Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Kamu Haberleri

Zabıta Memuru alımlarında yapılan torpil iddiaları meclise taşındı!

MAHMUT TANAL (İstanbul) -İYİ Partinin önergesi Türkiye’de kayırmacılığın araştırılmasına yöneliktir. Kayırmacılık demek yolsuzluk demektir, rüşvet demektir, torpil demektir. Eğer MHP Grubu ve AK PARTİ Grubu Türkiye’de kayırmacılığa karşıysa, rüşvete karşıysa, yolsuzluğa karşıysa, adaletsizliğe karşıysa, eşitsizliğe karşıysa hep birlikte bu önergeye parmak kaldırmak lazım, desteklemek lazım. Eğer bu önergede mevcut olan buradaki tüm grubu bulunan siyasi partiler kayırmacılığın ahlaksızlıkla eşit olduğu vurgulanan bir dönemde ne dinimizde ne ahlakta ne pozitif hukukta ne örf ve adette benimsenmeyen bu olgunun araştırılmasına karşı çıkmak… Buna karşı siyasi partiler eşitsizlikten yana olacaklar, adaletsizlikten yana olacaklar, hukuksuzluktan yana olacaklar, çürümeden yana olmuş olacaklar. Aslında, bu bir nevi turnusol kâğıdıdır; bu turnusol kâğıdı birazdan oylanacak.

Şimdi, değerli arkadaşlar, burada karşı çıkan arkadaşlarımız belki diyecekler ki “Ya, arkadaş, elinizde örnek var mı?” Şu anda Van’da 15 zabıta alınıyor. 15 zabıta için -KPSS sınavında- 75 kişi çağırılıyor ancak 15 kişi alınacak. Mevcut olan bu 75 kişinin içerisine KPSS’de ilk 2’ye giren -15 kişinin içerisinde olan- 2 kişi girmiş. Bakın; 71, 69, 65, 92, 61, 55, 52, 41, 40, 34, 24, 21 ve bu sıradaki kişiler alınmış ancak 2’nci, 3’üncü, 4’üncü, 1’inci sıradaki kişiler alınmamış. Örnek, Van Belediyesi zabıta memurluk sınavı.

Şimdi, değerli arkadaşlar, buradan şunu söylemek istiyoruz: Hiçbir vatandaşımız umutsuzluğa kapılmasın. Allah’ın izniyle, milletin vereceği destekle Cumhuriyet Halk Partisi ve dostlarıyla birlikte Türkiye’de bu kayırmacılığı, liyakatsizliği bitireceğiz; köklerinden söke söke atacağız değerli arkadaşlar. Onun için hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın, çare Cumhuriyet Halk Partisi ve demokrasi ittifakıdır.

Demokrasi ittifakına destek veriniz, Türkiye’deki bu kayırmacılıktan kurtulunuz.