Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Genel

Araştırmacı, belgeselci ve müzisyen Hasan Saltık hayatını kaybetti!

Araştırmacı, belgeselci ve müzisyen Hasan Saltık, Bodrum’da geçirdiği kalp krizi sonrası 57 yaşında hayatını kaybetti. Saltık’ın cenazesi THY’ye ait uçakla İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na getirildi. Cenaze, kardeşi Kemal Saltık’a teslim edildi. Hasan Saltık’ın cenazesi Kartal Cemevi’ne götürüldü. Hasan Saltık için yarın öğle vakti, Kartal Cemevi’nde tören düzenlenecek. Saltık, Küçükyalı Mezarlığı’na defnedilecek.

“YERİ DOLDURULAMAYACAK BİR İNSANDI”

Cenazeyi teslim almaya gelen Hasan Saltık’ın arkadaşı Behzat Şahin, “Yeri doldurulamayacak insan derler ya Hasan gerçekten yeri doldurulamayacak insan. Sadece kendisine çevresine değil bütün dünyaya katkısı olan, Türkiye’nin kültür elçisi, sanat elçisi, kaybolan müziklerin arkeoloğu, dostum olduğu için söylemiyorum dünyanın en olağanüstü insanlarından biri. Herkes için ölüm zamansızdır ama Hasan’ınki iyice zamansız” dedi.

Klasik Türk müziği ile Anadolu, Kafkas ve Balkan halk müziklerinin nadide örneklerini derleyerek, müzikseverlerle buluşturan Saltık, 1964’de Tunceli’de dünyaya geldi. İstanbul Devlet Konservatuarı’ndaki eğitimini ekonomik güçlükler nedeniyle yarım bıraktı.

TIME’IN LİSTESİNDE

Amcasının oğlu Rahmi Saltık’un plak şirketinde 4 yıl çalıştıktan sonra 1992’de Kalan Müzik’i kuran Hasan Saltık, binden fazla albümün yapımcısıydı. 2004’te Time dergisinin ‘Avrupa’nın Kahramanları’ listesine giren Saltık’ın vefatı sevenlerini yasa boğdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir