Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Genel

Halay serbest ama müzik yasak!

İçişleri Bakanlığı kademeli normalleşmenin 3’ünci etabına geçmek için 1 Temmuz 2021’de geçerli olacak yeni kurallar genelgesi yayınladı. Nargile kafeler dışında her yer açık ama genelge yine müzisyenleri üzdü.

Canlı müzik 24:00’da susacak. Düğünlerde halay çekilecek ama konserlerde 4 metrekare alanda bir kişi durabilecek. Konserlerde hal böyle iken toplu taşımalarda kişi sayısı ve mesafe kısıtlaması olmayacak.

Her yer açıkken müziğin sesi neden kapalı diye soruyor müzisyenler. Aylarca çalışamadılar ve yeterli maddi destek alamadılar. Enstrümanlarını yarı fiyatlara satarak geçimlerini sağlamaya çalıştılar. Koronavirüs salgınında en fazla etkilenen meslek guruplarından biriydi onlar. 1 Haziran’da açılmayı beklerken umutlar Temmuz’a kalmıştı. Konak tesislerinde saat 22:00’de, diğer yerlerde saat 21:00’da sona eren müzik yayınları, 1 Temmuz’dan sonra 24:00’a kadar devam edebilecek.

Ankara Barosu, 24:00’dan sonrası için getirilen müzik yasağı için dava açtı. Müzik yasağının Anayasa’ya aykırı olduğunu savunan Baro, işlemin durdurularak iptalini istedi.

Konser, festival, gençlik kampı gibi etkinliklerde, açık alanda kişi başı 4 metrekare, kapalı alanda kişi başı 6 metrekare alan kalacak şekilde olacak.