Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Sağlık

Protein tozu nelerden yapılır ve nasıl kullanılır? En iyi 5 protein tozu markası ve faydaları

Egzersiz yapıyorsanız, egzersizden maksimum etkiyi elde etmek için diyetinizi protein tozu ile desteklemek iyi bir fikir olabilir. Bir çalkalayıcınız ve biraz su veya sütünüz olduğu sürece, hem esnek hem de basit bir besin takviyesidir. Aynı zamanda, çeşitler ve tatlar kadar çok markanın olduğu, gök balı balını zayıf gösteren birçok harika harikalar vaat eden, biraz kafa karıştırıcı bir pazar. Bu nedenle, yol boyunca size biraz yardımcı olmak için piyasadaki en popüler marka ve lezzetlerden bazılarına daha yakından bakmayı seçtik. En yaygın 5 protein tozu türüne, yani peynir altı suyu proteinine (genellikle ambalajın üzerinde İngilizce adı “peynir altı suyu proteini” olarak atıfta bulunulur) odaklandık.

PROTEİN TOZLARI NELERDEN OLUŞUR VE FAYDASI NELERDİR?

Protein genellikle vücudun yapı taşları olarak adlandırılır. Vücutta hormon üretmek için hücreler (kas hücreleri dahil) oluşturmak için kullanılır. Proteinin kendisi, tam olarak 20 tanesi amino asitlerden oluşur. Bunlardan 9’u esastır, yani vücudun kendi başına üretemediği, ancak gıda yoluyla sağlanması gerekenlerdir. Burada protein ve tam protein arasında bir fark vardır. İkincisi, tüm gerekli amino asitleri içerir ve çoğu kişinin aradığı şeydir. Et, süt ürünleri, soya fasulyesi, yumurta ve benzerleri, tam teşekküllü protein kaynaklarının iyi örnekleridir; jelatin, bezelye ve benzerleri ise protein içerebilir, ancak tam teşekküllü türden değildir.

Protein tozu çoğunlukla peynir altı suyu tozu veya kazein tozundan oluşur. Daha az yaygın ama aynı zamanda yaygın olan, sığır eti protein tozu veya vegan soya protein tozudur. Kazein proteini genellikle biraz daha pahalıdır, ancak yine de tamdır ve vücut tarafından daha yavaş emilir. Genellikle, siz uyurken vücuda emildikleri için, farklı türdeki gece proteinlerinde bulduğunuz kazein bulunur.

Peynir altı suyu proteini de vücuda daha hızlı emilir, bu da örneğin vücudun depolarının hemen yenilenmesi gerektiğinde bir antrenmandan sonra faydalıdır. Peynir altı suyu, peynir üretimi de dahil olmak üzere süt endüstrisinin doğal bir yan ürünüdür. Kısaca açıklamak gerekirse, peynir altı suyu kurutulur ve bir toz oluşturur. Çoğu protein tozunda tam olarak peynir altı suyu tozu olan bu tozdur. Özellikle kızlara yönelik özel protein tozu türleri vardır. Bunları karakterize eden, protein tozunun kendisinden ziyade tatlarıdır. Bedenlerimiz pratikte herhangi bir fark yaratacak kadar farklı değil. Diğer bir yaygın ürün sözde “kazananlar”. Buradaki fikir, kilo almak için toplam kalori alımınızı artırmanız gerektiğidir ve bu nedenle protein tozu bu amaçla karbonhidratlarla karıştırılır.

EN İYİ 5 PROTEİN TOZU VE İÇERİKLERİ

En iyi 5 protein tozunu şu şekilde sıralayalım ve neden en iyi 5 protein tozu olduklarını, tatlarını, içerdiği besin oranlarını, artı ve eksilerini ve diğer detayları açıklayalım;

  1. Star Nutrition Ultimate Peynir Altı Suyu Çikolata
  2. Optimum Nutrition Gold Standard %100 Peynir Altı Suyu Çikolata
  3. Kendi Kendine Her Şeyi Besleme Yumurta Beyazı Premium
  4. Star Nutrition Ultimate Peynir Altı Suyu Vanilya
  5. Star Nutrition Yalın Peynir Altı Suyu Proteini Taze Vanilya

1 – Star Nutrition Ultimate Peynir Altı Suyu Çikolata

Alışılmadık derecede başarılı çikolata aroması ile gelişmiş karışım.

Fiyat Aralığı : Orta sınıf Tat : Çikolata Türü : Peynir altı suyu tozu (konsantre, izole ve hidrolizat) Protein içeriği : %77 Yağ içeriği : %3.7 Karbonhidrat içeriği : %4.7 Ağırlık : 1 kg Porsiyon sayısı : 33 adet. Enerji / kısım : 111 kcal Laktoz : Var

Ultimate Whey Chocolate, fiyatı özellikle yüksek olmasa da, Star Nutrition’ın birinci sınıf ürünüdür. Protein içeriği yüksektir ve hızlı ve yüksek kaliteli bir protein dozu için konsantre, izole ve hidrolizat olmak üzere üç tür peynir altı suyu proteininin yanı sıra hem protein, yağ hem de karbonhidratları daha kolay parçalamaya yardımcı olan sindirim enzimlerinden oluşur. Bu alışılmadık derecede uzun içerik listesi, iki tür tatlandırıcı, tuz ve aslında tozun tadı ve rengi için yüksek dozda gerçek kakao ile genişletilir.

Kolayca yapay olarak algılanabileceği için protein tozunda çikolata aroması ile başarılı olmak zordur, ancak bu durumda Star Nutrition aslında tam da bunu yaptı – ve başarıyla. Ayrıca toz, karışık formda ve suda da iyi bir kremsi yapıya sahiptir. Bununla birlikte, yalnızca bir panel üyesi daha sakin bir mide yaşadığından, sindirim enzimleri çoğu insanı etkilemiyor gibi görünüyor. Katı bir protein karışımının gerçek çikolata aromasıyla makul bir fiyata birleşimi, çikolatayı seviyorsanız Star Nutrition Ultimate Whey Chocolate’ı mükemmel bir seçim haline getirir.

+Örnek çikolata tadı, kremsi kıvam, yüksek protein içeriği, iyi protein karışımı

-Oldukça az katkı maddesi, enzimlerin ihmal edilebilir etkisi

  1. Optimum Nutrition Gold Standard %100 Peynir Altı Suyu Çikolata

Bunu nasıl yapacağını bilen emektar bir ürün.

Fiyat aralığı : Premium Tat : Çikolata Türü : Peynir altı suyu tozu (konsantre, izole ve hidrolizat) Protein içeriği : %78,5 Yağ içeriği : %3,8 Karbonhidrat içeriği : %5,8 Tatlandırıcı : Asesülfam potasyum Ağırlık : 900 kg Porsiyon sayısı : 30 adet. Enerji / kısım : 113 kcal Laktoz : Var

30 yılı aşkın süredir sektörde olan Optimum Nutrition, deneyimli bir şirkettir ve bunu göstermenin yolu Gold Standard 100% Whey’dir. Burada vücutta daha iyi emilim için farklı tipte peynir altı suyunun bir karışımını sunuyoruz. Aynı zamanda, ürün sadece tat ve renk için kakao ve iki tatlandırıcı içerdiğinden katkı maddelerinden nispeten uzak tutulur. Bununla birlikte, test paneli, tadın ve tutarlılığın gerçekten başarılı olduğu konusunda hemfikirdir. Bu genellikle oldukça hafif bir çikolata tadıdır, ancak güzel kokar ve topaklanma olmadan karışık formda gerçekten iyi bir kremsilik verir.

Aynı zamanda, doğru miktarda suya sahip olmanız ortalamadan daha önemlidir, çünkü seyreltilmiş yönde tat dengesini bozmak çok fazla zaman almaz. Bu protein tozunda bundan daha büyük zayıflıklar yoktur. Optimum Nutrition Gold Standard 100% Whey, çikolatayı seviyorsanız ve gereksiz katkı maddeleri içermeyen iyi bir protein karışımı arıyorsanız, gerçekten sağlam bir üründür ve mükemmel bir seçimdir.

+Yüksek protein içeriği, iyi protein karışımı, az katkı maddesi

-Kolayca seyreltilir, çok tadı sevenler için değil

  1. Kendi Kendine Her Şeyi Besleme Yumurta Beyazı Premium

İyi içerikli beze tadında pudra

Fiyat Aralığı : Premium Tat : Çilek Türü : Yumurta beyazı proteini Protein içeriği : %68 Tatlandırıcı : Sukraloz, Asesülfam potasyum (E950) Ağırlık : 1.000 g Porsiyon Sayısı : 33 ad. Enerji / kısım : 106 kcal Laktoz : Hayır.

Self Omninutrition Egg White Premium, yumurta akı proteinine dayalı bir protein tozudur. Laktoz intoleransınız varsa, bu nedenle iyi bir alternatif olabilir, ancak elbette biraz değişiklik isteyenler için de. Bununla birlikte, yaklaşık 12 kronluk bir porsiyon maliyeti ile bu, daha pahalı çözümlerden biridir. Yumurta beyazına ek olarak, toz glisin, L-alanin ve L-lisin ile güçlendirilmiştir.

Toz genellikle kolayca ve eşit şekilde karışır. Ancak, çalkalayıcının içinde neredeyse her zaman inatçı kalıntılar kalır. En ufak bir beze hissine sahipseniz, tadına bayılacaksınız. Egg White Premium, zayıf ama güzel tamamlayıcı bir çilek aroması ile karıştırılmış beze meyilli ile aynı havadar türde yumurta akı aromasına sahiptir. Amino asit profili açısından çok iyi bir protein tozu.

