Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Sağlık

Delta varyantı daha mı bulaşıcı?

Virolog, Delta varyantının muhtemelen daha bulaşıcı olduğunu açıklıyor. Koronavirüsün Delta varyantı hakkında hala öğrenecek çok şeyimiz var ve şu anda sahip olduğumuz verilerin çoğu İngiltere’den geliyor.

Varyantın daha ölümcül olup olmadığından veya çocuklar arasında daha fazla yayılıp yayılmadığından henüz emin değiliz. Bununla birlikte, erken veriler, diğer varyantlardan daha bulaşıcı olduğunu göstermektedir.

İyi haber şu ki, hem AstraZeneca hem de Pfizer aşıları buna karşı nispeten iyi çalışıyor ancak ikinci aşılamadan sonra.

Delta varyantı eskiden ‘Hint varyantı’ olarak adlandırılıyordu.

Dünya Sağlık Örgütü, endişe nedeni olan koronavirüs varyantları için yeni isim sistemi için Yunan alfabesini kullanıyor .

Delta varyantı, ilk olarak Hindistan’da bulunduğu için daha önce ‘Hint varyantı’ olarak adlandırıldı. Hint varyantının üç alt satırından biri olan Delta varyantı B.1.617.2 olarak adlandırılır.

Daha bulaşıcı mı?

Delta varyantı, Birleşik Krallık, Amerika Birleşik Devletleri, Fiji, Singapur ve Avustralya dahil olmak üzere dünyanın birçok farklı ülkesinde bulunmuştur.

Birleşik Krallık’ta Delta, daha önce ‘İngiliz varyantı’ olarak bilinen Alpha ile rekabet ediyor. Bu tek başına Delta varyantının Alfa varyantından daha bulaşıcı olduğunu gösterir; bu da ilk olarak Çin’in Wuhan şehrinde keşfedilen orijinal virüs türünden önemli ölçüde daha bulaşıcıdır.

İngiltere sağlık bakanı Delta’nın Alpha’dan yüzde 40 daha bulaşıcı olduğunu söylüyor ve Melbourne Üniversitesi Peter Doherty Enfeksiyon ve Bağışıklık Enstitüsü müdürü Sharon Lewin, Alpha’dan yaklaşık yüzde 50 daha bulaşıcı olduğunu tahmin ediyor.

Danimarka’da Delta varyantı B.1.617.1

Statens Serum Institut, Delta varyantının, Alpha (İngiliz varyantı) ile aynı şekilde, sonunda baskın varyant haline geleceğini umuyor.

21. haftadan 23. haftaya kadar, Danimarka’da Delta varyantına sahip enfekte kişilerin oranı yüzde 0,3’ten yüzde 2,2’ye yükseldi.

Bu, Danimarka Covid-19 Genom Konsorsiyumu’ndaki genom dizilemesinden elde edilen rakamlarla gösterilmiştir .

Şu anda 75’i 21. haftadan 23. haftaya kadar olmak üzere toplam 167 vaka görüldü.