Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Genel

BioNTech aşısı genç erkeklerde miyokardite neden oluyor!

İsrailli bulaşıcı hastalık araştırmacılarından oluşan bir ekip, Pfizer / BioNTech aşısının ikinci dozunun özellikle genç erkeklerde miyokardite neden olabileceğini öne sürdü.

İsrail Sağlık Bakanlığı’na göre ekip, yakın zamanda ikinci bir doz Pfizer/BioNTech almış olan ve çoğu 16-30 yaşları arasındaki erkeklerden oluşan birkaç miyokard enfarktüsü vakasını inceledi. Miyokard enfarktüsü geçirenlerin yüzde doksan beşinde hafif ağrı gelişti ve dört gün içinde hastaneye kaldırıldı.

Kaynağa göre, bu yıl Aralık 2020 ile 2021 Mayıs arasında 275 inflamasyon vakası kaydedildi. Yaklaşık 150 tanesi aşılamadan sonra meydana geldi. Bununla birlikte, ikinci dozdan sonraki insidans, ilk dozdan sonra dört kat daha yüksekti. Miyokarditin semptomları arasında göğüs ağrısı, nefes darlığı ve çarpıntı yer aldı ancak bazı doktorlar semptomların inflamasyona değil pandemik bir virüse bağlı olabileceğini söylediler.

Sağlık Bakanlığı hangi aşıların daha sonra yapıldığını belirtmese de Pfizer/BioNTech tarafından geliştirilen aşı İsrail’de en yaygın kullanılan aşı.

Bu nedenle İsrail makamları, 12-15 yaş arası çocukları aşılama kararlarını yeniden gözden geçirmeye karar verdiler. İsrail, dokuz milyonluk nüfusunun yüzde 55’inin aşılanmış olmasıyla aşı uygulamasında dünyanın en hızlı büyüyen ülkesi. İyi aşılar ve düşük enfeksiyon oranları nedeniyle İsrail salgınla ilgili kısıtlamaların çoğunu kaldırdı ve normal hayata döndü.

Kaynak: https://kamuisilanlari.net/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir