Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Genel

Suudi Arabistan delta varyantı nedeniyle BAE uçuşlarını askıya aldı!

Suudi Arabistan, delta varyantına karşı korunmak için Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Etiyopya ve Vietnam’a uçuşları askıya aldığını söyledi.

Bugün son dakika olarak duyurulan karar, krallığın bir yıldan fazla süren yurtdışı seyahatleri yasağının ardından tam olarak aşılanmış vatandaşların yurtdışına seyahat etmesine izin vermesinden yedi hafta sonra geldi.

Devlet haber ajansı SPA’nın aktardığına göre bir içişleri bakanlığı yetkilisi, üç ülkeye uçuşların Pazar günü saat 23.00’ten itibaren durdurulacağını söyledi. Suudi vatandaşlarının ve bu ülkelerden dönen vatandaşların 14 gün karantinaya alınması gerekecek.

Vatandaşların, yetkililerden önceden izin almadan doğrudan veya dolaylı olarak seyahat etmeleri yasaklandı. Kararın, giderek küresel bir salgına dönüşen delta varyantına karşı bir önlem olarak alındığı belirtildi.

İlk olarak Hindistan’da tespit edilen ve şu anda en az 85 ülkede bulunan Delta, şimdiye kadar tanımlanmış herhangi bir koronavirüs varyantının en bulaşıcısı olduğu belirtildi.

Birçok Suudi Arabistanlı, özellikle Dubai için popüler bir eğlence yeri olan BAE, geçen hafta Delta varyantı vakalarını kaydettiğini ve Hindistan’a ve Hindistan’dan uçuşları askıya aldığını duyurdu.

Bu arada Suudi Arabistan, yıllık Hacca büyük sınırlamalar getirdi. Resmi olarak yaklaşık 7.850 ölüm dahil 490.000’den fazla koronavirüs vakası kaydetti.