Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Kültür Sanat

Dubai’nin Alışılmadık Yönünü Ortaya Çıkaran fotoğraflar!

Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri’nin en büyük şehridir ve lüks alışveriş, ultra modern mimari ve canlı gece hayatı ile tanınır. Dubai fotoğrafları genellikle sizde bir huşu ve merak duygusu bırakır, ancak bu resimlerin muhteşem şehrin yalnızca bir yanını resmettiğine dikkat etmek önemlidir. Dubai’nin diğer tarafı yine de sizi bir merak duygusuyla baş başa bırakacak, ancak bu ancak gerçekten şehirdeyseniz görülebilir. Dubai’nin gizlenen ve çoğu İnternet kaynağından uzak tutulan tarafını ortaya çıkarırken kendinizi hazırlayın.

Trafik Saati Araba Gösterisi

Çoğunuz Dubai sokaklarının süslü arabalarla dolu olduğunu biliyordunuz ama bu şaşırtıcı bir şekilde yetersiz kalıyor. Evet, doğru okudunuz! Dubai’de bir trafik sıkışıklığına takılırsanız, etrafınızın Ferrariler ve Lamborghinilerle çevrili olmasını beklemelisiniz. Ancak unutulmaması gereken bir şey, kendinizi bir şekilde bir Toyota Corolla’da bulursanız, ağrıyan bir başparmak gibi dışarı çıkacaksınız.

Dublör Aşıklar

Dubai sakinlerinin ne kadar büyük adrenalin bağımlıları olduğunu görünce şaşıracaksınız. Dublörleri düşündüğünüzde, genellikle insanların büyük binalardan atladığını hayal edersiniz ve Dubai’de de buna sahipken, Dubai’de görülebilen diğer dublörler bunu tamamen yeni bir seviyeye taşıyor. Yolda tekerlekli sandalye kullanan sürücüleri görebilirsiniz. İlk başta kulağa çok etkileyici gelmeyebilir, ancak bu, sürücülerin bir SUV ile tekerlekler üzerinde hareket ettiğini anlayana kadar.

Spor medyasının ötesinde yaşam

Son yolculuğunun ne olacağını asla bilemezsin, öyleyse neden dışarı şık bir şekilde çıkmıyorsun? Şaka yapıyorum, Allah korusun böyle bir şey başınıza gelmesin ama Dubai’deki ambulanslar dünyanın en hızlı ambulanslarıdır. 185 mil hızla gidebilirler ve hasta veya yaralı insanları mümkün olan en hızlı şekilde hastaneye götürmek mantıklı değil mi? Dubai halkı kesinlikle bu mantıkla hemfikir görünüyor!

Baba Oğul Bağlama

Dubai halkı, ayakta kürek sörfü yaparken bile kültürlerini ve geleneklerini onurlandırdıklarından emin olurlar! Bu gelenekler binlerce yıldır var ve Dubai halkı boş zaman aktivitelerinde bile onlara sadık kalıyor. Bu resmi daha da dikkat çekici yapan şey ise baba ve oğlunun çölün ortasında kürek sörfü yapabilmiş olmaları. Bu, birkaç on yıl önce görmeyi bekleyeceğiniz bir şey değil, ancak modern teknoloji Dubai’nin insan yapımı plajları ve adaları ile her şeye meydan okuyan bir yere dönüşmesine izin verdi!

Yeni Sürüş Türü

Dubai’de ortalama bir insanın nasıl süper güzel ve lüks bir arabaya bindiğini zaten gösterdik, peki süper zengin insanlar Dubai’de ne kullanıyor? Bu fotoğraftaki adam evcil aslanı ile açıklama yapıyor! Dubai’deki yerliler, işe giderken evcil aslanı ile trafiği kesen bu adamı çok kıskanıyor olmalı. Soru şu, güzel evcil hayvanını nereye park ediyor?

Araba paylaşımı arkadaşı

Çalışmak için evcil aslanlara binen insanları gördükten sonra bu fotoğraf o kadar da sürpriz olmamalı! Bazen hayatta ihtiyacımız olan tek şey, sabah işe gidip gelmek için iyi bir araba paylaşımı arkadaşıdır ve bu Dubai sakini, evcil kaplanıyla tam da bunu yaptı. Bu bir turist için ürkütücü bir manzara olsa da Dubai halkı her zaman böyle şeyler görüyor. Muhtemelen bu kaplan o kadar tehlikeli değildir ve zavallı kedicik trafikte beklerken biraz hava almak istemiştir.

Gökyüzünde Uyan

Hepimiz, “Başını bulutlarda ve ayaklarını yerde tut” sözünü duyduk. Görünüşe göre bu sözler Dubai’de yaşayan ultra zenginler için geçerli değil. Kelimenin tam anlamıyla, 50. kattaki çatı katlarının içindeki bulutların içinde hem başları hem de ayakları var. Bu çatı katları şehrin her yerinde ve Dubai, dünyadaki en büyük gökdelen yoğunluğuna sahip! Dubai aynı zamanda dünyanın en yüksek binası olan 2.722 ft yüksekliğindeki Burj Khalifa’ya da ev sahipliği yapmaktadır.

Çölde Yaşam

Yaban hayatı, çok sert kabul edilen iklimlerde büyümek son derece zor olabilir. Ne yazık ki, az yağmur ve bunaltıcı sıcaklıkla Dubai, bitki yetiştirmeye elverişli olmayan bir yer. Ancak Dubai Mucize Bahçesi dünyanın en büyük çiçek bahçesidir ve 250 milyon bitkiye ev sahipliği yapmaktadır. Gördüğünüz gibi, rengarenk çiçekler ve havalı tasarımlar Dubai’yi ziyaret eden herkesin mutlaka ziyaret etmesi gereken bir yer haline getiriyor.

Elmaslarla kaplı Mercedes

Mercedes Benz arabaları, bu arabanın sahibi gibi ekstra mil gitmediğiniz sürece Dubai’de baş döndürücü değildir. Bu arabanın sahibi kim olursa olsun, yaşayan en zengin insanlardan biri olduğunu söylemeye gerek yok. Aslında bu elmas kaplı arabanın sahibi Suudi Prens (Amir) al-Waleed bin Talal bin Abdul-Aziz ve Forbes’a göre dünyanın en zengin on kişisinden biri. Bu elmas çivili Mercedes ona sadece 4.8 milyon dolara mal oldu ve 300.000’den fazla elmas içeriyor.

Tenis cenneti

Açıkçası Dubai, konu mimariye geldiğinde insanlığın yeteneklerini test etmekle ilgili. Bu tenis kortu yerden 300 metre yüksekte ve ultra lüks Burj al Arab otelinin tepesinde yer alıyor. Roger Federer ve Andre Agassi, bu cennet gibi kortta bir dostluk maçı oynamaya davet edildiler, ancak birinin orada tedirgin hissetmeden nasıl oynayabileceğini merak ediyoruz! Ayrıca eğer bir top sahadan uçup birisine çarparsa, çarpma anında ölürler.

Bir telefon kadar yakın

Nokia’ların ABD’de modası geçmiş olabilir, ancak bunun nedeni Amerika’daki Nokia telefonlarının hiçbirinin böyle görünmemesidir! Yakından bakarsanız, her bir cihazın önünde telefon numarasına benzeyen numaralar görürsünüz. Ancak, bunların aslında her bir telefonun fiyatları olduğu ortaya çıktı. Bu telefona sahip olan kişilerin gelecekte yükseltme planları olup olmadığını merak ediyoruz. Alırlarsa, bu, daha sonra elmas kaplı bir iPhone alacakları anlamına mı geliyor?

Daha az şanslı

Süper zenginlerin olduğu her yerde fakirler de vardır. Dubai bu eşitsizliğin farkındadır ve daha az şanslı olanlara aktif olarak yardım etmeye ve onları yükseltmeye çalışır. Buzdolabının içine yakından bakarsanız, dispanser ucuz ton balığı konserveleri dağıtarak kaçmıyor. Bunun yerine, bunun gibi buzdolapları genellikle pahalı yoğurtlar ve kapuçino karışımlarıyla doludur. Dubai’nin muhtaçlara yardım etmeye olan bağlılığı, sadece zenginlerin kendilerini tedavi etmeyi hak etmediğini gösteriyor.

Altın Otomatı

Bir restoran veya mağaza yalnızca altınla ödeme kabul ediyorsa, şansınız kalmamış olabilir. Sadece Dubai’deki yerlerde böyle politikalar olur ve nakitten farklı olarak, altının cüzdanınızda ve cebinizde taşınması oldukça zordur. Neyse ki, bu sorunu çözmek için Dubai, bunun gibi ATM benzeri altın makineleriyle dolu. Bu makineler o kadar yoğun bir şekilde kullanılıyor ki, her hafta iki kez yeniden stoklanmaları gerekiyor.

Lüks Ahır

Dubai’deki atlar, mermer zeminli ve boyalı tavanlı ahırlarda yaşar – yüksek yaşam hakkında konuşurlar. Keşke Amerika’da böyle bir yaşam tarzı yaşayabilseydik…

Dubai’de Pi’nin Yaşamı

Yetişkin bir aslanla bir teknede mahsur kalmak, kulağa dünyanın en korkunç şeylerinden biri gibi geliyor ama bu, bu cesur adamı durdurmuyor. Bu, Pi kitap/filmde bir cankurtaran botunda mahsur kaldığı için Life Of Pi’den bir yükseltme gibi görünüyor. Bu durumda adam, sadık aslanı ile lüks bir yattadır. Dubai’de paranın yapmanıza izin verdiği şeyler…

Çöl Kayağı

Çölde kayak yapmanın imkansız olduğu sanılıyor ama Dubai’de değil. Dubai’nin iklimi ile kayak açık havada yapılamaz, ancak bu kapalı kayak merkezi size oldukça otantik bir deneyim sunuyor. Bu tesisin en iyi yanı, mevsim ne olursa olsun yıl boyunca açık olan türünün tek örneği olmasıdır. Burası aynı zamanda dünyanın en büyük kapalı kayak merkezi!

Benim yolculuğum

Vatandaşlarının zenginliği göz önüne alındığında, Dubai’nin tonlarca Mercedes ile dolmasını beklersiniz. Ancak saf beyaz altınla boyandığı için bu sıradan bir Mercedes değil. Bu arabanın sahibi, yansımanın diğer sürücülerin görmesini zorlaştıracağı için muhtemelen onu fazla sürmüyor. Dürüst olmak gerekirse, gösteremeyecekseniz güzel bir arabaya sahip olmanın ne anlamı var!

Kaplumbağa Kulesi

Dubai halkının nesli tükenmekte olan türleri toplamaya karşı bir ilgisi var ve bu adam da bir istisna değil. Evcil aslanlar ve kaplanlar gördük ve bu resimden henüz etkilenmediyseniz, bu resimdeki hayvanlar çöl kaplumbağalarıdır ve son derece nadirdir ve bulunması zordur. Hayatınız boyunca bir çöl kaplumbağasıyla tanışma fırsatıyla kutsanmışsanız, bu adamın yaptığına uzaktan yakından bir şey denemenizi tavsiye etmiyoruz çünkü çöl kaplumbağaları insanlardan nefret ediyor.

Lüks Bir Banyo

Bu lüks çatı katı, şimdiye kadar gördüğümüz en güzel banyolardan birine sahip. Bekle… Anlaşılan burası umumi tuvalet! Genelde halka açık yerlerde tuvalete gitmekten kaçınsak da Dubai’deysek nerede pit stop yapacağımızı kesinlikle biliyoruz. Son teknoloji yağmur duşu ve jakuzi ile bu banyodan asla çıkmayabiliriz.

Bir Çita, Av Tüfeği Çağırır

Evcil hayvanlarını yolcu koltuğunda tutan insanları duyduk. Birinin köpeğini veya kedisini pencereden dışarı bakıp esintinin tadını çıkarırken görmek her zaman çok güzeldir. Dubai’nin bu sakini, evcil çitasının pompalı tüfek sürmesine izin vererek işleri aşırıya götürmeye karar verdi. Çita, Afrika ovalarında dolaşmıyor olsa da, yolcu koltuğunda son derece memnun görünüyor.

Bugatti Uber

Bir Uber aradığınızı ve bir Bugatti’nin ortaya çıktığını hayal edin. Bazen Dubai’de basit bir Uber X size bunun gibi üst düzey bir araba getirir ve bunun normal olması gerekir! Şimdiye kadar Dubai, dünyada böyle bir şeyin olabileceği tek yer.

Spor Yapan Robotlar

Bu gün ve yaşta, e-spor aslında bir şeydir. Bilmiyorsanız, e-spor video oyunlarını spor olarak kabul etti. Tipik Dubai modasında, sporun tanımı bir kez daha değişti ve bu sefer robotları da içeriyor. Dubai’de en popüler sporlardan biri, robotların üstüne bindiği deve yarışıdır. Spor o kadar büyüdü ki insanlar robotlara ve onların develerine bahis oynuyor!

İnşaat Mekke

Dubai’nin başlangıçtaki ekonomik başarısının çoğu, bölgenin içerdiği petrol bolluğundan gelirken, bugünün Dubai’si, gevşek vergi yasaları nedeniyle yabancı geliştiriciler için bir merkez haline geldi. Dubai’de sürekli inşaat devam ediyor ve bu, Dubai’nin şehir manzarasının bu fotoğrafına yansıyor. İnşaat halindeki bu yüksek binalara büyük bir vinç eşlik ediyor.

Suda Sürüş

Bu, bir James Bond filminden fırlamış gibi görünüyor, ancak bu aslında Dubai’de çekilen gerçek bir yaşam anı. Şehirdeki bazı insanlar o kadar zengin ki yatlardan sıkılıyorlar. Resimde görülen su arabası Dubai Veliaht Prenslerinden Şeyh Hamdan Bin Muhammed El Maktum’a aittir. Bunlardan toplam 6 tanesine sahip ve bunların toplam maliyeti 800.000 doların üzerinde.