Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Teknoloji

NASA uzay oteli için sipariş almaya başladı

15 ülke tarafından 23 yılda inşa edilen 100 milyar dolarlık Uluslararası Uzay İstasyonu, hala insan emeğinin, cesaretinin ve uzaydaki amacın bir simgesi. Ancak gerçekte, tesis şu anda çalışmaya devam etmemelidir. Bunun nedeni, Uluslararası Uzay İstasyonu’nun ilk kez 1998’de sadece 15 yıl dayanacak şekilde inşa edilmiş olmasıdır. Ancak, tesis şu anda normal bir şekilde çalışıyor ve çok çeşitli araştırma ve geliştirme amaçları için kullanılıyor. Hatta bazı kaynaklar, emekli olduğunda zengin bir adamın özel işi olabileceğini öne sürüyor.

Bunun bir kanıtı, geçen yıl Uluslararası Uzay İstasyonunun sivillere açıldığını duyuran Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi’dir (NASA). O sırada NASA, kararın yörünge dostu bir ekonomi geliştirmeyi ve uzay üretiminin geliştirilmesine katkıda bulunmayı amaçladığını söyledi.

NASA, gelecek yılın başlarında sözünü yerine getirecek. Geçen hafta düzenlediği basın toplantısında NASA, sivilleri Uluslararası Uzay İstasyonuna taşımak için özel şirket Axiom Space ile bir anlaşmaya vardığını duyurdu. Yetkililer ayrıca NASA’nın teklif fiyatının tüm seyahat masraflarını içerdiğini, bu nedenle benzer geziler sunan diğer şirketlere göre daha yüksek olduğunu söylüyor. NASA’nın önerdiği maliyet 55 milyon dolar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir