Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Sağlık

Kardeş Kanı diye adlandırılan bitki ölüm saçıyor!

Halk arasında ”Kardeş Kanı” olarak bilinen, yatıştırıcı özelliği olduğu söylenen bitki ölüm saçma devam ediyor. Türkiye’de “kardeş kanı bitkisi” adıyla satılan, sinirleri yatıştırdığı, ruhsal bozukluklara iyi geldiği düşüncesiyle yoğun rağbet gören ürünün, böbrek ve karaciğer yetmezliğine sebep olduğu, ciddi hayati tehlike oluşturduğu belirlendi.  Eczane dışında satılan bu bitkisel ilaç Ankara’da bir kişinin daha ölümüne neden oldu. Konuyu meclis gündeminde dile getiren Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz şunları söyledi;

Eczane dışında satılan ve “Ottur, zararı yoktur.” anlayışıyla bilinçsizce kullanılan bitkisel ürünler ölüm saçmaya devam ediyor. Buna son örnek olarak Ankara’da “Kardeş Kanı” adı verilen bitkisel ürünün kullanımıyla yaşanmıştır. Bu bitkiyi yatıştırıcı amaçla kullanan bir kişi yoğun bakıma alınmış, hayatta kalma mücadelesi vermektedir. Bu ve buna benzer kontrolsüz kullanılan, bitkisel ürün veya gıda takviyesi adı altında eczane dışında satılan ürünler her gün bir veya birkaç kişiyi felakete sürüklemektedir.

Bu tür acı olayların bir daha yaşanmaması için yapılması gereken şey bellidir. Bitkisel drog olsun, gıda takviyesi olsun bu tür ilaçların ruhsatlandırılması Sağlık Bakanlığına verilmeli, satışı ise fitoterapi ve ilaç konusunda eğitimini almış, eczacılar ve eczaneler kanalıyla sağlanmalıdır.