Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Genel

Adana’da ki orman yangınları ile ilgili son durumu açıkladı!

Adana’nın Kozan ilçesinde 28 Temmuz’da akşam saatlerinde başlayan ve yedi köyü tehdit eden orman yangıyla Aladağ, İmamoğlu ve Karaisalı ilçelerindeki yangınlar tamamen kontrol altına alındı.

Kozan’ın mahalle statüsüne dönüştürülen Kızlarsekisi, Salmanlı, Akarca köylerinde başlayan daha sonra rüzgarında etkisiyle Himmetli, Kuytucak, Savruk ve Akdam köylerine de sıçrayan orman yangınlarının kontrol altına alındığı; soğutma çalışmalarının ise yer yer devam ettiği belirtildi.

Aladağ ve Karaisalı ilçe sınırları içerisinde kalan Tümenli mevkiindeki yangının da kontrol altına alınarak zarar gören alanlardaki soğutma işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

Adana Orman Bölge Müdürlüğü, kent genelindeki orman yangınlarıyla ilgili sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, toplam yangın sayısının 20 olduğu ve tamamının kontrol altına alındığı bilgisini paylaştı.

Kozan ve Aladağ’daki yangınlarda yaklaşık 30 evin zarar gördüğü, bazı araçların yandığı, küçük ve büyükbaş hayvanların da telef olduğu kaydedildi.