Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Genel

Aşı olmak istemeyenler dikkat! Aşı reddi konusunda iktidardan flaş açıklama

İktidar ortaklarından MHP bugün aşı olmak istemeyenler için flaş açıklamalarda bulundu. Aşı olmanın bireysel kararı olduğu kadar aşı olmayanlar toplum sağlığına olan olumsuz etkilerine değinen Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Nevin Taşlıçay, konuya ilişkin şu flaş açıklamalarda bulundu;

NEVİN TAŞLIÇAY (Ankara) – Toplum sağlığı bireysel sağlık zincirinin tamamını ifade eder. Bu sebeple aşılamanın, kişilerin sağlık düzeyini olumlu yönde artırması sebebiyle bireysel olduğu kadar etkileri bakımından toplumsal önemi haizdir. Bu noktada salgın sürecinde aşı reddi tartışmaları, bugünün yoğun gündeminde gözden kaçırmamız ve barındırdığı riskler bakımından ivedilikle önlemler almamız gerektiren bir husustur. Aşı reddi, belirli gruplar tarafından bireysel özerklik olarak değerlendirilse de toplum sağlığı açısından uzun dönemde olumsuzluk düzeyi yüksek etkiler ortaya çıkarabilecek bir tehlikedir.

Son yıllarda yapılan bilimsel çalışmalar göstermektedir ki aşı karşıtlığı sebebiyle çocukların aşılanma oranları yıllar itibarıyla düşmektedir. Bu olumsuz tablo, yine bireysel olarak çocuk hakkı bağlamında değerlendirileceği gibi, toplumsal düzeyde halk sağlığı açısından da dikkate alınması gereken elzem bir durumdur. Aşının gerekliliği ve etkinliğine ilişkin şüpheler, aşı içeriği ve hazırlanış sürecine yönelik olumsuz düşünceler, aşının bilinen, bilinmeyen yan etkilerine ilişkin korku, aşılarla ilgili türetilen komplo teorileri aşı reddinin temel sebepleridir. Bu konulara yönelik yapılması gereken çalışmalar tek merkezli değil, çok yönlü olarak yürütülmelidir. Toplumsal bağışıklığın zarar görmesi ve sağlıklı gelecek nesillerin oluşmaması riskine karşı bugünden alınacak tedbirler, ilerleyen tarihlerde devletimizin hukuksal yaptırım ve sosyal politikalar bağlamında alacağı katı tedbirlere ihtiyacı ortadan kaldıracaktır. Bu süreçte sağlık çalışanlarımızın üstün gayreti umut ışığımız, aşılama konusundaki toplumsal mutabakatımız ise direnç kaynağımız olacaktır.