Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Ekonomi

Tarımsal üretim girdilerine fahiş zamlar geldi!

AYHAN BARUT (Adana) – Sayın Başkan, salgınla birlikte daha da derinleşen siyasi ve ekonomik kriz, yükselen enflasyon ve artan döviz kurlarıyla buna bağlı olarak tarımsal üretim girdilerine fahiş zamlar geldi. Çok zor koşullarda, bin bir emekle üretim yapan çiftçimiz bir türlü hak ettiğini alamadı. Salgında önemi bir kez daha anlaşılan tarıma, gereken ilgiyi göstermeyen iktidar, eğer rantiyeyi ve ithalat lobilerini düşündüğü kadar çiftçiyi de düşünseydi, tarımda bu acı tablo yaşanmazdı.

Tarımsal üretimdeki teşvik primi politikası yanlıştır. Üretim maliyetlerini kredi çekip borçla karşılayan çiftçimizin, destekleme ödemelerini peşin olarak alması gerekmektedir. Mısır, pamuk, soya ve ayçiçeği gibi ürünlerde hasat yaklaşıyor ancak çiftçilere hâlen yağlı tohum destekleme ödemeleri yapılmadı.

Maliyetlerin yanında devede kulak sayılacak destekleme ödemesi niye yapılmıyor? Çiftçinin cebinden artık elinizi çekin, ödemelerini gerçekleştirin.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir