Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Genel

FETÖ elebaşının yakın arkadaşı hayatını kaybetti!

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in yakın arkadaşı olarak bilinen Mehmet Ali Şengül, Almanya’da koronavirüs tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Ali Şengül 15 Temmuz sonrasında, “silahlı terör örgütü yöneticiliği” ve “anayasal düzeni ihlale teşebbüs” iddialarıyla dava açılmıştı.

Mehmet Ali Şengül’ün vefatına ilişkin yapılan açıklamada ”M. Fetullah Gülen’in kadim dostu ve dava arkadaşı” olarah bahs edildi. Peki, FETÖ elebaşının yakın arkadaşı olan Şengül kimdir?

MEHMET ALİ ŞENGÜL KİMDİR?

1945 yılında Burdur’un Yeşilova ilçesi, Elden köyünde doğan Şengül, Denizli’de hıfzını tamamladı.

Mehmet Ali Şengül, Denizli’de hafızlık eğitimini tamamladıktan sonra 1960 darbesinin ardından İzmir Kestanepazarı’na geldi. Burada Fethullah Gülen ile tanışan Şengül, daha sonra Bozyaka Camisi imamı olarak göreve başladı.

Şengül, 1980 darbesi sonrasında gözaltına alındı. Gözaltına alındıktan iki hafta sonra serbest bırakıldı. Diyanet İşleri Başkanlığındaki görevine devam etti ve daha sonra bir süre Samsun’da görev yaptı.

Şengül, daha sonra Orta Asya ve Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde FETÖ’nün hizmetlerinde bulundu. Son olarak Almanya’da bulunan Şengül, koronavirüs tedavisi için bir süredir hastanede tedavi görüyordu.