Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
EkonomiEmlak

177 Bin TL’ye kadar faizsiz konut kredisi veriliyor!

Toplu Konut Fonu’ndan kişi başı 177 Bin TL’ye kadar faizsiz konut kredisi veriliyor! 2021 yılı içerisinde bu faizsiz konut kredisinden toplam 31 kişi yararlandı ve kredi olarak toplam 5 milyon 210 Bin TL ödendi. Peki, bu faizsiz konut kredisinde kimler faydalanabilir? Kimlere bu konut kredisi veriliyor? İşte detaylar…

TOKİ tarafından bu yıl için ödenecek faizsiz konut kredisi tutarı açıklandı. Konut kredisi ile ilgili yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi;

Faizsiz Konut Kredisi Veren Banka

Krediden yararlanabilmek için, T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü) alınacak hak sahibi olduğuna dair belge ile Ziraat Bankası’na başvurulması gerekmektedir.

Şehit Kredisinden yararlanılarak edinilecek konutlar için herhangi bir kısıtlama bulunmamakta, tapunun en fazla bir yıl önce alınmış olması yeterli olmaktadır. Kredi ile istenilen yörede ve istenilen büyüklükte konut edinmek mümkündür.

2021 Yılı İçin Kredi Miktarı

Kredi miktarı her yıl Devlet İstatistik Enstitüsü’nce Türkiye geneli için ilan edilen yıllık fiyat artış oranı kadar artırılır. Kredinin miktarı 2021 yılı için 177.000,00 TL’dir.

Kredinin geri ödemesi, hak sahibinin her türlü tazminat dahil almakta olduğu maaşının 1/4’ü tutarındaki miktarın T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu’nca kesilmesi suretiyle yapılır. Kredinin vadesi borcun tamamen ödendiği zamandır. Krediye faiz uygulanmaz. Ancak, kredinin açılışında bir defaya mahsus olmak üzere hak sahibinden kredinin %1’i oranında masraf alınır.