Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Genel

TOKİ konutlarında yaşam nasıl sürüyor?

Bursa Merkez Osmangazi ilçesinde, Kiremitçi, Kırcaali, Tayakadın ve Doğanbey mahalleri üzerine kurulan TOKİ konutlarında yaklaşık 3 bin 200 hane var. Bloklardan 24 tanesi 22 katlı. Bloklar arası mesafe o kadar sıkki çoğu dairelere güneş sadece 1 saat girebiliyor. TOKİ sakinlerinden biri ise oturduğu konut alanını F Tipi Cezaevlerine benzetiyor! Peki bu binalarda yaşam nasıl sürüyor? Doğanbey TOKİ Derneği Koordinatörü Nihat Altılar anlatıyor. 

2011’de tamamlanan Doğanbey TOKİ konutları o günden bu yana, hem sakinlerinin şikayetleri, hem de Bursa’nın silüetinde ve dokusunda yarattığı etki ile kentin en çok tartışılan sorunlarından. Bursa Merkez Osmangazi ilçesinde, Kiremitçi, Kırcaali, Tayakadın ve Doğanbey mahalleri üzerine kurulan TOKİ konutlarında yaklaşık 3 bin 200 hane var.

Bloklardan 24 tanesi 22 katlı. Proje hak sahiplerine ilk açıklandığında ise binaların 13 katlı olacağı söylenmişti. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve 31 Mart seçimlerinde AKP’nin adayı Alinur Aktaş, seçim vaadi olarak yine AKP döneminde yapılmış olan binaları yıkacağını ya da tıraşlatacağını söylüyor.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir