Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Genel

Pakistan Başbakanı Uygur Türklerine işkence yapan Çin’i desteklediğini açıkladı!

Pakistan Başbakanı İmran Han, Uygur Türklerine işkence yapan Çin'i desteklediğini açıkladı! Khan, Müslümanların çoğunlukta olduğu Sincan eyaletindeki politikaları konusunda ülkesinin Çin hükümetine verdiği desteği yeniledi. 

Pakistan Başbakanı Imran Khan, Müslümanların çoğunlukta olduğu Sincan eyaletindeki politikaları konusunda Çin hükümetine verdiği desteği yinelerken, ülkenin tek parti sistemini toplumlar için seçim demokrasisine kıyasla daha iyi bir model sunduğu için övdü. Khan, Perşembe günü Çin Komünist Partisi’nin (ÇKP) 100. yıl dönümü kutlamalarının bir parçası olarak İslamabad’ı ziyaret eden Çin haber medyasının üyeleriyle konuştu.

İnsan hakları grupları Çin’i, güneybatı Sincan eyaletindeki Müslüman nüfusa karşı sistematik ve yaygın “insanlığa karşı suç teşkil eden toplu gözaltı ve işkence” yapmakla suçluyor.

Uluslararası Af Örgütü geçen ay yayınladığı bir raporda, beyin yıkama, işkence ve kültürel kimliğin silinmesi iddialarını ayrıntılı olarak anlatan düzinelerce tanık ifadesine atıfta bulunarak, Sincan’daki durumu “bir distopik cehennem manzarası” olarak nitelendirdi.

Ancak, özellikle Avrupa ülkelerinde düzenli olarak İslamofobiye karşı uluslararası eylem çağrısında bulunan Khan, Çin hükümetinin herhangi bir hak ihlalini reddetmesinden memnun olduğunu söyledi.

Perşembe günü yaptığı açıklamada, “Çinli yetkililerle olan etkileşimimiz, Sincan’da olanların bu versiyonu, Batı medyasından ve Batılı hükümetlerden duyduklarımızın versiyonundan tamamen farklı” dedi.

“Çin ile çok güçlü bir ilişkimiz olduğu ve güvene dayalı bir ilişkimiz olduğu için, aslında Çin versiyonunu kabul ediyoruz. Sincan’daki programları hakkında söylediklerini kabul ediyoruz.”

Pakistan, Çin-Pakistan Ekonomik Koridoru (CPEC) projesi aracılığıyla ülkeye 60 milyar dolardan fazla yatırım yapan kuzeydoğu komşusu Çin ile uzun süredir devam eden bir stratejik ilişki paylaşıyor.

Khan ayrıca, devletin münhasıran Çin Komünist Partisi tarafından kontrol edildiği ve ana pozisyonlar veya ülkenin parlamentosu için doğrudan seçimlerin olmadığı Çin’deki tek partili yönetim sistemine de övgüde bulundu.

“TBM benzersiz bir modeldir. Şimdiye kadar bize toplumların kendilerini geliştirmelerinin en iyi yolunun Batılı demokrasi sistemi olduğu söylendi” dedi.

“ÇKP’nin yaptığı, bu alternatif modeli getirmektir. Ve aslında kendi toplumlarında liyakat yetiştirdikleri şekilde tüm Batı demokrasilerini yendiler.”

2018’deki genel seçimde iktidara seçilen Khan, söz konusu reformlar olduğunda seçim demokrasisinin “sizi rahat bırakacağını” söyledi ve Çin modelinin “esnekliğine” övgüde “Şimdiye kadar, liyakate dayalı liderliği elde etmenin ve ardından bu liderliği sorumlu tutmanın en iyi yolunun seçim demokrasisi olduğu duygusu vardı. Ancak ÇKP’nin yaptığı şey, bu seçim demokrasisi olmadan aslında çok daha iyisini başarmış olmasıdır” dedi.