Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Ekonomi

Otomobil hayal oldu! Hem sıfır hem ikinci el araba satış fiyatlarında inanılmaz artışlar

Otomobillere gelen son zamlar araba almak isteyenler için artık tam bir hayal oldu. Öyle ki Türkiye’de otomobillere neredeyse her ay zam geliyor. Sıfır araçlara gelen zamlar haliyle de ikinci el araçlara da yansıyor. Aydan aya fiyat artıyor. Sıfırında ikinci ellerinde yanına yaklaşılmıyor. Koronavirüs otomobillere olan talepleri artırdı. Aynı süreçte döviz kuruda katlandı. Ancak alım gücü artmak bir yana tam aksine geriledi.

Mesela geçen ay Mayıs ayında 231 bin lira olan sıfır bir otomobil bu Haziran ayında 287 bin TL’ye kadar yükseldi. 5 yıl önce 36 bin lira olan bir sıfır araç bugün 180 bin liradan satılıyor. 2016 yılında 71 bin liradan satılan bir sıfır aracın 2021 modeli şu anda 287 bin TL olduğunu görüyoruz ki bu aracı 2016 yılında bir asgari ücretli 54 maaşı ile alabilirken bugün bir asgari ücretli aynı aracı tam 101 maaşı ile alabiliyor.

2016’da bir asgari ücret 1.300 Lira iken 2021 yılında asgari ücret 2.825 lira oldu. İki katından biraz fazla… Ama sıfır araç fiyatlarına baktığımızda ise fiyatlar 5 yılda tam 4 kat arttığını görüyoruz. Orta sınıf sıfır oto fiyatları bile sadece bir yılda bile 50-60 bin lira yükseldi.

2. el araba almak isteyenler için de karşılaştıkları fiyatlar farklı değil. Normalde yaz aylarında otomotiv sektörü hareketlenirdi ancak fiyatların bu derece yükselmesi ikinci el piyasasını da olumsuz yönden oldukça etkilemiş durumda. Sıfır araçlara ÖTV indirimi gelip gelmeyeceği hakkında bir fikriniz olması için aşağıda verdiğimiz videoyu izleyabilirsiniz. Şimdi ki sıfır araç fiyatlarını öğrenmeniz için hazırladığımız habere yönlenmek için ise BURAYA TIKLAYINIZ…

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir