Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Teknoloji

Internet Explorer gelecek yıl kullanım dışı olacak

Microsoft‘un elektronik çağı sona erdi ve Internet Explorer gelecek yıl kullanımdan kaldırılacak. 26 yıl önce ilk piyasaya sürüldüğünde, Internet Explorer şimdiye kadarki en yüksek teknoloji harikasıydı. Ancak zamanla, teknoloji dünyası gelişti ve 1990’lardan beri Mozilla, Firefox ve Google Chrome gibi daha sofistike, eşit derecede işlevsel uygulamalar kullanıma girdi. Sonuç olarak, Internet Explorer kullanımı giderek azalmaktadır.

En yeni cep telefonu işletim sistemleri bile artık Internet Explorer’ı desteklememektedir. Günümüzün mobil erişim dünyasında bu, uygulamanın değerinin bir kanıtıdır.

Internet Explorer, benzer birçok programın piyasaya sürülmesinden bu yana kapasite, güvenlik ve hız açısından pazar payının yüzde 95’ini kaybetti. Karşılaştırıldığında, Google Chrome şu anda yüzde 69 ile arama motoru pazarında en yüksek paya sahip.

Bu nedenle Microsoft, 15 Haziran 2022’de Internet Explorer’ı kullanımdan kaldıracak ve daha güvenli ve güncelleştirilmiş bir Microsoft Edge ile değiştirecektir.

Microsoft Edge daha güvenli, daha hızlı ve daha güncel, ancak antikalardan hoşlananlar için Internet Explorer’a benzer olacak şekilde tasarlandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir