Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Sağlık

Hangi bitkilerin zehirli olabileceğini biliyor musunuz?

Bu yazıda, salonlarımızda, bahçelerde ve tarlalarda en sık bulduğumuz zehirli bitkilerden bazılarını listeledik.

Aşağıda, evlerin salonlarında, bahçelerinde ve tarlalarında en sık bulduğumuz zehirli bitkilerden bazılarını listeledik.

1 -Angel Trompet / Angel Trompet (Datura) ,

Kıvrık uçlu büyük, beyaz, sarkık çiçekleri olan kokulu bir bitkidir. Bütün bitki çok zehirlidir ve yapraklarını sadece kısa süreli emmek çocukların zehirlenmesine neden olabilir. Bitki kalıntılarını giderin ve içecek verin. Derhal Zehir Bilgi Merkezi ile iletişime geçin. Bir doktor veya hastane tarafından tedavi gerekli olabilir. Şiddetli semptomlar için 112’yiarayın. Zehirli bitkiler tüketirken ilk yardım makalesine de bakınız.

2 -Dieffenbachia türleri

Yaprakları üzerinde yeşil, sarı veya beyaz lekeler bulunan yapraklı bitkilerdir. Bitki özsuyu çok tahriş edicidir ve mukoza zarlarını tahriş eder. Ayrıca gözlere girmek acı vericidir. Bitki kalıntılarını giderin ve bol miktarda içecek sağlayın. Gözlerinizde bitki özsuyu varsa, onları ılık su ile yakl. 15 dakika. İlk yardım makalesine bakın.

3 -Fil kulakları / Alocasia türleri

Kalkan şeklinde büyük yaprakları olan yapraklı bitkilerdir. Bitkinin tüm kısımları tahriş edicidir. Boğazda, dudaklarda, ağızda, boğazda, gözlerde ve ciltte ağrılı tahrişe neden olur. Bitki artıklarını temizleyin, içecek verin ve ilk yardım makalesine bakın.

4 -Flamingo çiçeği / Anthurium andreanum (Karıncayiyen ailesi) ,

Öncelikle renkli bir şişeye tutturulmuş farklı, renkli yapraklarla karakterize edilir. Şişenin etrafına takılan renkli bıçak plastik görünebilir. Yaprakların geri kalanı yeşildir. Bitkinin tüm kısımları ağızda, boğazda, gözlerde, ciltte ağrıya neden olabilecek tahriş edici bitki suları içerir ve yerseniz mide sorunlarına neden olabilir. Cildinize bitki özsuyu bulaşırsa, tahriş edici olabilir.

5 -Barış zambağı (Spathiphyllum wallisii)

Açık beyaz saman yaprağı olan bir şişede parlak, koyu yeşil yapraklara ve sarı-beyaz çiçeklere sahiptir. Barış zambağı yılın büyük bir bölümünde çiçek açar. Bitkinin tüm kısımları ağızda, boğazda, gözlerde, ciltte ağrıya neden olabilecek tahriş edici bitki suları içerir ve yerseniz mide sorunlarına neden olabilir. Cildinize bitki özsuyu bulaşırsa, tahriş edici olabilir. Bitki, söylentilerin önerdiği kadar zehirli değil.

6 -Zakkum (Nerium zakkum)

Mezar mersin ailesine aittir. Zakkum, Akdeniz ülkelerinden gelen yaprak dökmeyen bir çalıdır. Yapraklar dar ve kösele, çiçekler pembe veya beyazdır ve kümeler halinde büyür. Bitki kalbe etki eden güçlü bir zehir içerir. Bitki kalıntılarını giderin ve içecek verin. Derhal Zehir Bilgi Merkezi ile iletişime geçin. Bir doktor veya hastane tarafından tedavi gerekli olabilir. Şiddetli semptomlar için 113’ü arayın. Zehirli bitkiler tüketirken ilk yardım makalesine de bakın.