Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Ekonomi

Kuraklık nedeniyle çiftçilere verilen destek gübre maliyetini bile karşılamıyor!

Türkiye’de bu yıl yaşanan kuraklık en başta buğday üreticisini vurdu. Yaşanan bu kuraklıktan dolayı Türkiye’nin 3-4 milyon ton daha buğday ithalatı yapması gerekebileceğine dair açıklamalar yapılırken, kuraklıktan dolayı çiftçilere acilen destek ödemelerinin yapılması gerektiği söylenmişti. Konu Meclis gündeminde defalarca tartışıldı ve sonunda kuru tarım yapan çiftçilere destek ödemesi yapılacağı açıklandı ama verilecek olan destek ödemeleri, çiftçinin tarlasına serptiği gübre maliyetini bile karşılamıyor.

Çiftçilere verilen bu yetersiz desteğe tepki gösteren CHP’li Polat Şaroğlu kendi sosyal medya hesabı üzerinden şu açıklamalarda bulundu;

“Çiftçilerin sorunu var, 100 liraya kadar kuraklık ödeneği ödenecek. Kuru tarımda, buğday üretimi yapan birisi dekara 40-60 kg gübre atmak zorunda. Bir çiftçinin sadece gübre maliyeti sadece 200 TL. Verilen destek gübre parasını bile karşılamıyor.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir