Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Genel

Fransa Mahkemesi İslam karşıtı videolar yayınlayan 11 genci suçlu buldu!

Fransız mahkemesi, İslam karşıtı videoları nedeniyle yargılanan 13 gençten 11’ini siber zorbalıktan suçlu buldu. Mahkeme Çarşamba günü sanıkları, başka suçlardan hüküm giymedikçe hapiste yatmayacakları anlamına gelen dört ila altı ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırdı ve her birini yaklaşık 1.770 dolar para cezasına çarptırdı.
Kovuşturmalar, Mila olarak bilinen 18 yaşındaki çocuğun, 2020’de ilk videolarının çevrimiçi olarak yayınlanmasının ardından hayatına yönelik tehditler nedeniyle okul değiştirmek ve polis korumasını kabul etmek zorunda bırakılmasının ardından geldi.

Paris’teki dava, Fransa’nın taciz ve ayrımcılık da dahil olmak üzere çevrimiçi suçları kovuşturmak için Ocak ayında yeni bir mahkeme oluşturmasından bu yana türünün ilk örneği oldu.

“Sosyal ağlar sokaktır. Yargıç Michel Humbert, “Sokakta birinin yanından geçtiğinizde ona hakaret etmez, tehdit etmez, alay etmezsiniz. Dolayısı ile sokakta yapmadığınızı sosyal medyada da yapmazsınız” dedi.

‘Hiçbir dini sevmiyorum’

Sadece ilk adıyla tanınan Mila, geçen ay dönüm noktası niteliğindeki siber zorbalık davasında ifade verdi ve kendisini “ölüme mahkum edilmiş” gibi hissettiğini söyledi.
Kendisini ateist olarak tanımlıyor ve Instagram’da ve daha sonra TikTok’ta İslam’ı ve Kuran’ı sert bir şekilde eleştiren videolar yayınlamaya başladığında 16 yaşındaydı.

O zamandan beri Fransa’da bölücü bir halk figürü haline geldi, destekçileri tarafından ifade özgürlüğü ve küfür hakkının bir sembolü olarak ve eleştirmenler tarafından kasıtlı olarak kışkırtıcı ve İslamofobik olarak görülüyor.

Duruşma sırasında “Hiçbir dini sevmiyorum, sadece İslam’ı sevmiyorum” dedi.

Avukatı Richard Malka, ölüm ve tecavüz tehditleri de dahil olmak üzere 100.000 tehdit mesajı ve cinsel yönelimi hakkında nefret dolu mesajlar aldığını söyledi.

İçlerinden biri ona “boğazını kesmeyi” hak ettiğini söyledi.

Fransa’nın dört bir yanından 13 sanık, çeşitli geçmişlerden ve dinlerden geldi ve Mila’yı çevrimiçi yorumlarla hedef alan bir avuç insandı.

Diğerleri izlenemedi

13 kişiden biri, “Blow it up” adlı paylaşımının genç kadına değil, Mila’nın Twitter hesabına yönelik olması nedeniyle beraat etti. Mahkeme, hatalı prosedür nedeniyle başka bir sanık hakkındaki davayı düşürdü.

Macron ‘küfür hakkını’ savundu

Dava, siber zorbalık ve çevrimiçi nefret söyleminin etkilerinden ülkenin ifade özgürlüğü yasalarına ve dini azınlıklara yönelik tutumlarına kadar Fransa’daki çeşitli güncel konulara değindiği için kamuoyunun bu kadar geniş ilgisini çekti.

Ocak 2020’de Instagram’da yayınlanan ilk viral videoda Mila, kendisine “Allah adına” hakaret ettiğini söylediği bir çocuğun kişisel tacizine yanıt verdi.

Müslümanları uygulamak için son derece rahatsız edici olacak yorumlar içeren küfür dolu bir rant başlattı.

Fransa’nın katı nefret söylemi yasaları, bir gruba karşı din veya ırka dayalı nefreti kışkırtmayı suç sayıyor, ancak insanların dini inançları eleştirmesini veya hakaret etmesini engellemez.

Mila’nın savunmasına gelenler arasında Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da yer aldı ve “kanun açık” ve Fransız vatandaşlarının “dine küfretmek, eleştirmek ve dinleri karikatürize etmek hakları var” dedi.