Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
EkonomiEmlak

Hangi faizsiz kredi ile ev veren firmalar kapatıldı?

Faizsiz kredi ile ev veren tam 21 firmaya BDDK tarafından tasfiye kararı verildi. Peki bunca firmaya inanıp paralarını veren vatandaşların durumu ne olacak?

Finansal Kiralama, Faktoring, Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketleri Kanunu’nda yapılan değişiklik nedeniyle tasarruf finansman şirketlerinin denetim ve gözetimi BDDK bünyesine alındığı geçtiğimiz günlerde açıklanmış ve bu bünyede hizmet veren şirketlerin faaliyet izni için 7 Nisan 2021 tarihine kadar başvurmaları istenmişti. BBDK’ya başvuru yapan 35 şirketten 21’i BBDK’dan onay alamadı ve kapatılmasına karar verildi. İşte BBDK’nın tasfiye kararı aldığı faizsiz ev alma şirketleri…

amaları sebebiyle “intibak taleplerinin reddine ve tasfiyelerine” karar verildiği kaydedildi.

İHİTİYAÇEVİM’E PARA YATIRANLAR NE OLACAK?

kamuisilanlari.net’in edindiği bilgilere göre BDDK ve TMSF vatandaşın mağdur olmaması için çalışmalara başladı. Buna göre, tasfiyesine karar verilen söz konusu 21 firma için BDDK ve TMSF çatısı altında bir Tasfiye Kurulu kurulacak.

Normal şartlarda bu tasarruflar kamu güvencesi altında olmamasına karşın kurul gözetiminde ilgili firmaların tüm müşterilerinin parası ödenmeye çalışılacak. Ödemelerin şirket varlıklarının ve sahiplerinin satışı üzerinden elde edilen parayla yapılacağı öğrenildi.