+Beze, neredeyse saf yumurta akı proteini, sıfır yağ ve karbonhidrat gibi tatlar

-Küçük parçalar çalkalayıcıya sıkışıyor, yüksek porsiyon fiyatı

  1. Star Nutrition Ultimate Peynir Altı Suyu Vanilya

Harika bir tada sahip peynir altı suyu karışımı

Fiyat aralığı : Orta sınıf Tat : Vanilya Türü : Peynir altı suyu tozu (konsantre, izole ve hidrolizat) Protein içeriği : %79,6 Yağ içeriği : %3,3 Karbonhidrat içeriği : %4,5 Tatlandırıcı : Sukraloz, asesülfam-K Ağırlık : 1 kg Porsiyon Sayısı : 33 adet. Enerji / porsiyon : 111 Laktoz : Var

Star Nutrition Ultimate Whey Vanilla birçok yönden birinci sınıf bir tozdur, ancak fiyat açısından sadece üst orta sınıftadır. Çikolatanın yanı sıra vanilya, protein tozu içinde bulunması en zor tatlar arasında yer alıyor. Ancak bu durumda, Star Nutrition başarılı oldu ve test paneli genel olarak bunun çok iyi bir vanilya aroması olduğu konusunda hemfikir. Sadece bir panel üyesi tadı tatlı ve yapay olarak yaşar. Ne yazık ki, bu gerçek vanilya kullanılarak değil, sentetik bir şekilde elde edilir. Ek olarak, toz sadece bir değil iki tatlandırıcı içerir.

Bununla birlikte, beslenme tarafında, aynı tozda üç çeşit peynir altı suyu proteini – konsantre, izole ve hidrolizat – ve hem proteinlerin, yağların hem de karbonhidratların parçalanmasını kolaylaştıracak bir grup sindirim enzimi ile işler çok daha iyi görünüyor. Bununla birlikte, çoğu enzimlerin etkilerini fark etmez ve test panelinin yalnızca bir üyesi olumlu sonuçlar elde etti. Protein tozunun çözünürlüğü ne kadar etkili olursa – sorunsuz karışır. Ayrıca suda bile gerçekten kremsi bir kıvam veriyor. Biraz daha uzun bir içerik listesi sizi korkutmuyorsa ve vanilya gibi, Star Nutrition Ultimate Whey Vanilla, geniş bir peynir altı suyu proteini tabanına sahip lezzetli bir alternatiftir.

+Çok iyi vanilya tadı, yüksek protein içeriği, iyi protein karışımı

-Enzimlerin marjinal etkisi, epeyce katkı maddesi

  1. Star Nutrition Yalın Peynir Altı Suyu Proteini Taze Vanilya

Her iki cinsiyete de uygun “kız pudrası”

Fiyat Aralığı : Premium Tat : Vanilya Türü : Peynir altı suyu proteini (konsantre, izole) Protein içeriği : %80 Yağ içeriği : %5 Karbonhidrat içeriği : %4 Tatlandırıcı : Sukraloz Ağırlık : 900 kg Porsiyon Sayısı : 30 adet Enerji / Porsiyon : 114 kcal Laktoz : Evet

Kızlar için protein! En azından Star Nutrition, toz için pembe bir torbayla doldurulmuş Lean Whey Protein Fresh Vanilla’yı böyle pazarlıyor. Pratikte, süt proteini cinsiyete bağlı olarak farklı şekilde ele alınmadığından, bu elbette sadece saçmalıktır. Protein tozu varsayılan olarak çoğunlukla yalnızca protein ve çok az miktarda yağ ve karbonhidrat içerdiğinden, “Yalın” da kulağa biraz yanlış geliyor. Bununla birlikte, sindirime yardımcı olmak için eklenen sindirim enzimleri açısından kısmen uygundur. Gerçekten iyi bir fikir! Aşırı tüketimin müshil etkisi olabilmesine rağmen, test panelindeki hiç kimse gıda sindiriminde önemli bir değişiklik fark etmez.

Besinsel olarak, bu protein tozu ortalamadan biraz daha yüksek protein içeriğine sahiptir. Lezzet açısından, Taze Vanilya, tadı vanilyalı milkshake gibi düşünen test paneli arasında nispeten popülerdir. Bazı insanlar biraz seyreltilmiş olduğunu düşünüyor, ancak topaklanmadan iyi karışıyor. Kısacası, Lean Whey Protein Fresh Vanilla, çantanın rengi sizi farklı bir şekilde inandırmaya çalışsa bile, herkes için iyi bir protein tozudur.

+İyi tat, yüksek protein içeriği

-Enzimlerin şüpheli etkisi