Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
GenelTeknoloji

En iyi 5 bebek oto koltuk modeli

En iyi 5 bebek koltuğu modelini bulurken, piyasada en kaliteli olarak bilenen 20 bebek oto koltuğunu test ettiğimiz belirtmek isterim… Piyasada en iyi 5 bebek koltuk modellerini ve bu koltukların yaptığımız testlerde nasıl başarılı olduklarını listelemeden evvel şu bilgileri duymanızda fayda görüyorum.

BEBE OTO KOLTUKLARI

Bebeğin ilk aylarında araba yolculuklarında bebek koltuğuna oturtulmalıdır. Az ya da çok gelişmiş özelliklere ve farklı fiyat aralıklarına sahip çok sayıda farklı bebek sandalyesi çeşidi vardır. Bazı bebek koltukları arabanın içinde emniyet kemerleri ile sabitlenir, ancak en kolayı genellikle bir taban kullanmaktır. Aracın şasisine sabitlenmiş iki metal braketten oluşan bir sabitleme sistemi olan Isofix ile araca bağlanan ve sabitlenen her iki taban da vardır. Bir tabanın avantajı, örneğin çocuğu içinde taşımak veya bir bebek arabasına takmak istediğinizde, tüm bebek sandalyesini içeri ve dışarı taşımayı çok daha kolay hale getirmesidir. Ayrıca bir tabanı yanlış monte etmek daha zordur, bu da bebek sandalyesi + baza kombinasyonunu en güvenli seçenek haline getirir.

Bir bebek sandalyesi bir dizi özellik ile gelebilir. Çoğunda ortak olan, bir taşıma sapının bulunmasıdır, ancak sandalyede bir başlık, çıkarılabilir yastık, ayarlanabilir kayış, ayarlanabilir sırtlık ve daha fazlası olabilir. Bir bebek sandalyesi hem üç hem de beş noktalı emniyet kemerine sahip olabilir. Bebek sandalyesi, çocuğun sırtını fazla zorlamamak için sonraki sandalyelere göre daha sırtüstü pozisyonda kalması anlamına gelir.

Bu nedenle, bebek sandalyesi için bir taban olmalıdır.

En büyük kaza tehlikesi, koltuğun doğru takılmamasıdır. NTF’ye göre, çocukların %67’si yanlış yerleştirilmiş araba koltuklarında oturuyor. Bebek koltukları için yüzde daha iyi olsa da, birçok ebeveynin çarpışma güvenliğini daha fazla ciddiye almaması sorunludur.

Tabanı olmayan bir bebek koltuğu, otomobilin üç noktalı kemeri kullanılarak monte edilir. Birçok insan bunun oldukça karmaşık bir süreç olduğunu ve çocuk koltuğunu arabaya her koyduğunuzda tekrarlanması gerektiğini düşünüyor. Stresli bir durumda, hata yapma riski vardır. Çocuk koltuklarının tüm yanlış montajı ölümcül olabilir. Tabansız bir bebek koltuğunu sabitlemek için çok sayıda emniyet kemeri gerekir. Uzun süre kullanıldığında, tamamen dışarı çekilmiş bir kayış, kayış yayında aşınma hasarına neden olabilir. En kötü durumda, tüm kayış mekanizmasının değiştirilmesi gerektiği için hasar görür. Bazı arabalarda, bebek koltuğunun taban olmadan sabitlenmesi için çok kısa üç noktalı kemerler bulunur. Bu, örneğin 90’lardan SAAB 9-5, Opel Astra ve Volvo’lar için geçerlidir.

Bir taban, mekanik montaj sağlayan Isofix veya otomobilin üç noktalı kemeri ile kolayca monte edilir. Baz, arabada daha kalıcı bir kurulum olacak. Bir gezintiye çıktığınızda, bebek koltuğu basitçe tabana yerleştirilir. Basit kurulum, uyuyan bir çocuğu uyandırmadan arabadan kaldırmayı da mümkün kılar. Evet şimdi gelelim en iyi bebek oto koltuk modellerine… Artı ve eksileri ile hemen tüm ayrıntılarını anlatalım…

1 -Maxi Cosi Pebble Pro

Güvenli kurulum ve akıllı koşum ile konforlu ve etrafı saran bebek sandalyesi

Ankraj yöntemi : Isofix taban Uzatılabilir sırt / boyun desteği : Var Ağırlık bebek sandalyesi : 4,4 kg Dış ölçüler Uzunluk (kulp kaldırılmış) : 68 cm Dış ölçüler Genişlik (tutamak kaldırılmış) : 44 cm Dış ölçüler Yükseklik (tutamak kaldırılmış halde ) : 56 cm kemer süspansiyon : Evet Hood : Evet, bir pozisyon Harness : arkasındaki anahtarı ile yükseltilmiş üç noktalı, bebek koltuğu bebek koltuğu sabitlenecek Can : Evet, aracın üç noktalı ile kemer Ağırlık tabanı : 7.4 kilogram

Pebble Pro i-Size bebek koltuğu, Maxi Cosi’nin birkaç farklı isofix tabanı ile uyumludur, ancak aynı zamanda emniyet kemeri ile doğrudan araca takılabilir. Bu bebek koltuğu, montaj sırasında mükemmel tepki veren Maxi Cosis 3WayFix taban ile birlikte test edilmiştir. Montajdaki üç adımın doğru yapılıp yapılmadığını gösteren yeşil ve kırmızı ışıklı lambalar sayesinde yanlış bir şey yapma riski yok denecek kadar azdır.

Alan açısından, Pebble Pro’nun temel aldığı, arabada diğer üreticilerin benzer çözümlerinden çok daha fazla yer kaplamaz. Taban geniştir, ancak yanına oturması rahattır. Bebek koltuğunu içeri ve dışarı tıklamak çok iyi çalıştı. Sandalyenin tabana bağlanması için doğru pozisyonu bulmak kolaydır. Tekrar gevşetmek için bebek koltuğunun her iki yanında mandallar bulunmaktadır. Pebble Pro’yu kaldırmak için birini öne çekmek yeterlidir.

Maxi Cosi Pebble Pro i-Size, çocuğun rahatlığı için en yüksek puanı alır. Birlikte verilen bebek ek parçası, bebek koltuğunu büyüyen bir çocuğa uyarlamayı daha da kolaylaştıran iki farklı parçadan oluşur. Hem ara parça hem de bebek sandalyesi kılıfı yumuşaktır ve sarmaktadır. Tüm kumaşlar yıkandıktan sonra bile iyi durumda kaldı.

Koşum da çok övgü alır. Pebble’ın önceki versiyonlarında olduğu gibi, emniyet kemeri açıldığında omuz askıları yukarı kalkar. Bu, bebeği yerleştirmeyi çok daha kolay hale getirir. Kayışların dolgusu aşağı doğru kayamaz, bu nedenle kemer asla çocuğun boynunu kesmez. Ayrıca, emniyet kemeri takıldıktan sonra kayışların uzunluğunun ayarlanamaması da güvenlidir. Bu nedenle, yolculuk sırasında kayma ve uzama konusunda endişelenmenize gerek yok. Kemeri daha uzun yapmak istediğinizde, sadece bir omuz askısını çekseniz bile her iki tarafa eşit şekilde uzatılması harikadır.

Pebble Pro i-Size’ın kaputu tatmin edici bir güneş koruması sağlar ve katlanır ve tutamağa takılan bir ekrandan oluşur. Sapın kendisi rahattır ve bebek sandalyesinin taşınması ve taşınması normalde ağırdır. Genel izlenim, çocuğun konforu veya güvenli sürüş açısından hiçbir şey unutulmadan, genellikle olumludur. Maxi Cosi Pebble Pro i-Size, hem çocukların hem de ebeveynlerin isteyebileceği tüm özelliklere sahip, uygun kalitede bir bebek sandalyesidir.

+Rahat ve etrafı saran koltuk, 3WayFix taban ile güvenli kurulum, iyi çalışan emniyet kemeri
-Biraz geniş taban, biraz kısa başlık

2 -Cybex Cloud Z

Düz yatırılabilen, uzun kapüşonlu ve dönebilen tabanlı modern bebek sandalyesi

Ankraj yöntemi : Isofixbase Uzatılabilir sırt/boyun desteği : Var Ağırlık bebek sandalyesi : 4,8 kg Dış ölçüler Uzunluk (kulp kaldırılmış) : 67 cm Dış ölçüler Genişlik (kulp kaldırılmış) : 44 cm Dış ölçüler Yükseklik (tutamak kaldırılmış) : 60, 5 cm kemer süspansiyon : Hayır Hood : Evet, birkaç pozisyonları Harness : üç noktalı, arkasındaki anahtarı ile yükseltilmiş bebek koltuğu bebek koltuğu sabitlenecek Can : Evet, aracın üç noktalı ile kemer Ağırlık tabanı : 7,7 kg

Cybex’in bebek sandalyesi Cloud Z i-Size, isofix baza Cybex Base Z ile birlikte kullanılmaktadır. Arabaya montajı kolaydır ve bu alanda tecrübesiz olanlar için tabandaki göstergeler iyi bir güvenlik olarak algılanır. . Yeşil işaretler, tabanın doğru şekilde monte edilip edilmediğini ve bebek korumasının doğru bir şekilde yerine oturup oturmadığını açıkça gösterir. Aynı taban daha sonra arkaya bakan araba koltuğu Sirona Z i-Size ile kullanılabilir.

Bebek koltuğu tabana takıldıktan sonra döndürülebilir. Teoride bu akıllıcadır, çünkü çocuğu içeri ve dışarı almayı kolaylaştırır. Pratikte, bebek sandalyesinin tamamını evde veya mağazaya götürdüğünüz için işlev çok fazla kullanılmaz. Koltuğu araba kapısına karşı döndürme yeteneği, bu nedenle, tabanda duran bir araba koltuğu olduğunda çok daha önemli bir işlev haline gelir.

Cloud Z i-Size, büyüyen bir bebeğin başı ve omuzları için bol alana sahip geniş bir bebek sandalyesidir. Koltuk başlığı ve emniyet kemeri, bebek koltuğunun arkasındaki bir tutturucu ile kaldırılır. Emniyet kemeri kayışlarının sıkılması ve uzatılması kolay olmuştur. Ancak, kayışlardaki dolgu çok iyi hissettiriyor. Omuz yastıkları kayma ve kaybolma eğilimindedir. Ve kasık kemerindeki dolgu maalesef çocuğun sırtının altına düşme eğilimindedir.

Cybex Cloud Z i-Size’ın başlığı birinci sınıftır. Tamamen sessizdir, çeşitli pozisyonlarda ayarlanabilir ve tamamen genişletilmiş bir güneş koruması sağlar. Ama bu bebek sandalyesinin en güzel özelliği tabii ki yatar pozisyonu. Arabada kullanılmamalıdır ancak bebek koltuğunu arabanın dışında örneğin bebek arabası üzerinde kullanıyorsanız tek elle tutularak düz bir yatış alanı oluşturabilmekte fayda var. Bebek koltuğundaki çocukla birlikte sırtlık katlanabilir, bu da esnekliğe daha fazla katkıda bulunur.

Cloud Z i-Size’ın ağırlığı, özellikler açısından makul. Kulp rahat bir tasarıma sahiptir ve bebek sandalyesinin hafif yuvarlak şekli, taşırken ağırlık merkezinin yakınlaştığı anlamına gelir. Bebek koltuğunu tabana takarken nasıl açılacağını öğrenmek biraz zaman alır. Ama zamanla bu da kolaylaşıyor.

Daha sonra beraberindeki araba koltuğunu eklemeyi planlıyorsanız, Base Z ile birlikte Cybex Cloud Z i-Size, çocukla güvenli araba gezileri için çok iyi bir başlangıç ​​paketi olarak çalışır. İstediğiniz tüm özelliklere ve daha fazlasına sahiptir. Cybex, ne çocuğun ne de ebeveynlerin rahatından vazgeçmedi. Modern bir bebek sandalyesi böyle olmalı!

+Akıllı yatış pozisyonu, çok net ve kullanışlı taban, iyi başlık, emniyet kemerinin ayarlanması kolay
-Omuz yastıkları kayışlardan kayar, sandalye tabana takılacağı zaman doğru pozisyonu bulmayı öğrenmek zaman alır.

3 -Britax Römer Primo

Uygun fiyatlı ve geniş bebek sandalyesi, tabandan kolayca ayrılabilen, pratik taşıma kulpu

Ankraj yöntemi : Isofix taban Uzatılabilir sırt / boyun desteği : Yok Ağırlık bebek sandalyesi : 4 kg Dış ölçüler Uzunluk (kulp kaldırılmış) : 63 cm Dış ölçüler Genişlik (kulp kaldırılmış) : 42 cm Dış ölçüler Yükseklik (kulp kaldırılmış) : 54 cm Kemer süspansiyon : Hayır Hood : Evet, birkaç pozisyonları Harness : Üç noktalı bebek koltuğu sabitlenecek Can : Evet

Popüler bebek sandalyesi BRIO Primo, Britax markayı satın aldığında ortadan kayboldu. Şimdi Primo, Britax Römer adı altında yeniden ortaya çıkıyor. Çoğu şey aynı, ancak hareket dahil olmak üzere bazı modernizasyonlar yapıldı. Bu yüzden Primo, para için çok fazla bebek koltuğu sağladığı için muhtemelen popüler kalacak. Primo, koltuğu daha sığ hale getiren bir kamadan ve ayrıca destek yakalı bir boyun yastığından oluşan bir bebek ek parçası içerir. Çocuk büyüdükçe parçalar tek tek çıkarılabilir. Bebek sandalyesi geniş, aynı zamanda genişlikte. Daha büyük bebeklerin omuzlarının sıkı olması gerekmez. Bebek sandalyesinin eğimi de iyidir ve ani frenlerde kafa çok kolay öne düşmez. Britax Römer Primo’yu test eden çocuklar hem uyanmaktan hem de uyumaktan keyif aldılar. Primo’nun birçok farklı adımda ayarlanabilen bir kaputu var ancak ayarlandığında maalesef bir klik sesi duyuluyor. Bebek sandalyesi, sıkılması kolay üç noktalı bir emniyet kemerine sahiptir. Bununla birlikte, çocuk büyüdüğünde, emniyet kemerine manuel olarak yeniden iplik takılması gerekir ve yükseltilebilecek bir koltuk başlığı yoktur.

Britax Römer Primo, doğrudan arabaya kemerlenebilir veya ilgili isofix tabanına takılabilir. Tabanda öne doğru katlanan ve uzatılamayan sabit isofix kolları vardır. Bu, bazı arabalara ulaşmak daha zor hale geldiğinden, kurulumun biraz daha hantal olabileceği anlamına gelir. Ayrıca, isofix kollarını bağlantı elemanlarına kadar itmek için belirli bir miktarda kuvvet gerektirir. Çoğu durumda, taban yalnızca bir kez kurulmalıdır, ancak fikir, bebek koltuğunu ve tabanı farklı arabalar arasında taşımaksa, bunu bilmeye değer. Öte yandan, bebek koltuğunu tabandan hem takmak hem de çıkarmak çok kolay. Britax Römer Primo, pratik bir taşıma sapına sahiptir ve gereksiz yere ağır hissettirmez. Sandalye + taban fiyatı çok rekabetçi. Bu, Britax Römer Primo’yu biraz daha küçük bütçeli herkes için akıllı bir satın alma yapar.

+Çocuk için geniş, tabandan ayrılması kolay, taşıması kolay, uygun fiyat
-Tabanı takmak zor bir şey, kaputtan gelen ses, manuel kablo demeti

4 – Maxi-Cosi Mercan

Çok yenilikçi ve esnek bir taşıma çözümü ile güvenli ve montajı kolay bebek sandalyesi

Sabitleme yöntemi : Isofixbase Uzatılabilir sırt/boyun desteği : Yok Ağırlık bebek koltuğu : Tüm bebek koltuğu 5,4 kg – sadece Yumuşak Taşıyıcı 1,9 kg Dış ölçüler Uzunluk (kol kaldırılmış) : 68 cm Dış ölçüler Genişlik (tutamak kaldırılmış) : 44 cm Dış ölçüler Yükseklik (kol kaldırılmış halde) : 58 cm Kemer süspansiyonu : Hayır Bebek koltuğu sabitlenebilir mi : Evet, aracın üç noktalı kemeri ile Ağırlık tabanı : 7,4 kg

Son on yılda çocuk koltuklarında ne kadar ilerleme kaydedilmiş olursa olsun, daha fazla yenilik için hala yer var gibi görünüyor. Maxi-Cosi Coral buna iyi bir örnektir.

Coral, mevcut güvenlik standardına (R129 / 03 i-Size) göre test edilmiş ve onaylanmıştır ve doğrudan emniyet kemeri veya Maxi-Cosis’in ilişkili isofix tabanı ile monte edilebilir. Hem bazanın hem de bebek sandalyesinin kurulumu, sizi doğru bir kuruluma yönlendiren hem ses, hem ışık hem de renk ile neredeyse gülünç derecede basittir. Ancak şu ana kadar Coral’ın diğer Maxi-Cosis bebek sandalyelerinden hiçbir farkı yok.

Kolay taşıma için inanılmaz derecede esnek çözüm

önce bebek koltuğu kullanmış olan herkes, özellikle yeni doğmuş bir bebekken, bunun ne kadar ağır ve pratik olmadığını bilir. Burada Coral önemli ölçüde öne çıkıyor. Bebek sandalyesi, kolayca gevşetilebilen ve ayrı tutamaklarda ayrı ayrı taşınabilen Yumuşak Taşıyıcı adı verilen daha sert bir kabuk ve yumuşak bir ara parça olmak üzere iki parçadan oluşur. Yumuşak Taşıyıcı ek parçası da 2 kg’dan daha hafiftir ve diğer bebek koltuklarının çoğunun yarısından daha hafiftir. Bu, arabaya ve arabadan taşımayı kolay ve kullanışlı hale getirir.

Birlikte verilen bebek ekinin yardımıyla bebek, doğumdan itibaren Mercan’a iyi oturdu. Koşum, bükülen kayışlar olmadan örnek teşkil edecek şekilde çalıştı. Ancak, çocuk yerleştirileceği zaman emniyet kemerini arada olmayacak şekilde sabitlemek mümkün değildir. Kemerin omuz bağlantılarının yüksekliğinin ayarlanması da mümkün değildir. Bebek sandalyesinin başlığı iyi bir puan alır ve bebek için iyi gölgelenir.

Çok araba kullananlar için maksimum esnek çözüm

Maxi-Cosi Coral’ı bebek arabası ile kullanmak istiyorsanız bu mümkün. Daha sonra komple bebek sandalyesini kullanıyorsunuz – hem ek hem de kabuk. Ancak Coral’ın diğer Maxi-Cosi bebek sandalyelerinden biraz farklı bağlantıları vardır ve bu nedenle ne yazık ki tüm Maxi-Cosi adaptörleriyle uyumlu değildir.

Maxi-Cosi Coral, test süresi boyunca kusursuz çalıştı ve kullanıcılar tarafından beğenildi. Bebeğinizle araba kullanacaksanız, iyi bir bebek koltuğu mutlak bir zorunluluktur. Ancak çıkarılabilir parçalı bir bebek sandalyesinin iyi bir satın alma olup olmadığı, tamamen bebeğinizle olan hayatınızın nasıl göründüğüne bağlıdır. Eğer sık ​​sık hareket halindeyseniz ve arabanız en önemli ulaşım aracınızsa, Maxi-Cosi Coral kısa sürede bebek balonundaki hayatı bin kat daha pürüzsüz hale getiren ürün haline gelebilir.

