Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Kamu Haberleri

Aile hekimlerinin sorunları meclis gündeminde!

Aile hekimlerinin yaşadığı bir takım sorunlar Adana Milletvekili Ayhan Barut tarafından meclis gündemine getirildi. Emeklilik, vekâletsiz izin hakkı gibi özlük haklarında yaşanan sıkıntılara değinen Barut, şu açıklamalarda bulundu;

AYHAN BARUT (Adana) – Sağlık Bakanlığı salgın sürecinde aile hekimlerine güveniyor ancak aile hekimlerinin on yıldır süregelen kronik sorunlarını çözmüş değil. Vekâletsiz izin hakkı, aile sağlığı çalışanı açığı, meslek hastalığı kabulünde illiyet bağı aranması, şehitlik haklarından faydalanmama, emeklilik, özlük haklarıyla ilgili sorunlar, ASM binalarının fiziksel yetersizliği, aşı dolaplarının yetersizliği, ek ödemede üvey evlat muamelesi gibi sorunlar uygulamada verimi istenen düzeyin altında tutuyor.

Ekonomik ve sosyal yönden yıpranan ve ülkemizin salgın sürecini aşmasında en çok fayda sağlayacaklar arasında yer alan aile hekimleri var. Gelin, aile hekimlerinin on yıldır süregelen sorunlarını hep birlikte sona erdirelim, aile hekimlerinin önünü açalım, onlar da salgını bitirme noktasında en başarılı sonuç için içleri rahat bir şekilde mücadele versin.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir