Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Teknoloji

En iyi 7 koşu spor ayakkabısı

Hangi koşu ayakkabısını almalıyım? Bu soru birçok kişi tarafından soruldu. Bu nedenle, farklı markalardan yedi popüler koşu ayakkabısı modelini test ettik. Testçilerimizden en yüksek puanı alan iki ayakkabı: Ayağın etrafında şekillenen, gerektiğinde denge sağlayan ve her koşu adımında ekstra kaldırma sağlayan nötr bir ayakkabı olan Adidas Ultra Boost 20 ve mükemmel bir nötr ayakkabı olan Saucony Kinvara 11

  1. Saucony Kinvara 11 – TEST KOŞU AYAKKABILARININ EN İYİSİ

İyi yastıklamaya ve mükemmel enerji üretimine sahip hafif ve nötr bir koşu ayakkabısı.

Düşme : 4 mm Ağırlık : 233 gi str. Erkekler için 43 ve 200 gi beden. kadınlar için 37.5

Saucony Kinvara 11 görünüş olarak öne çıkmıyor ancak ayakkabıyı kutusundan çıkarır çıkarmaz hafif bir ayakkabı olduğunu hissediyorsunuz. Hafif ayakkabıların düşük ağırlığa ulaşmak için başka özellikler vermesi gerektiği önyargısı, Saucony Kinvara 11 için doğru değil, tam tersi. Ayakkabılar güzel bir temel stabiliteye ve asfaltta koşmayı bir zevk haline getiren inanılmaz bir şok emilimine sahiptir.

İyi yastıklama ile rahat uyum

Ayakkabıların boyutu “bedenine uygun”, yani normal bedeninizi satın alabileceğiniz ve ardından ayağın çevresine tam olarak oturacağı anlamına gelir. Çakıl girmeyecek şekilde sıkıca tutturulur, ancak aynı zamanda ayak için asla yorucu hissetmeyecek kadar yumuşaktır. Topuk sağlamdır ancak ayağa uyum sağlayan yastıklama malzemesine sahiptir. Ayaklarınız geniş ise ayakkabının önü biraz dar gelebilir.

Ayakkabının üst tarafındaki malzeme çok iyi nefes alır ve daha uzun koşu mesafelerinde bile çok yüksek ısı oluşturmaz. Tabandan gelen enerji üretimi mükemmel ve tekmede maksimum güç elde edebileceğinizi gerçekten hissettiriyor. Yastıklama, Saucony Kinvara 11’in en güçlü yönlerinden biridir, bu nedenle asfalt sorun değildir. Tabanı yumuşaktır ve koşudan sonra hem ayaklar hem de dizler size teşekkür edecektir.

Çoğu insana uyan hızlı bir ayakkabı

Bu model genellikle tempolu antrenmanlar veya yarışmalar için iyi bir alternatif olarak vurgulanır, ancak özellikle bir şehirde yaşıyorsanız veya asfaltta çok koşuyorsanız çoğu durumda mükemmel bir ayakkabıdır. Mutlu amatörlerden daha deneyimli koşuculara kadar herkes bu yaz Saucony Kinvara 11’i denemeli, çünkü bu ayakkabı herhangi bir dezavantajı olmayan hafif bir ayakkabıdır.

+Yastıklama, asfalt yeni favori yüzeyiniz olabilir

-Muhtemelen tabanın çakıl üzerinde daha zayıf bir tutuşu vardır.

2. Adidas Ultra Güçlendirme 20

Koşu sırasında ekstra güç sağlayan mükemmel uyum ve yastıklamaya sahip nötr koşu ayakkabısı.

Düşme : 10 mm Ağırlık : 310 gi str. Erkekler için 43 ve 280 gi beden. 38 bayan için

Orta-uzun koşu seanslarında size ekstra destek verebilecek koşu ayakkabısı arıyorsanız, Adidas Ultra Boost 20 sizin için ayakkabı olabilir. Bu, belirli bir denge derecesi arayan ve maksimum enerji üretimi isteyen nötr bir koşu adımına sahip sizin için bir ayakkabıdır.

Mükemmel uyum boyutu

Adidas Ultra Boost 20, görünüş olarak spor ayakkabılarını andırıyor. Uyum dikişsizdir, ancak ayağın etrafında şekillenmesine ve gerektiğinde denge sağlamasına olanak tanıyan sert ayrıntılara sahiptir. Güçlendirilmiş topuk, adımda güvende hissetmenizi sağlar ve akıllı bağcık sayesinde ayakkabı ayağın şekline kolayca uyum sağlar. Ayakkabı ayağınızda o kadar rahattır ki, sadece koşarken değil, daha fazla durumda giymek isteyeceksiniz.
Beden uygundur, ancak koşarken ayaklarınız şişmeye meyilli olduğu için normal bedeninize göre yarım numara büyütmeniz gerekebilir. İyi havalandırılan elastik üst kısım sayesinde ayakkabı, normalde genişten genişe ayaklara sahip olanlar için uygundur.
Taban iyi bir yastıklamaya sahiptir ve topuğun altında koşarken dengeyi artıran ve yüzeyin ayaklara karşı sert hissetmemesini sağlayan ekstra dolgu vardır.

Size güç veren ayakkabılar

Adidas Ultra Boost 20 ile koşmak harika. Bu ayakkabının, hem tekme atarken hem de ayağınızı indirirken ihtiyaç duyduğunuz yerde size yardımcı olduğu açıktır. Yüksek derecede yastıklamaya sahip olmalarına rağmen, sert olarak algılanmazlar, ancak hafiftirler ve bacaklara güç verirler. Orta vadeli seanslar için gerçekten iyi ayakkabılar! Adından da anlaşılacağı gibi, bu ayakkabılarla koştuğunuzda bir “destek” elde edersiniz.
Adidas Ultra Boost 20, orta uzunluktaki koşu turlarında maksimum konfor ve ekstra güç sağlayan hafif bir koşu ayakkabısı isteyen her tür koşucu için uygundur.

+Ekstra güç sağlayan rahat uyum, hafif, yastıklama
-Orta uzun mesafeler için en uygun

3. Hoka Bir Bir Clifton 6

Uzun seanslar sırasında rahat bir koşu hissi veren inanılmaz rahat yastıklamaya sahip nötr koşu ayakkabısı.

Düşme : 5 mm Ağırlık : 242 gi boy. Erkekler için 43 ve 217 beden verir. 38 bayan için

Hoka One One Clifton 6, sağlam tabanıyla ilk bakışta 90’lı yılların platform ayakkabılarını andırıyor. Ancak çok hafiftirler ve çok iyi yastıklama ile rahat ve dengelidirler – hacimli hissetmeden.

Normal boyutta

Hoka One One Clifton 6’nın arkasında, ayakkabıları giymeyi kolaylaştıran bir kapak var. Bedeni normal olarak deneyimliyoruz, ancak koşu sırasında ayaklar biraz şiştiği için normal bedeninize göre yarım numara büyütmekten çekinmeyin. Uyum rahat ve ayaklar güzel bir şekilde kapatılmış hissediyor. Ayakkabının iç kısmı dikişsizdir, bu da sürtünme riskini en aza indirir. Burunda çok fazla boşluk var ve bu nedenle bu ayakkabılar normalde genişten genişe ayakları olan sizin için uygun olabilir. Ayakkabının üst kısmı, sıcak havalarda koşarken rahat bir soğutma sağlayan havalandırmalı bir malzemeye dikilmiştir.

Hafif koşu için yastıklı ayakkabılar

İyi yastıklı koşu ayakkabısı, koşarken bazen topaklı olarak algılanabilir. Bunu Hoka One One Clifton 6 ile yaşamıyoruz; Burada başlama vuruşunda ekstra güç ve yumuşak bir koşu hissi elde edersiniz.

Taban, farklı tipteki yüzeylerde mükemmel tutuş sağlar ve çakıllı yokuş aşağı eğimlerde bile onlarla birlikte koşmak güvenlidir. Ayakkabılar çok hafif ve iyi bir yastıklama sağladığından, ayaklar için sert veya ağır hissetmeden orta yüksek hızda uzun seanslar için ekstra iyi uyum sağlar. Ayakkabılar sadece 5 mm’lik bir düşüşe sahip olduğundan, bunlar 5 km’lik yeni bir kişisel rekor kırmak için bağlayacağımız ayakkabılar değil – ama onlar gerçek uzun mesafe kahramanları.

Hoka One One Clifton 6 hem yeni başlayanlar hem de daha deneyimli koşucular için uygundur. Bu, iyi yastıklamaya ve nötr koşu adımına sahip rahat bir ayakkabıdır. Dayanıklıdırlar; farklı yüzeylerde bir aydan fazla kullanımdan sonra, üzerlerinde neredeyse hiç görünür aşınma yoktur. Bu, konforla birleştiğinde, paranızın karşılığını iyi sundukları anlamına gelir.

+Hafif, rahat, dengeli yastıklama
-Hafif hacimli görünüm, hızlı tempolu oturumlar için uygun değil.

4. Nike Hava Yakınlaştırma Pegasus 37

Çoğu zeminde rahat bir koşu hissi veren orta yastıklamalı nötr koşu ayakkabısı.

Düşme : 10 mm Ağırlık : 255 gi boy. Erkekler için 43 ve 238 beden verir. 38 bayan için

Nike Air Zoom Pegasus 37, her türlü zeminde koşmak için yeterli yastıklama sağlayan hafif ve nötr bir koşu ayakkabısıdır. Hem toplu antrenman hem de hızlı tempolu antrenmanlar için çok uygun, hızlı tepki veren bir koşu hissine sahip rahat bir koşu ayakkabısı.

Bir boyut yukarı git

Nike Air Zoom Pegasus 37, şık bir tasarıma sahiptir ve hızlı görünür. Tabanın arkası küçük bir korna gibi dışarı çıkar ve adımda ekstra bir vuruş yapmanıza yardımcı olur. Ayakkabılar düşük ağırlığa sahiptir ve ayağa hafiflik hissi verir. Üst kısım tek parça olarak dikilir ve topuk şekillendirilir, bu da sürtünme riskini en aza indirir.

Ayağa çorap gibi oturur ve ayakkabılar, ayakların üst kısmında ekstra destek sağlar. Kumaş iyi hava alır ve sıcak havalarda uzun koşulara rağmen ayakları sıcak ve künt hissettirmez. Ayakkabı bağcıkları iyi bir uzunluğa sahiptir ve hızlı aralıklarla ve yokuş aşağı koşularda bile yerine iyi oturur.

Ayak parmağının daha dar tipte olduğunu deneyimliyoruz. Geniş ayaklarınız varsa, rahat bir uyum elde etmek için numaralandırmanız gerekebilir. Genel olarak, Nike Air Zoom Pegasus 37’yi normal bedeninize kıyasla yarım ila bir beden daha büyük olarak satın almanızı öneririz, çünkü boyutları küçüktür.

Rahat bir koşu hissi ile hafif ve hızlı

Nike Air Zoom Pegasus 37, iyi bir yastıklamaya sahiptir ve ayakları yormadan her türlü zeminde koşmaya uygundur. Ayakkabının ön kısmındaki yastıklama, topuğun arkasına göre daha azdır, bu da tekmede iyi bir güçle hızlı tepki veren bir koşu hissi verir. Ayakkabının etrafındaki taban oldukça dardır, bu onları test ettiğimiz en sağlam ayakkabılar yapmaz, ancak diğer yandan her türlü yüzeyde mükemmel bir tutuş ve böylece güvenli bir koşu deneyimi sağlar.

Tabanın arka kısmı kalındır, ancak o kadar yumuşak bir malzemeden yapılmıştır ki, sadece birkaç seanstan sonra, koşu adımları sırasında tabanın birbirine bastırıldığı yerlerde izler vardı. Ne yazık ki bu, ayakkabıların birkaç koşudan sonra eskimiş görünmesine neden oluyor.

Nike Air Zoom Pegasus 37, oldukça deneyimli bir koşucu olan, vücudu oldukça hafif olan ve farklı zemin türlerinde koşmak için orta düzeyde yastıklamaya ve hızlı tepki veren bir koşu hissine sahip çok yönlü bir çift ayakkabı isteyen sizin için uygundur.

+Hafiftir, ayağa rahatça oturur, tekmede ekstra güç sağlar
-Ayağın dar ön kısmı, küçük boyutlu, çabuk aşınmış görünüyor.

5. Asics GT-2000 8

Sizin için orta düzeyde aşırı vurgulu, orta yastıklamalı, dengeli bir ayakkabı.

Düşme : 10 mm Ağırlık : 275 gi str. Erkekler için 42.5 ve 246 beden verir. 39 için bayan

Asics GT-2000 8 ile Asics, en çok satan, en kararlı modellerinden birinin hem tabanını hem de üstünü geliştirdi. Asics GT-2000 8, 5 km’lik yeni bir kişisel rekor kırdığınızda bağladığınız bir ayakkabı değil. Ayakkabılar ise, biraz daha yumuşak bir arazide uzun bir koşunun tadını çıkaracaksanız veya yeni başlayan biriyseniz ve koşuya başlamak istiyorsanız, ayaklarınız için iyi bir arkadaştır.

Pronate olanlar için sağlam ayakkabılar

Aşırı pronasyon yapıyorsanız, yani ayağınız her koşuda içe doğru dönme eğilimindeyse, Asics GT-2000 8 iyi bir seçimdir. Stabil bir ayakkabı olduğu tasarımdan anlaşılıyor. Görünüş olarak en trend ayakkabı değil ama bildiğiniz gibi tasarıma değil ayağın ihtiyacına bakmalısınız. Sabit bir ayakkabı olan Asics GT-2000 8 şaşırtıcı derecede hafiftir. İç taban çıkarılabilir. Aşırı pronasyon durumunda ekstra destek sağlayan içi boş bir ayak eki ile oluşturulmuştur. Ancak, tabanın ayakkabının içinde kalıplandığını görmek isterdik. İç tabanın kenarı, sıcak bir günde ilk koşudan sonra topukların iç kısmında kabarcıklara neden oldu. Bundan sonra ayakkabılar ayaklarda sürtünmeye veya kabarmaya neden olmadı.

Normalden daha büyük bir beden satın alın

Asics GT-2000 8’in uyumu marjda bir artı kazanıyor. Koşu ayakkabısının üst kısmında ayağın ön kısmında koşarken güzel serinleyen file kumaş bulunur. Bu, uzun yürüyüşler yaparken yorgun, sıcak ayak hissinden kaçınmanıza yardımcı olur. Topuğun içi dolguludur ve kemirmeden güzelce oturur. Ayakkabı bağcıkları sağlamdır ve ihtiyaç duyduğunuz yerde ekstra destek alabilmeniz için ayağınıza uygun şekilde sıkmak kolaydır. Antrenman sırasında ayakkabı bağcığının kalktığını hiç yaşamadık. Bu ayakkabı modeli ayakları rahat bir şekilde sarıyor. Koşu ayakkabılarında, egzersiz yaparken ayaklarınız şiştiği için bedeni biraz artırmanız önerilir. Asics GT-2000 8 ile normal bedeninize kıyasla tam bir ayakkabı numaranızı büyütmek iyidir. Bu, özellikle önünüzde geniş ayaklarınız varsa geçerlidir.

Tabanda iyi kavrama ve ormanda koşmak için rahat

Asics GT-2000 8’in tabanı sağlamdır ve yağmur duşundan sonra ormanlık bir tepeden aşağı bile tüm yüzeylerde iyi bir tutuş sağlar. Ayakkabılar 10 mm’lik bir düşüşe sahip olduğundan ve yastıklamanın büyük bir kısmı topukta olduğundan, bu ayakkabılarda topuk ve orta ayak üzerine inmeniz için koşması kolaydır. Ayakkabıları farklı yüzeylerde test ettik. Ayağınızın altında bir tür kabarık yastık varmış gibi hissettiren daha fazla yastıklamalı ayakkabılara alışkınsanız, Asics GT-2000 8 ile asfaltta birkaç kilometre koşarak en iyi koşu hissini elde edemezsiniz. asfaltta kilometrelerce, yüzeyin bacaklara karşı biraz sert hissedebileceği şekilde orta derecede yastıklama fark edilir. Ancak ormanda ve çakıllı yollarda bu ayakkabı modeli, yastıklamanın her adımda iyi bir enerji üretimi sağladığı rahat bir koşu hissi sunar. Ayakkabılar çok hafif, dengeli ve hepsinden önemlisi ayak üzerinde rahat olduğundan,

Hafif olmasına rağmen, ayakkabılar dayanıklıdır. Birkaç haftalık sık koşudan sonra hala yeni görünüyorlar ve tabanlarda herhangi bir aşınma göremiyoruz. Bu, Asics GT-2000 8’in uzun bir süre boyunca dayanıklı olduğunu gösteriyor.

Asics GT 2000-8, belirgin bir koşu adımına sahip olan ve sizi doğadaki uzun kitle antrenmanlarını sabırsızlıkla bekleyen, dengeli, hafif ve dayanıklı bir ayakkabı isteyenler için uygundur.

+Sağlam, ayağa tam oturur, rahattır, iyi havalandırılmış
-Boyut olarak biraz küçük, küçük yastıklama, iç tabanda sert kenar.

6. Reebok Forever Floatride Energy 2.0

Orta vadeli seanslar için nötr ve hafif standart ayakkabılar

Düşme : 9 mm Ağırlık : 255 gi boy. Erkekler için 43 ve 218 beden verir. 38 bayan için

Reebok Forever Floatride Energy 2.0, şık ve hoş bir tasarıma sahip daha hafif bir standart ayakkabıdır. Nötr bir ayakkabı olmak için, tabanı sabit olarak deneyimliyoruz – biraz daha sert türden – bu da bunu takdir eden koşucular için bir avantaj.

Hem bedene hem de bedene uyar

Ayakkabıların boyutu “bedenine göre” doğrudur, ancak her zaman olduğu gibi koşu ayakkabılarında olduğu gibi, ayaklarınız ısındığında ve şiştiğinde sürtünme veya rahatsızlık riskine girmemek için normal bedeninize göre yarım numara daha büyük almanız önerilir. Uyum rahattır ve ayakkabı ne topukta ne de içi boş ayağın çevresinde takviye edilmiş olarak algılanmaz. Daha dar bir ayakkabı olmasına rağmen ayak parmakları için bolca yer var. Birçok yeni ayakkabının aksine, bağcıklar klasiktir ve geleneksel koşucuların takdir edebileceği bir şeydir. Bu ayakkabının içinde koşarken kendinizi tanırsınız.

Yüzeye karşı sert

Reebok Forever Floatride Energy 2.0 nötr bir ayakkabı olduğundan, zemine karşı kendi içinde biraz daha serttir; Ayak çarpmasında veya tekmede önemli bir yardım almazsınız. Nötr bir koşu adımınız varsa, bu ayakkabılarla kendinizi evinizde hissedeceksiniz – aksi takdirde muhtemelen onları zor bir şey olarak deneyimleyeceksiniz. Orta-uzun seanslar sırasında asfaltta en iyi performansı gösterirler. Daha uzun seanslarda, daha fazla yastıklama sağlayan bir çift ayakkabıyla koşmak daha rahattır – bu ayakkabılarda bacaklar yorulabilir.

Reebok Forever Floatride Energy 2.0, modern özelliklere ve teknik detaylara sahip “heyecan verici” bir ayakkabı değil, sizi hayal kırıklığına uğratmayacak çok yönlü iyi bir ayakkabı. Ne ödediysen onu alırsın. Reebok Forever Floatride Energy 2.0, haftada iki ila üç kez orta uzunlukta antrenman yapanlar ve daha sert tabanlı ve daha az yastıklamalı ayakkabıları tercih edenler için uygundur.

+Hafiftir, güvenli koşu sağlar, yürüyerek rahattır
-Bazı sert sönümleme

7. New Balance Taze Köpük 1080v10

Koşu adımlarını zorlayan iyi yastıklamaya sahip nötr koşu ayakkabısı

Düşme : 8 mm Ağırlık : 262 gi boy. Erkekler için 43 ve 225 beden verir. 38 bayan için

New Balance Fresh Foam 1080v10, hem görünümü hem de verdiği koşu hissi ile diğer koşu ayakkabıları arasında öne çıkan bir koşu ayakkabısıdır. Bunlar, deneyimli bir koşucu ayağı tekniğini teste tabi tutan bir çift koşu ayakkabısıdır.

Güzel tasarım ve büyük boy

New Balance Fresh Foam 1080v10’un iyi bir şekilde sönümlendiği kalın tabanda görülebilir. Tasarımı takdir ediyoruz – ayakkabılar hızlı görünüyor, ancak bir gün uzun bir yürüyüşe çıktığınızda bir çift rahat spor ayakkabı olarak da kullanılabilir. Koşu ayakkabısını görünüşe göre değil, daha çok ayakkabının özelliklerine göre almamız gerekse de koşu parkurunda kendimizi ekstra iyi hissetmemizi sağlayan bu ayakkabı modelinin detaylarını övmeliyiz. Ayakkabıların boyutu büyüktür, bu da normal bedeninizi satın alabileceğiniz ve yine de ayak parmağının önünde biraz fazladan boşluk bırakabileceğiniz anlamına gelir. Ayakkabı her şekilde yumuşak ve rahattır. Ayağa kolayca uyum sağlar. Takmaları ve çıkarmaları kolaydır. Ayakkabının üzerinde sadece birkaç sert parça olmasına rağmen sağlam olarak algılanıyor.

Koşu adımına meydan okur

New Balance Fresh Foam 1080v10, farklı ayakkabı türlerinde koşmaya alışmış deneyimli bir koşucu olsanız bile, koşu adımınızı teste tabi tutar. Nötr bir koşu adımınız varsa veya sık sık ön ayağınızın üzerine düşüyorsanız, bu ayakkabı ile öne düştüğünüzü yaşayacaksınız. Buna alışmak biraz zaman alıyor ve aynı zamanda ayakkabıyı biraz “köpüklü” yapıyor ve adım adım topuğu kaldırmanın kolay olması. Ayakkabıyla ilgili fikrin başlama vuruşuna yardımcı olmak olduğu açıktır, ancak onları biraz titrek olarak deneyimliyoruz ve deneyimli bir koşucunun hepsine alışması için muhtemelen birkaç seans yapması gerekecek.

New Balance Fresh Foam 1080v10, yeni başlayan ve enerji üreten bir çift ayakkabı isteyen veya deneyimli bir koşucu olan ve koşu adımınızı zorlamak ve normal koşu adımlarınızdan çeşitlilik isteyen sizler için uygun koşu ayakkabısıdır. ağırlık antrenman ayakkabıları.

+Hafif, iyi yastıklı, koşması eğlenceli
-Çok “sıçrayan”