+İnanılmaz derecede akıllı taşıma çözümü, montajı kolay, çocuğu takması ve çıkarması kolay
-Kemerin yüksekliği ayarlanamıyor, tüm bebek arabalarıyla uyumlu değil

5 -BeSafe iZi Go Modüler X1

Güzel bir başlık ve tabana çok esnek bir bağlantı ile rahat ve saran bebek sandalyesi

Sabitleme yöntemi : Isofix taban Uzatılabilir sırt / başlık : Var Ağırlık bebek sandalyesi : 4,5 kg Dış ölçüler Uzunluk (kulp kaldırılmış) : 65 cm Dış ölçüler Genişlik (kol kaldırılmış) : 44 cm Dış ölçüler Yükseklik (tutamak kaldırılmış) : 58 cm kemer süspansiyon : Evet Hood : Evet, birkaç pozisyonları Harness : Beş noktalı, arkasındaki anahtarı ile yükseltilmiş bebek koltuğu bebek koltuğu sabitlenecek Can : Evet, aracın üç noktalı ile kemer Ağırlık tabanı : 6.2 kg

iZi Go Modular X1, BeSafe’in popüler Modüler sistemindeki güncellenmiş bebek koltuğudur. Modüler ile bebek koltuğu için arkaya bakan araba koltuğu ile aynı tabanı kullanırsınız. Bu, araba koltuğunu çocuklara ve ihtiyaçlara göre monte etmeyi, taşımayı ve uyarlamayı kolaylaştırır. iZi Go Modular X1 bebek koltuğu, BeSafe’in yan darbe koruması SIP +, bebek koltuğunun gövdesinde yerleşik yan darbe koruması ve daha dolgulu 5 noktalı emniyet kemeri ile donatılmıştır.

BeSafe’in Go Modular X1 için isofix tabanı, işleri doğru yaparsanız kırmızı ve yeşil olarak gösterilen net renk alanlarıyla araca kurulumu kolaydır. Denge ayağı doğru şekilde konumlandırılana kadar bip sesi çıkarır. Bebek sandalyesini tabana oturtmak inanılmaz derecede kolaydır. iZi Go Modular X1 ile her zaman ilk denemede doğru sonuca ulaşırsınız. Bebek sandalyesi çıkarılacağı zaman da herhangi bir sorun yaşanmayacaktır. Tabanın önünde aşağı bastırılan bir mandal vardır ve ardından kolu yukarı kaldırmanız yeterlidir. iZi Go Modular X1, emniyet kemeri ile doğrudan araca monte edilebilir.

Bebek sandalyesinin oturma alanı çevrilidir. Emniyet kemeri, bebeğin çok dengeli ve güvenli bir şekilde oturmasını sağlayan sağlam bir dolguya sahiptir. Bebek koltuğunun önceki versiyonunda koltuk başlığı sıkı olarak algılanıyordu, ancak Modular iZi Go X1 sadece alana uyuyor. Bebek büyüdükçe, bebeğin kalçaları ve sırtı için daha fazla alana sahip olması için oturma yüzeyini düzleştiren bir kama olan Newborn Hugger kısmı çıkarılır. Bebek koltuğunun arkasındaki tek elle kavrama ile, aynı anda koltuk başlığını ve emniyet kemerini kaldırabilirsiniz.

iZi Go Modular X1 üzerindeki emniyet kemeri, bükülmeyen geniş, sert kayışlara sahiptir. Çocuğu içeri veya dışarı çıkarırken, emniyet kemeri manyetik bağlantı elemanları kullanılarak yana asılabilir. Kılıf aynı anda hem dayanıklı hem de yumuşaktır ve yıkama için çıkarılabilir. Kapağın nasıl yeniden takılacağına ilişkin talimatlar, çıkarırken dikkatli olmaktan daha ayrıntılı olabilir.

iZi Go Modular X1’in başlığı birçok farklı pozisyonda ayarlanabiliyor ve güneşe ve dış etkilere karşı çok iyi koruma sağlıyor. BeSafe, birçok iyileştirme eklenirken, selefi ile iyi olan her şeyi tutarlı bir şekilde koruyabilmesiyle etkileyicidir. BeSafe iZi Go Modular X1, kullanıcı dostu, rahat ve çok esnek, fiyatına her şekilde değen bir bebek sandalyesidir.

+İyi çalışan emniyet kemeri, kapalı koltuk, etkileyici akıllı bağlantı ve tabandan çözüm, güzel başlık
-Kıt yıkama talimatları