Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Genel

Güçlendirilmiş bir parlamenter sistemde bunlar olmaz!

LÜTFÜ TÜRKKAN (Kocaeli) – Öncelikle iyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sistem ne biliyor musunuz? Okulların açılacağını bir gün kala bile topluma açıklayamayan, bunun için Cumhurbaşkanının -o tek adamın- ağzına bakan Millî Eğitim Bakanının olmadığı bir sistem, güçlendirilmiş ve iyileştirilmiş parlamenter sistem. Sokağa çıkma yasağı ilan edilecek “Bilim Kurulu” diye büyük bir kurul kuruyorlar, onların hiçbir sözüne itibar edilmeyen, “Ağamız ne der?” diye herkesin gözünün saraya baktığı bir sistem değildir güçlendirilmiş parlamenter sistem, demokratik bir sistemdir.

Demokrasiyle hemhâl olmuş bir sistemdir. Kamu ihaleleri yapılırken ihaleyi yapan -bakanın bile değil; bakın, bakan bile değil çünkü bakanın haberi olmuyor çoğu zaman- kurumun başındaki bürokratın elinde ihale dosyalarıyla beraber Beştepe’ye gidip “Efendim, bu ihaleyi kime verelim?” diye sormadığı bir sistemin ismidir güçlendirilmiş ve iyileştirilmiş parlamenter sistem. Bir şey daha söyleyeceğim. Bakanların istifa etme özgürlüğünün bulunduğu, kendilerinin “affedilmediği” bir sistemin ismidir güçlendirilmiş ve iyileştirilmiş parlamenter sistem.

ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) – Ama hepsi tek adam ve tek parti rejimine evrilmiş otoriter sistemler, en fakirleri. “Güçlendirilmiş parlamenter sistem” dediğiniz, parlamenter sistemin dünyada uygulanarak, eksikleri telafi edilerek, farklı yönleriyle güçlendirilerek… Örneğin, güvensizlik oyuyla hükûmetsiz kalmasın diye yıkıcı güvensizlik oyu yerine yapıcı güvensizlik oyu getirilmiş. Bizim teklifimizde bununla tanışacaksınız. Yeni hükûmet kurulmadan eskisini düşürmüyorsun mesela; budur güçlendirilmiş, iyileştirilmiş parlamenter sistem. Bununla yönetilen ülkeler dünyanın en varlıklı 10 ülkesi, bununla yönetilmeyen ülkeler, Türkiye’ye benzeyen ülkeler en gariban ve biz her geçen gün irtifa kaybediyoruz. Bunu anlarsanız Türkiye’yi hep beraber huzura kavuştururuz, zenginliğe kavuştururuz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir