Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Sağlık

Egzersizle Daha Uzun Yaşamak

Sağlıklı ve formda bir vücut herkes için çok önemlidir. Peki, insanların egzersiz sayesinde daha uzun yaşayabileceğini biliyor muydunuz? Kilo kaybı, diyabet ve kolesterol riskleri nedeniyle birçokları için bir motivasyon olabilir. Ancak fitness, beyin ve vücut için ideal bir uyum içindedir.

VÜCUT VE BEYİN SAĞLIĞI

Giderek daha fazla insan, Demans ve Alzheimer gibi hastalıklarda genetiğin rol oynadığı konusunda endişelendikçe, Immune Aging’in önde gelen araştırmacıları , vücut ve beyin sağlığının sadece %25’inin genetik olduğuna inanıyor. Diğer %75’i ise yaşam tarzı seçimlerine dayanmaktadır.

Kardiyorespiratuar kondisyonunuz üzerinde çalışabildiğiniz zaman, lipid seviyenizi ve kan basıncınızı koruyabilirsiniz. Yaşlanma ve Hastalık dergisi, aerobik aktivitelere katılırken, VO2 max nedeniyle yüksek aerobik kapasiteye sahip kadınların daha düşük ölüm oranına sahip olduğunu buldu. Şaşırtıcı bir şekilde, bir kadının ağırlığıyla hiçbir ilgisi yoktu.

Diğer faydalar arasında ruh hali ve stres yönetimi yer alır. Endorfinler, vücudun olumlu bir şekilde tepki verdiği tüm vücutta salınır. Kemik sağlığı da iyileştirilir, bu nedenle kemik yoğunluğu kaybı nedeniyle kalça kırıkları konusunda daha az endişe vardır. Sizi daha uzun bir yaşam sürmeye motive eden şey, egzersiz yardımıyla bunu daha fazla mümkün kılabilirsiniz. Bu hayatta kendinizi ucuza satmayın. Sizi büyüklüğe ulaşmaktan alıkoyan zihni zorlayın. Bu şekilde aileniz, arkadaşlarınız ve kendiniz için daha uzun yaşayacaksınız. Bu dünyada daha uzun bir yaşam denemek ve yaşamak için daha iyi bir neden yok.