Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Genel

Irak’ta ABD üssüne roketli saldırı!

Uluslararası operasyonun sözcüsü ABD Ordusu Albay Wayne Marotto son dakika olarak yaptığı açıklamada, Irak’ta bulunan ABD üssüne roketli saldırı düzenlendiğini duyurdu. 14 füzenin isabet ettiğini bildiren Marotto, 2 ABD’li askerin yaralandığını söyledi.

Marotto, Çarşamba günü Twitter’dan yaptığı bir paylaşımda roketlerin Anbar eyaletindeki Ayn el Esad üssüne ve çevresine indiğini söyledi.

“İki personel hafif yaralandı. Hasar hala değerlendirilecek, ”dedi.

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı ama ABD, İran destekli milis gruplarını Irak’taki birliklerine düzenli roket saldırıları düzenlemekle suçluyor.

IŞİD (IŞİD) silahlı grubuyla savaşmak için uluslararası bir koalisyonun parçası olarak Irak’ta yaklaşık 2.500 ABD askeri görevlendirildi. Bu yıl neredeyse 50 kez hedef alındılar.
Bundan 3 gün öncede Ayn el Esad’da bulunan ABD üssüne 3 roket saldırısı düzenlenmiş ve bu saldırıda kimse yaralanmamıştı.

Reuters haber ajansı tarafından aktarılan Irak askeri kaynakları, Çarşamba günkü saldırıda bir mini kamyonun arkasına sabitlenmiş bir roketatarın kullanıldığını ve yakındaki bir tarım arazisinde bulunduğunu söyledi.

Kürt güvenlik kaynakları, Salı günü bir insansız hava aracının Kuzey Irak’taki Erbil havaalanına saldırarak havaalanı arazisindeki bir ABD üssünü hedef aldığını söyledi.