Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Sağlık

Moderna aşısı 12-17 yaşındakiler için güvenli ve oldukça etkili oldu!

ABD şirketi Moderna tarafından geliştirilen pandemik aşının, 12-17 yaş arası çocuklarda güvenli ve oldukça etkili olduğu gösterilmiştir. Yetkili, önümüzdeki ay yetkililerden izin almayı planladığını duyurdu. Yetkililer kabul ederse, “Moderna” aşısı, “Pfizer / biontech” aşısından sonra çocuklara sunulan ikinci aşı olacaktır.

Bilim adamlarına göre, “Moderna” aşısının gençlere verilmesine izin verilirse, 12-17 yaş arası çocuklar için bir seçenek olacak ve aşı temini önemli ölçüde artacak.

Moderna, yaklaşık 3.700 ergenin, yetişkinlerle aynı dozun iki dozunu uygulayan ikinci aşama bir klinik deneyden geçtiğini tahmin ediyor. Sonuç olarak, aşılı çocukların normal ve hatta yüzde 93 bağışık olduğu gösterilmiştir. Karşılaştırıldığında, aşı yetişkinlere yüzde 90-95 bağışıklık sağlıyor.

ABD Gıda ve İlaç Dairesi, bu ay ergenler için Pfizer / biontech aşısını onaylayarak, aşı için minimum yaşı 12’ye yükseltti ve toplam 600.000 çocuk ilk dozu aldı.

Buna ek olarak, iki şirket, aşının 6-11 aylık çocuklarda etkinliğini incelemek için Mart ayında bir klinik araştırma başlattı. Bebekler için aşı dozu yetişkinlere ve ergenlere göre daha düşük olması gerektiğinden, testin uzun sürmesi ve sonuçların bu yıl içinde görülmesi bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir