Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Genel

Myanmar vatandaşları vize süresine bakılmaksızın 6 ay gözaltında tutulacak

Japonya, ülkelerindeki acımasız olaylar nedeniyle Myanmar vatandaşlarını vize süresine bakılmaksızın altı ay daha tutuklamaya karar verdi. Bu karar sonucunda, hükümetin düzenlediği değişim programında çalışan 13963 işçi de dahil olmak üzere Japonya’da yaşayan 35045 Myanmar vatandaşı, vizelerinin süresinin dolmasından korkmadan altı ay daha Japonya’da güvenle yaşayabilecek.

Ayrıca, bu süre zarfında, çalışanların özel becerilere sahip çalışanın gereksinimlerini karşılaması halinde vize bir yıl uzatılacaktır. Nüfusun büyük çoğunluğunun yaşlı olduğu ve iş gücü sıkıntısının olduğu Japonya’da yabancı işçilerin bu şekilde yetiştirilmesi önemlidir. Ayrıca, Tokyo‘da çalışırken işini kaybeden iki Myanmarlı diplomatın demokrasiyi desteklediği iddiasıyla vizelerini iptal etmemeye karar verdi.

BM Myanmar Özel Elçisi Christine Schraner Burgeren de bu hafta Japonya Dışişleri Bakanı Toshimitsu Motegi ile Güneydoğu Asya İşbirliği Teşkilatı’nın (İKÖ) Myanmar’daki şiddeti nasıl durdurabileceğini görüşmek üzere bir araya geldi. Güneydoğu Asya İşbirliği Örgütü üyeleriyle görüşmelerde bulunduğunu ve bazı şeylerin iki veya üç hafta içinde netleşeceğini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir