Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Genel

500 Bin TL rüşvet alan belediye başkanı kim?

Turizm Bakanının katıldığı bir toplantıda bir belediye başkanının 500 bin TL rüşvet aldığı iddia edilmişti. İddiayı yine aynı toplantıda bulunan başka bir belediye başkanı gündeme getirmişti. Buna rağmen herhangi bir savcılık bu rüşvet iddiasına ilikin herhangi bir soruşturma başlatmadı. Turizm ile ilgili kanun teklifi görüşmelerinde söz alan Antalya Milletvekili Cavit Arı, bu skandal rüşvet iddiasını TBMM gündemine taşıdı. Konuya ilişkin Arı şı açıklamalarda bulundu;

”Şimdi, turizm deyince tabii, doğal olarak akla Turizm Bakanı gelecektir. Turizm Bakanının katıldığı bir toplantıda bir belediye başkanıyla yani Serik’te belediye başkanıyla ilgili sarf ettiği “500 bin TL’lik rüşvet” meselesini de buradan hatırlatmak istiyorum çünkü kendisine de defalarca sordum. “Sayın Bakanım, siz bu ‘500 bin TL rüşvet aldınız.’ ithamını kime söylediniz, hangi belediye başkanına söylediniz?” diye. Bugüne kadar bir cevap kendisinden alamadık, cumhuriyet savcılığı da bu konuda maalesef şu ana kadar sağlıklı bir adım atamamış durumda.

Serik’te Belek ve Kadriye bölgesinde yaklaşık 300 bin metrekarelik bir alanın turizm tesis alanına çevrilmesiyle ilgili bir düzenleme getirilmeye çalışıldı bir sene önce. Yani turizmin en önemli bölgesinde turizm tesis alanı olarak değerli alanların yapılaşmaya açılmasına dair birtakım düzenleme getirildi. Neyse ki Serik bölgesindeki duyarlı vatandaşlarımız bu konuda mücadele örneği gösterdi. Ben yine buradan Turizm Bakanına tekraren soruyorum çünkü kendisine bütçede sormuştum. “Bu turizm tesis alan olarak yapmaya çalıştığınız düzenlemede, planlamada 3 tane otel vardı. Bu 3 tane otelden birisinin sahibi kimdir? demiştim. Hâlâ o cevabı alamadım. Turizm Bakanına buradan tekrar soruyorum: O otelin, yanındaki arsada turizm tesis alanı hâline çevrilmeye çalışılan otelin sahibi kimdir?

Şimdi, yine Serik’te Kadriye ve Belek’ten bahsetmiştik. Vatandaşın arazisine otel inşaatı yapmasının önlenmesine dair bir düzenleme var.