Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Teknoloji

LG OLED GX Serisi 4K UHD Smart TV değerlendirmesi!

Bazı engellerle birinci sınıf, lüks ve tasarım ile gelen LG OLED GX TV’nin 77 inçlik OLED77GX6LA versiyonunu sizler için test ettik. LG OLED GX televizyonunun diğer modellere göre öne çıkan özelliklerini, Türkiye’de ki satış fiyatını aşağıda tek tek sıraladık. Görüntü kalitesi, ses çıkışı, teknik özellikleri ve bu televizyonu almak isteyenler için artı ve eksi yönlerini yazdık…

LG OLED GX ÖZELLİKLERİ

Kullanım özelliklerine geçmeden önce kısaca teknik özelliklerini belirtelim;

Teknik Özellikleri

1 -OLED Piksel Teknolojisi

2 -4K UHD Çözünürlük

3 -3.Nesil α9 AI 4K İşlemci

4 -Yapay Zeka Teknolojisi

5 -webOS Smart TV Deneyimi

6 -Dolby Atmos® Ses

Premium Tip : OLED Renk : Siyah Boyutlar : 55/65/ ** 77 ** inç Çözünürlük : 3840 x 2160 (4K) Hoparlörler : 60W (4.2) Bekleme : 0,5 W Dijital alıcı desteği : DVB T2 / C / S2 Ağırlık : “39.7 kg (77) standıyla : 40.2 kg (77”) Bağlantılar : WiFi 802.11ac, Ethernet, Bluetooth (5.0), 4 adet. HDMI 2.1, 3 adet. USB, ortak arabirim Plus, anten, optik ses VESA duvar montajı :Hayır, yerleşik SMART özellikleri : Uygulamalı WebOS, sesle kontrol (Google Asistan, Alexa) Birlikte verilen aksesuarlar : Uzaktan kumanda Güç tüketimi : 173 W (77 “) Diğer : Freesync, G-sync

LG’nin 2020 için GX serisi, burada 77 inçlik model LG OLED77GX ile test edilmiştir. Birçok açıdan gerçek bir lüks yapıdır ve buna uygun bir fiyat etiketine sahiptir. Aynı zamanda TV, LG’nin kendi kardeş modeli CX ile kıyasıya rekabetin yanı sıra bazı can sıkıcı detaylara da sahip.

Ankastre duvar montajı

Burada uğraştığımız çok güzel bir TV. Diğer birçok OLED ekranın aksine, LG GX’in üst kısmı jilet gibi ince ve alt kısmı önemli ölçüde daha şişman olmak yerine, arka kısmı eşit derecede kalın. Bunun nedeni, TV’nin duvara tamamen düz bir şekilde monte edilmesi gerektiğidir. Hatta o kadar ki, masa standı ayrı olarak satın alınırken, duvar montajı zaten ekranın arkasına yerleştirilmiştir (ancak testimiz sırasında bir masa standı kullandık).

Arkadaki kontaklar olmasaydı tüm bunlar harika olurdu. LG’nin kendi “duvar kağıdı TV”sinde ve Samsung’un daha pahalı modellerinde, tüm konektörleri ekrandan çıkarmanın ve TV’ye sinyal ve güç için sadece ince bir tel ile ayrı bir kutuya yerleştirmenin ne kadar iyi olduğu anlaşıldı. . Ama burada değil, bu fiyat aralığındaki bir TV için inanılmaz derecede geri ve yanlış geliyor.

Ancak, bağlantılarda ve ilgili teknolojide yanlış bir şey yoktur; Örneğin Playstation 5 ve yeni Xbox’taki tüm işlevleri desteklemek için baştan sona HDMI 2.1, ancak aynı zamanda sırasıyla AMD ve Nvidia’dan Freesync ve G-Sync’i de destekler. Bu aynı zamanda PC oyun izleyicilerine de hitap ediyor.

Olağanüstü görüntü

Yalnızca son bir dezavantaj – uzaktan kumanda. LG, düğmelerle tamamen boğulmanın yanı sıra, standart olarak yerleşik bir hareket sensörüne de sahiptir. Fikir iyi; fare işaretçisi, bazı durumlarda metin girmeyi kolaylaştırır. Aynı zamanda, fare işaretçisi ile joystick ile besleme arasındaki uzaktan kumanda, istediği gibi biraz atlar. Filmin ortasındaki fare imlecini birkaç saniye görebilmeniz için uzaktan kumandanın bulunduğu masaya dokunmanız yeterlidir. Kaldırın veya kapanmasına izin verin, inanıyoruz.

Resim söz konusu olduğunda, küçük kardeş CX’in nasıl davrandığını gördükten sonra mükemmellikten başka bir şey beklemiyoruz ve bunu da anlıyoruz. HDR malzeme adaletinin ayrıntılarını yapmak için yeterli parlaklık var ve ayrıntı seviyesi inanılmaz derecede iyi. Parlaklık bazı durumlarda, özellikle oyunlarda, karmaşık sahnelerde aşırıya kaçtı, ancak çoğu zaman tüm malzeme, birkaçının eşleşebileceği kalitede sunuluyor.

Aynı zamanda, daha ucuz CX modelinin de olağanüstü derecede iyi iş çıkardığı ve ikisi arasındaki farkların nispeten küçük olduğu söylenmelidir. Lüks tasarım için GX’i daha fazla satın alabilirsiniz.

Elbette bu sınıfta harici bir soundbar veya ev sinema sistemi olan bir TV kullanıyorsunuz. Ancak LG, yerleşik hoparlörlere hala biraz barut koydu. Surround deneyimimiz yok, ancak çoğu durumda oldukça yetenekli ve zengin bir ses elde ediyoruz.

LG GX, görüntü açısından kesinlikle birinci sınıf bir TV. Aynı zamanda, çok güzel ve çok fazla tasarıma dayanıyor ve duvara montaj için akıllı bir çözüm. Ancak bağlantılar için harici bir kutu tercih ederdik.

FİYATI

LG OLED77GX6LA 77″ 195 Ekran Uydu Alıcılı 4K Ultra HD Smart OLED TV fiyatı 43.963,12 TL’den satılıyor.

+Tüm girişlerde HDMI 2.1, güzel ve iyi tasarlanmış, G-sync ve Freesync desteği, çok iyi görüntü kalitesi

-Bükülmüş ve aşırı duyarlı uzaktan kumanda, ayrı bağlantı kutusu yok