Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Genel

İmamoğlu toplam 486 milyon liralık 2 ayrı yolsuzluğu delilleri ile ortaya çıkardı!

Bilal DEMİR-Bugün, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ortaya çıkardığı iki büyük yolsuzluktan, soygundan bahs etmek istiyorum. İki ayrı dosyada AK Parti döneminde toplam 486 milyon liralık yolsuzluk tespit edilmiş. Bu yolsuzlukları, delilleri ile birlikte tespit eden İmamoğlu, tüm kanıtları ile birlikte savcılığa suç duyurusunda bulunmak için dosya halinde getirmiş… Ekrem İmamoğlu bu yolsuzluk iddialarını yargıya taşımak istedi ve suç duyurusunda bulundu ama bazıları bu konunun araştırılmasına engel oldu… İşte tüm ayrıntıları ile, AK Parti döneminde İstanbul belediyelerinde yapılan büyük yolsuzluk iddiaları…

405 MİLYON LİRALIK BÜYÜK VURGUN

Birinci olayın yeri İstanbul Fatih Vatan Caddesi;

İmar planında yeşil alan olan büyük bir arsa, siyasal İslamcı Fikret S. olduğu bilinen bir iş adamı tarafından 25 milyon liraya satın alınıyor. Duyanlar bu satın alınmaya şaşırır zira imarda yeşil alan olarak geçen bir yere çivi bile çakamazsın… Ama işler göründüğü gibi değil tabii ki…

İşte bu 25 milyon liraya alınan yeşil alan bir süre sonra AK Parti tarafından imara açılır. AKP döneminde ki İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 25 milyonluk bu arsayı tamı tamına 430 milyon liraya geri satın alır. Şaka desen şaka değil ama şaka gibi bir ticaret döndüğü açık. Arsayı yeşil alan olarak alan kişin buradan ettiği toplam kar tam 405 milyon lira…

Bir arsa satışında – o günkü döviz kuru üzerinden- 103 milyon dolarlık bir kazanç söz konusu. Bir başka bilgi ise; Belediye tarafından satın alınan o arsa yine AKP döneminde ki İBB tarafından tekrar yeşil alan olarak ilan ediliyor. Pardon ama nedir bunun açıklaması? Bunun adı organize soygun değil midir? Bunun devleti soymaktan farkı var mıdır diye sormak gerekiyor?

İSTANBUL SEÇİMLERİNİ NEDEN HAYAT-MEMAT MESELESİ YAPMIŞLARDI

Anladınız mı şimdi İstanbul seçimlerini AKP neden hayat-memat meselesi gibi gördüğünü? Hayır, böyle işler tek başına da olmaz! Dahası, yüksek yerdeki insanların bilgisi dışında da olmaz, olamaz!

AKP seçimi kaybedince yerine Ekrem İmamoğlu gelince, bu açık yolsuzluk için suç duyurusu yapıldı. Peki, sonuç ne mi oldu? Süleyman Soylu İçişleri Bakanı olarak bu facianın soruşturulmasına izin vermedi ve halen izin vermiyor.

81 MİLYON LİRALIK YOLSUZLUK

Gelelim ikinci rezalete ki yine bu rezalette AKP dönemindedir. Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden olan KİPTAŞ yönetim kurulu öğleden sonra toplanarak İstanbul Bahçeşehir ’de ada ve parseli belli olan bir arsayı satın alma kararı alır. Hemen ertesi günü ise o arsa bir isim tarafından 49 milyon liraya hemen anında satın alınır. Satın alan kişi, AKP’nin zenginlerinden biri olarak tanınıyor. Devam edelim;

Aynı arsa sadece ve sadece 4 gün sonra İBB KiPTAŞ tarafından 130 milyon liraya o isimden satın alınıyor. Evet, 49 milyonluk arsadan 4 günde 81 milyon liralık bir kazanç elde ediliyor. O günkü dolar kuru üzerinden bu rakam bugün 27 milyon dolara tekabül ediyor.

BU YOLSUZLUK İDDİALARINI KİM NEDEN ARAŞTIRILMASINI İSTEMEDİ?

Bu iki yolsuzluk iddiaları masal, hikaye falan değil. Bunlar, şimdiki İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ortaya çıkardığı ve savcılığa suç duyurusunda bulunulması için hazırlanan dosya içerisinde yer alıyor. İmamoğlu bu iki yolsuzluk iddialarını yargıya taşımak istedi ama yine Süleyman Soylu tarafından engellendi ki, Soylu tarafından engellendiği yine İmamoğlu’nun açıklamaları ile teyit edildi.

Aktarılan bu iki hadiseye dikkat ederseniz, örgütlü yani organize bir görüntü söz konusudur. Buna rağmen ekranlarda dürüstlük iddiasında bulunan Süleyman Soylu, konunun yargıya taşınmasına hayır dediği iddia edildi. Soylu’nun bu konuda cevap vermesi gerekiyor. Böyle bir yolsuzluk iddialarının yargıya taşınmasına izin verdi mi yoksa vermedi mi? Bu iddialar ile ilgili İBB’nin hazırladığı dosyaya Soylu hayır dedi ise inceledikten sonra mı yoksa incelemeden mi araştırılmasına hayır dedi?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir