarına para harcamak istemeyen herkes. Belki çok kağıt basan serbest meslek sahipleri için bile. Sadece mürekkebi verimli kullanan ve işi bitiren bir yazıcı isteyen herkes için.

+Uzun vadede ekonomik, hafif ve kompakt, hoş siyah renk
-Küçük ekran, karmaşık arayüz, oldukça yavaş fotoğraf baskısı

7. Epson Expression Premium XP-6005

Yüksek fotoğraf kalitesine sahip iyi evrensel yazıcı

Yazıcı tipi : Fotoğraf yazıcısı (inkjet) Baskı maliyeti * 2 : Metin: 7,75 sayfa / dak., Fotoğraf: 0,58 ppm- Genişlik (Boyutlar) : 349 mm Yükseklik (Boyutlar) : 142 mm Derinlik : 1340 mm Ağırlık : 6,6 kg Bağlantılar : USB, WiFi, Apple AirPrint, Google Cloud Print, Epson Connect (iPrint, Email Print, Remote Print Driver, Scan-to-Cloud, Facebook print) Dubleks * 3 : Evet Besleme alanı : 100 yaprak OS : Windows , Mac OS X, IOS, Android Monitör : Evet

Epson Expression Premium XP-6005

Epson Expression Photo XP-6005, evde masaüstünüzde çok iyi çalışan kompakt bir mürekkep püskürtmeli yazıcıdır. Beyaz ve oldukça küçük olduğu için oldukça anonimdir. Ayrıca katlanabilen bir ön ekrana sahiptir. Ekran, ayarların yapılmasını kolaylaştırır, ancak aynı zamanda yazıcıya modern bir his verir. Ancak ekranın yanında klavye yerine dokunmatik ekran olduğunu da görmek isterdik. Kurulum işlemi biraz karmaşıktır, çünkü birkaç resim basmanız ve bunları analiz etmeniz gerekir. Çoğu insan bunu yapabilir, ancak biraz zaman alıcıdır. Ancak, yazıcı yüklendikten sonra iyi çalışır. Hem cep telefonlarına hem de bilgisayarlara hızlı bir şekilde bağlanır. Yazdırmanın başlaması uzun sürmez. Baskı süresi kısa ve ses seviyesi normal.

Fiyat açısından, XP-6005 uygun fiyatlı bir fotoğraf yazıcısı olarak kabul edilmelidir, ancak buna rağmen fotoğraf baskısı söz konusu olduğunda son derece iyi kaliteyi koruyor. Renkler net ve resimler ayrıntılı. Orijinal görüntü ve yazıcı kağıdı yüksek kalitedeyse, bu yazıcı gerçekten profesyonel bir yazdırma işi yapar. Ancak, rengin oldukça hızlı tükendiğini görüyoruz, bu da aksi takdirde çok yetkin bir fotoğraf yazıcısında biraz sıkıcı. Özetle, evrensel bir yazıcı arayanlar için bu harika bir satın alma. Çoğunlukla iyidir, ancak çalıştırması biraz pahalıdır. Bu nedenle, çoğunlukla basit metin belgeleri ve taramalar yazdıran, ancak bazen yüksek kaliteli görüntüler de basabilen sizin için en uygunudur.

+Olağanüstü baskı kalitesi, hızlı, kompakt format
-Zaman alıcı kurulum, oldukça sık yeni kartuş satın alınmasını gerektirir