Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Genel

Özgür Özel: Seçim sonrası 15 Temmuz gerçeklerini öğreneceğiz!

CHP’li Özgür Özel, bugün TBMM kürsüsünde yaptığı konuşmasında geçtiğimiz 15 Temmuz hain darbe girişimini ele aldı. Bazı sır perdelerin aranmadığına dikkat çeken Özel, Darbe Araştırma Komisyonu raporunun kaybolduğuna değindi ve ‘’her rapor var, o yok. Nerede?’’ diye sordu. Darbe girişimin etraflıca aydınlatılabilmesi için kurulan 15 Temmuz Araştırma Komisyonuna çağırılmasına rağmen MİT Müsteşarı ve şimdiki Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın gelmediğini hatırlatan CHP’li Özgür Özel, ‘’Seçim sonrası 15 Temmuz gerçeklerini öğreneceğiz’’ dedi.

Özel, konuya ilişkin şu açıklamalarında ‘’ 15 Temmuzla yüzleşme noktasına gelindiğinde; örneğin, Darbe Araştırma Komisyonu raporu ortadan kaldırılmış, her rapor var, o yok. Nerede? Meclis Başkanından yazılı istedik en son. Ve o raporda üç ay yeter mi? Dopingi araştırana üç ay yetmiyor, bir ay ek süre; hekime karşı, sağlık çalışanına karşı şiddete yetmiyor; Aromatik Bitkileri Araştırma Komisyonuna yetmiyor, 15 Temmuzu Araştırma Komisyonuna Cumhurbaşkanı üç gün önce talimat veriyor: “Süreleri doldu, raporu versinler.” Ek süre istemiyorlar, gerçekleri gizliyorlar; MİT Müsteşarını çağırırlar, gelmez; dönemin Genelkurmay Başkanı çağrılır, gelmez. Bu sis perdesi bir şekilde ortadan kalkacak; bir başka perde kapanacak, bu sis perdesi açılacak Sayın Başkan; gelecek seçimlerde seçmen kabine girecek, perdeyi çekecek, bu sis perdesini de açacak. Hep birlikte o zaman gerçekleri öğreneceğiz’’ ifadelerini kullandı;