Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Genel

AB: Rusya ve Çin aşılı insanlara izin vermeyecek

Avrupa Birliği geçen hafta pandemi üzerindeki kısıtlamaları hafifletti ve sınırı, aşının tam dozunu alan turistlere açma kararı aldı. 27 AB üye ülkesinin büyükelçileri yabancı turist kabul kurallarını onayladı.

ABD vatandaşlarının şu anda Avrupa Birliği’ne girmesi yasak

Kurallara göre, Avrupa Birliği yalnızca virüsün mutasyona uğramış varyantlarının bildirilmediği ve aşının tam dozunu almış olan Covid-19 prevalansının düşük olduğu ülkelerden gelen turistleri kabul edecek. Kurallara göre, ABD vatandaşlarının şu anda Avrupa Birliği’ne girmesi yasak.

Avrupa Komisyonu sözcüsü Christian Wigan, konseyin Avrupa İlaç Ajansı’nın onayı ile 27 AB üye ülkesinde sadece aşılı vatandaşlara aşı yapılmasına izin vermeye karar verdiğini söyledi.

Rusya ve Çin aşısı olanlar Avrupa Birliği’ne seyahat edemiyorlar

Başka bir deyişle, Rusya ve Çin’deki aşılı kişiler şu anda Avrupa Birliği’ne seyahat edemiyorlar. Avrupa Birliği şu anda Amerika Birleşik Devletleri’nde Pfizer / BioNTech, Moderna, Johnson & Johnson ve Birleşik Krallık’ta AstraZeneca’yı onaylamaktadır.

Avrupa İlaç Ajansı şu anda Rusya’nın Sputnik-V’sini, Çin’in SinoVac’ını, Amerika Birleşik Devletleri’nin Novavax’ını ve Almanya’nın CureVac’ını lisanslamak için çalışıyor.

Çin aşısı kaç ülkede kullanılıyor?

Çin’in Sinopharm’ı henüz Avrupa İlaç Ajansı’ndan aldığı aşıyı onaylamaya başlamadı. Moğolistan’da vatandaşların çoğu Sinopharm’a karşı aşılanmıştır. Bu nedenle Sinopharm ile aşılanan Moğolların yakın gelecekte Avrupa Birliği’ne seyahat edip etmeyecekleri şüphelidir. Çinli şirket Sinopharm’ın Verocell aşısı dünya çapında 42 ülkede kullanılmaktadır. Rusya‘nın Sputnik V aşısı yaklaşık 60 ülke tarafından tescillendi ve onaylandı.

Ancak Avrupa Birliği, virüsün yaygınlığının düşük olduğu ülkelerden gelen turistlerin aşı olmasını istememeyi düşündüğünü söyledi.

Örneğin, federasyon şu anda hastalığın en düşük prevalansına sahip olan Avustralya, Yeni Zelanda, İsrail, Ruanda, Tayland, Singapur, Güney Kore ve Çin’den gelen ziyaretçilerin serbestçe girmesine izin veriyor.

Ayrıca, yakında güvenli kabul edilen ülkeler listesini genişleteceğini söyledi.

Liste, Avrupa Sağlık Düzenleme Kurumu’nun tavsiyelerine dayanmaktadır.Temel kriter, yayılımın kayıt altına alınmamasıdır.

PSR testi negatif çıkanların sehayatleri

Ayrıca 72 saat içinde PSR testi negatif çıkarsa aşılı ebeveynlerin çocuklarına aşı yaptırmadan sınırı geçmelerine izin verilecek. Rusya, 11 Ağustos 2020’de dünyanın ilk Covid-19 aşısını geliştirdiğini duyurdu. Deney sona ermeden öncü bir ülke olacağının bu kadar erken ilan edildiğine yaygın olarak inanılıyordu. Bunun nedeni aşının üç aşamadan geçmesi gerektiğidir. İlk adım, aşının güvenilirliğini, antiviral etkisini ve az sayıda kişiye verilmesi gereken doz sayısını belirlemektir. Bir sonraki adım, test edilecek kişi sayısını artırmaktır. En son adım, binlerce insanın aşıya olan etkinliğini ve tepkisini incelemektir. 31 Mart’ta yüzde 97,6 başarı oranıyla duyurulan Sputnik-V aşısı Hindistan, Çin, Brezilya ve diğer ülkelerde geliştirildi. Güney Kore, 60’tan fazla ülkeye bir milyar doz tedarik etmek için bir anlaşma imzaladı.

Çin’in Sinopharm aşısı, Dünya Sağlık Örgütü tarafından Mayıs ayı başlarında onaylandı ve güvenli ve güvenilir. Şu anda, Çin aşıları Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa dışındaki ülkelerde yaygın olarak kullanılmaktadır. Hindistan’daki salgının hızla artması ve aşı ihracatının durmasından bu yana Çin aşılarına olan talep keskin bir şekilde arttı. Çinli şirket Sinopharm’ın Verocell aşısı dünya çapında 42 ülkede kullanılmaktadır. Aşı ihracatı durduğundan beri Çin aşılarına olan talep hızla arttı. Çinli şirket Sinopharm’ın Verocell aşısı dünya çapında 42 ülkede kullanılmaktadır. Aşı ihracatı durduğundan beri Çin aşılarına olan talep keskin bir şekilde arttı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir