Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Genel

ABD, Avrupalı ​​ortaklarını gözetliyor

Danimarka kanalı Danmarks Radio dün (30 Mayıs 2021), ABD istihbarat servisinin Danimarka özel servislerinin yardımıyla 2012 ve 2014 yılları arasında Avrupalı ​​liderlerden telefon görüşmeleri ve mesajlar aldığını bildirdi.

Rapora göre, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa, İsveç ve Norveç’teki üst düzey hükümet yetkilileri ABD istihbaratı tarafından hedef alındı.

Örneğin, ABD Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) tarafından görevlendirilen bir Danimarka istihbarat teşkilatı olan FE (The Defense Intelligent Service), iletişim ağı aracılığıyla Avrupalı ​​liderlerden gelen telefon görüşmelerini ve metin mesajlarını filtreler ve toplar. Bu bilgi, Danimarka istihbarat servisinin gizli bilgilerine erişimi olan dokuz kaynak tarafından doğrulandı.

Daha önce, 2013’te Amerika Birleşik Devletleri benzer bilgileri reddetmedi. Eski ABD istihbarat şefi Edward Snowden, ilk olarak Amerika Birleşik Devletleri’nin Avrupalı ​​müttefikleri hakkında casusluk yaptığını bildirdi.

ABD daha sonra onu hükümet mallarını çalmak, ulusal savunma bilgilerini izinsiz vermek ve ulusal güvenliği tehdit etmekle suçladı ve Snoden Rusya’ya kaçtı.

Edward Snowden bu kez sessiz kalmadı, şu anki ABD Başkanı Joe Biden’ın önceki skandala derinden karışmış bir kişi olarak Avrupa ziyareti hakkında yorum yapmaya hazır olduğunu tweetledi. Joe Biden, 2013 yılında Amerika Birleşik Devletleri Başkan Yardımcısıydı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir