Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Ekonomi

ABD’de okumak isteyenlere yıllık 45 Bin dolara kadar karşılıksız burs!

Amerika Birleşik Devletleri’nde ister üniversite okumak isteyin ister araştırmacı. Bu yönde ABD’de eğitim almak isteyenlere karşılıksız olarak 25 bin ile 45 Bin dolar arasında yıllık burs ücreti veriliyor. Hangi üniversitelerin ne kadar burs verdiği, burs almak için istenilen şartlar ve başvuru linkleri aşağıda detaylı olarak verilmiştir.
Amerika Birleşik Devletleri’nde 2021’de uluslararası öğrenciler için sayısız burs vardır ve burslar tam finansal destek ve diğer eğitim materyallerini içerir. İster temel ister araştırmacı olun, başvurmaya uygun olabilirsiniz.

Ayrıca, uluslararası öğrenciler için Amerika Birleşik Devletleri’ndeki burslar, istisnai öğrencilerin eğitim hedeflerine ulaşmaları için olası bir platform sağlar.

ABD’DE EĞİTİM İÇİN GEREKENLER

Doldurulmuş başvuru formu, tamamlanmış lisenin kanıtı.
İngilizce yeterlilik belgesi, genellikle TOEFL.
Mali desteğin kanıtı.

BURS VEREN ÜNİVERSİTELER

Aşağıda burs veren 15 ABD üniversitesini ve bu üniversitelerin yıllık ne kadar burs vereceğini listeledik. Bu belirtilen öğrenci burslarına başvuru yapmanız için ise ayrı ayrı başvuru linklerini ekledik. İşte, burs veren üniversiteler…

1. Clark Üniversitesi Bursu

Clark Üniversitesi’ndeki lisans eğitiminizin ilk yılına başvuran uluslararası bir öğrenciyseniz, Üniversite tarafından sunulan başarı burslarına hak kazanabilirsiniz.

Kabul başvurunuzu gönderdiğinizde, birkaç hak bursu için otomatik olarak değerlendirileceksiniz. Bizim Cumhurbaşkanlığı LEEP Burs ve Küresel Alimler Programı Burs ayrı uygulamalar gerektirir; ancak, liyakat burslarımızın geri kalanı yok.

Burs almaya uygunluğunuz, ailenizin ihtiyacına değil, akademik başarınıza (kabul başvurunuzda belirtilenler) bağlıdır. Bununla birlikte, burs almaya hak kazanabilecek uluslararası öğrencilerin yine de eğitim maliyetlerinin önemli bir yüzdesini karşılama becerisini göstermeleri beklenmektedir. Bu, Başkanlık LEEP Bursu veya Global Scholars Programı için değerlendirilmek isteyen öğrencileri içerir. Ortalama olarak, Clark’taki uluslararası öğrenciler yılda 25.000 ila 45.000 ABD Doları öderler.

Başarı bursu alırsanız, kabul kararınızı aldığınızda bilgilendirileceksiniz.

Başvuru linki: https://www.clarku.edu/offices/financial-aid/prospective-students/international-students/first-year-scholarships/

2. Iowa Eyalet Üniversitesi Uluslararası Başarı Bursu

Burs, uluslararası öğrencilere lise notlarına ve ACT / SAT puanlarının kapsamlı bir incelemesine göre verilir. Burs değeri 2000$ ile 10000$ arasında değişmektedir ve yenilenebilir.

Başvuru linki: https://www.admissions.iastate.edu/intl/merit_scholarships.php

3. ABD, Chatham Üniversitesi’ndeki Uluslararası Öğrenciler için 3 Tam Öğrenim Başkanlık Fonları

Başkanın finansmanı, Amerika Birleşik Devletleri’nde uluslararası öğrencilere burs sağlar ve 3.0’lık CGPA’ya göre yıllık olarak verilir ve toplam dört yıl burs imkanı vardır.

Başvuru linki: https://www.eafinder.com/full-tuition-presidential-funding-for-international-students-in-usa-2020-2021/

4. Oregon Üniversitesi’nde 4 ICSP Bursu

ICSP, uluslararası öğrencilere öğretim için burs sağlar ve finansal ihtiyaçlara, akademik performansa ve farklı insan gruplarına sunum yapma becerisine dayanır.

Başvuru linki: https://admissions.uoregon.edu/international/scholarships

5. Humphrey Burs Programı (Tamamen Finanse Edilmiş)

Burs programı, dünyanın dört bir yanındaki seçilmiş ülkelerden deneyimli profesyoneller için bir yıllık profesyonel burs sağlar.

Burs avantajları arasında öğrenim ücretleri, uçak biletleri (hem uluslararası hem de ABD’de), akademik öncesi İngilizce eğitimi, yaşam giderleri, sigorta masrafları, kitap ödeneği ve mesleki gelişim ödeneği yer almaktadır. Burs almaya hak kazanabilmek için, başvuru sahiplerinin bir lisans derecesine, en az beş yıllık mesleki deneyime, İngilizce dil yeterlilik belgesine, liderlik niteliklerine ve toplumdaki kamu hizmetine genel bir bakışa sahip olmaları gerekir.

Başvuru linki: https://www.humphreyfellowship.org/

6. Ağa Han Vakfı bursu

Ağa Han Vakfı, Amerika Birleşik Devletleri’nde her yıl uluslararası öğrencilere doktora çalışmaları için burslar sunar ve %50 hibe ve %50 kredi ile verilir.

Başvuru linki: https://www.akdn.org/our-agencies/aga-khan-foundation/international-scholarship-programme.

7. Yabancı Fulbright öğrenci programı (tamamen finanse edilen)

Program, tüm çalışma alanlarından profesyonellerin ve öğrencilerin Amerika Birleşik Devletleri’nde çalışmalarına ve araştırmalarına başlamalarına olanak tanır. Burs, öğrenim ücretlerini, uçak biletlerini, geçim ve sağlık sigortasını kapsar.

Başvuru linki: https://foreign.fulbrightonline.org/about/foreign-fulbright

8. Michigan State Üniversitesi’nde 8 Uluslararası Çalışma ve Program (Kısmen Finansmanlı)

Michigan Eyalet Üniversitesi, uluslararası öğrencilerin lisans ve lisansüstü programlarında öğrenim görmeleri için Amerika Birleşik Devletleri’nde sınırlı sayıda hibe, kredi ve burs sunmaktadır. Üniversite kısmi bir finansman programı sunmaktadır.

Başvuru linki: https://www.isp.msu.edu/information-resources/student-funding/

9. New York Üniversitesi Wagner Bursu

Burslar istisnai öğrencilere verilir ve her başvuru döngüsünde öğrencilere sınırlı sayıda slot makinesi sunulur. Burs değeri 25.000 $ ile 47.000 $ arasında değişmektedir.

Başvuru linki: https://wagner.nyu.edu/admissions/financial-aid/scholarships

10. AAUW Uluslararası Bursu (Amerikan Üniversiteli Kadınlar Derneği)

AAUW, Amerika Birleşik Devletleri’nde uluslararası öğrenciler (kadınlar) için burslar, özellikle Amerika Birleşik Devletleri’nde tam zamanlı eğitim veya araştırma bursları sunmaktadır. Bursun değeri yüksek lisans için 18.000 $, doktora için 20.000 $ arasında değişmektedir. ve doktora sonrası öğrenciler için 30.000 dolar.

Başvuru linki: https://www.aauw.org/resources/programs/fellowships-grants/current-opportunities/international/

11. Murray State Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Bursları-Kentucky, ABD

Üniversite, yetenekli uluslararası öğrenciler için liyakate dayalı ve tamamen finanse edilen burslar sunmaktadır. Adaylar, iyi liderlik becerilerine ve sosyal becerilere göre seçilir.
Başvuru linki: https://www.murraystate.edu/admissions/scholarships/international.aspx

12. Amerika Birleşik Devletleri’nde 12 Tulsa Uluslararası Liderlik Bursu, 2021

Tulsa Üniversitesi, çeşitli uluslararası Liderlik Burs Programları sunan tanınmış bir kurumdur. Burs seçeneği, üniversitede lisans derecesi almak isteyen uluslararası öğrencilere açıktır. Adayların en az 2.5 not ortalaması olması gerekir.

Başvuru linki: https://international.utulsa.edu/admission/scholarships/#honors-program

13. Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Uluslararası Öğrenciler için 13 Georgetown MBA Bursu, 2021

Georgetown Üniversitesi, McDonough School of Business’taki uluslararası öğrenciler için Amerika Birleşik Devletleri’nde bir MBA Başarı Bursu sunmaktadır.

McDonough İşletme Okulu dünya çapında tanınmaktadır ve aynı zamanda Washington DC’deki Georgetown Üniversitesi’ndeki dört ilkokuldan biri ve beş araştırma okulundan biri olarak bilinir.

Başvuru linki: https://msb.georgetown.edu/mba/funding/

14. Harvard Üniversitesi burs imkanı

Harvard, Amerika Birleşik Devletleri’nde kaliteli eğitime ev sahipliği yapmasıyla bilinir. Harvard Üniversitesi, son derece istisnai öğrencilere lisans, yüksek lisans ve doktora programlarına devam etmeleri için burs olanakları sunmaktadır. Kaliteli eğitim yoluyla hayallerini gerçekleştirmek için kurumda derece.

Başvuru linki: https://www.harvard.edu

15. Uluslararası öğrenciler için 15 Stanford Üniversitesi burs fırsatı

Stanford Üniversitesi, uluslararası öğrencilere lisans, yüksek lisans ve doktora programlarına devam etmeleri için burs olanakları sağlayan tanınmış bir kurumdur. Üniversitenin, Amerika Birleşik Devletleri’nde başvurabileceğiniz uluslararası öğrenciler için bir burs listesi vardır ve alıcılar Stanford Üniversitesi’nde kaliteli bir eğitim geçmişi alma şansına sahiptir.

Başvuru linki: https://www.standford.edu

SIK SORULAN SORULAR

1 Kimler Amerika Birleşik Devletleri’nde burs başvurusunda bulunabilir?

Herhangi bir uluslararası öğrenci.

2 ABD burslarının değeri nedir?

Bursun değeri genellikle başvurduğunuz bursun türüne ve bursun süresine bağlıdır.

3 Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşamanın maliyeti nedir?

Tahmini yaşam maliyeti yılda 10.000 ila 12.000 dolar ve ayda yaklaşık 700 ila 1000 dolar arasındadır.

SONUÇ

ABD’deki Amerikan üniversiteleri mükemmel bir üne sahiptir ve kaliteli eğitimleriyle dünya çapında tanınmaktadır. Neden 2021’de uluslararası öğrenciler için Amerika Birleşik Devletleri’ndeki 15 bursunu dikkatlice listeledik? Bunlara nasıl başvurulacağını nasıl öğreneceğimizi de ekledik. İster lisans, yüksek lisans veya doktora mezunu olun ister akademisyen. Yukarı belirtilen linkler üzerinden burs başvurunuzu yapın ve şansınızı deneyin…