Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Genel

Vietnam’da Covid’in İngiliz-Hint karışık bir versiyonu keşfedildi

Covid virüsü mutasyona uğramaya ve gelişmeye devam ediyor. Birleşik Krallık ve Hindistan’da binlerce insanı enfekte eden farklı varyantlar ortaya çıktı. Ancak, Sağlık Bakanı’na göre, bunların karışık ve daha tehlikeli bir versiyonu Vietnam’da tescil edildi. Ülkedeki enfekte insan sayısı Asya ülkelerine kıyasla nispeten düşük.

Ocak 2020’de Covid virüsü ilk kez tespit edildi. O zamandan beri, binlerce versiyon kaydedildi. Vietnam hükümeti, Vietnam’da kaydedilen mutasyonların havada daha hızlı yayılabileceğine inanıyor. Bu varyant en son enfekte kişilerde tespit edildi. Yeni virüsün genetik kodu devam eden araştırmalar sonunda bilinecek.

Geçen Ekim ayında Hindistan’da kaydedilen mutasyona B.1.617.2 adı verildi. İngiliz versiyonu B.1.1.7 olarak adlandırılır. Çalışmalar, Faizer ve AstraZeneca aşılarının bu alternatiflere karşı çok etkili olduğunu göstermiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir