Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Sağlık

Pembe Himalaya Tuzu ve Aktif Kömür Gerçekten Faydalı mı?

Günümüzde pazarlama, güvenilirliğimiz ve estetiğimiz nedeniyle sağlıklı bir yaşam tarzı hakkında birçok efsane var. Biz de sağlıklı beslenme ile ilgili en yaygın yanlış bilgileri bir araya getirmeye ve doğru cevaplar vermeye karar verdik. Peki, Pembe Himalaya Tuzu ve Aktif Kömür Gerçekten Faydalı mı? İşte çok çarpıcı bilgiler…

Himalaya pembe tuzu

Kan basıncını düşürür, bağışıklık ve sindirim sistemleri üzerinde faydalı bir etkiye sahiptir ve vücuttaki toksinleri uzaklaştırır.

Besinler açısından, sıradan tuz ile hemen hemen aynıdır. SPEX Certiprep’e göre ağır metaller açısından zengindir. Ama güzel görünüyor.

Kırmızı şarap

Günde bir bardak kırmızı şarap içmek beyin fonksiyonlarını iyileştirir, bağışıklık sistemini destekler, östrojen seviyelerini arttırır ve kardiyovasküler fonksiyonu normalleştirir.

Kırmızı üzüm, resveratrol adı verilen bir antioksidan açısından zengindir. Ancak kırmızı şaraptan yeterli resveratrol elde etmek için her gün büyük bir fıçı kırmızı şarap içmek gerekir. Bu tabii ki sağlık için çok tehlikelidir.

Tam tahıllı ekmek

Tam tahıllı ekmek sonsuz yaşamın anahtarıdır. Ayrıca borodinsky ekmeğini sosis ile tam tahıllı ekmekle değiştirirseniz kilo almadan kilo verebilirsiniz.

Araştırmalar, tam tahıllı ekmeklerin kalorilerinin beyaz ekmeğe göre daha düşük olduğunu gösteriyor. Ancak tam tahıllı ekmekler de karbonhidrat ve kalorilerde yüksektir. Spor salonunda egzersiz yapmadan ve kalori yakmadan kilo veremezsiniz.

Lektin

Fasulye yemek bizi içten zehirler.

Çiğ ve işlenmemiş fasulyeleri yerken yuvarlanır. Ancak bilim, fasulyedeki lektinin tüm insanlar için zararlı olduğunu kanıtlamadı. Tabii ki bireyin vücudu maddeye karşı dirençli değilse.

Glüten

Gluten insan vücudunu içeriden zehirler. Bunun nedeni, insanların hamur işlerini fazla yemesi değil, hamur işlerinin glüten içermesidir.

Kalıtsal otoimmün tipte çölyak hastalığı olan (dünya nüfusunun %1’i) ve glütene aşırı duyarlı olan kişileri (%5) etkiler. Diğerleri için glütenden vazgeçmenin bir anlamı yok.

Limon suyu

Her sabah çaydan önce bir bardak limonata içmek bir mankenin güzelliğinin ana sırrıdır. Bu yüzden her zaman sıska ve sonsuza kadar genç görünürler ve moda haftaları onları “öldüremez”.

Fareler üzerinde yapılan eski araştırmalar, limonların metabolizmayı hızlandırdığını göstermiştir, ancak bu elbette yeterli değildir. Bir bardak limonlu sudaki C vitamini bağışıklık sistemini desteklemez. Dişleriniz için bile kötü.

Meyve şurubu

Şekerle karşılaştırıldığında meyve şurubu sadece zararsız değil aynı zamanda sağlıklıdır. Hershey şurubunu popüler bir sağlık gıda mağazasından agave meyve şurubu ile değiştirirseniz bile kilo verebilirsiniz.

İster şeker pancarında ister agavda olsun, sadece şekerdir. Besin maddeleri açısından kalite farkı yoktur. Bir şuruptan diğerine geçerek belinizi karbonhidrattan koruyamazsınız.

Hidrojenle zenginleştirilmiş su

Kardiyovasküler hastalık diyabet, Alzheimer hastalığı ve hatta kanser riskini azaltır. Ve en önemlisi, vücudu gençleştirir.

Hidrojenle zenginleştirilmiş su ile ilgili tek olumlu araştırma, onu satan şirket tarafından yapılmıştır. Bu nedenle, bu tür suyun faydaları hakkındaki ifadeler gerçekçi değildir. Evet, insan vücudunun normal çalışması için hidrojene ihtiyacı vardır, ancak moleküler anlamda hiçbir etkisi yoktur.

Aktif karbon

Günlük aktif kömür tüketimi, toksinleri vücuttan atarken aynı zamanda kronik hastalıkları, sivilceleri ve hatta selüliti ortadan kaldırır.

Büyük miktarlarda aktif karbon tüketimi detoksifiye edicidir, ancak önleyici tedbir olarak kullanılması etkisizdir. Sadece bu değil, kabızlığa neden olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir