Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Kamu Haberleri

Bursa Büyükşehir Belediyesi işçilerine 2019’dan beri maaş zammı yapılmıyor!

Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan 6 bin işçiye 2019’dan beri maaş zammı yapılmadığı gerekçesi ile TBMM’nde tepki gösterdi. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Aydın şu bilgileri paylaştı;

Bursa Büyükşehir Belediyesine bağlı BİNTED’de yaklaşık 6 bine yakın işçi -en son 2019 Mart ayında yapılan ücret iyileştirmelerinden sonra- 2021 Martta yapılması gereken ancak hâlâ herhangi bir zam alamamış olan işçiler ve aileler çok büyük tedirginlik içerisinde. Şu anda konu ara bulucuda ve oradan da hakem heyetine gitmesi bekleniyor. Büyükşehir Belediyesi enflasyonun çok az üzerinde bir zam teklifinde bulunuyor ancak iki yılda bir yapıldığı için bu oran çok hızlı bir şekilde eriyor. Buradan sesleniyoruz: Sosyal demokrat belediyecilik CHP’li belediyelerdeki zam oranlarını örnek alın. Bazı belediyelerimizde yüzde 40’a yakın zamlar yapıldı. Oradaki işçileri ve ailelerini mağdur etmeyin. Onlar şu anda bu konuyu takip ediyorlar diyorum, biz de takipçisiyiz diyorum.